Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Молбите за BG гражданство в интернет  (Прочитано 1064 пати)

ppan

  • Full Member
  • ***
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 219
    • Погледај го Профилот
Молбите за BG гражданство в интернет
« на: Јануари 21, 2012, 08:12:58 »

Молбите за BG гражданство в интернетХората с български корен вече ще могат да кандидатстват за българско гражданство и в интернет. Техническите възможности са осигурени, а в момента експертите на Агенцията за българите в чужбина преминават съответната подготовка. Според шефа й Росен Иванов преди това обаче трябва да бъде приет новият Закон за българите и българските общности зад граница, за да се уточни по какъв начин ще се доказва българският произход. В момента проектът се съгласува между отделните ведомства.

Освен това агенцията планира да поддържа два сайта за нашите сънародници. Единият ще съдържа административните новини, а другият ще информира хората какво ги очаква в България и какви условия за живот ще имат тук.

В момента в агенцията тече и конкурсът за „Българка на годината“ През февруари ще стане ясно коя ще е новата носителка на престижната награда. Тя се дава за големи заслуги към българската общност зад граница. Досега носителки на наградата бяха Спаска Митрева от Скопие, Костадинка Кунева от Атина и Калинка Кюпер от Есен.

http://www.monitor.bg/article?id=323105
Сочувана