Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Сътрудничество  (Прочитано 809 пати)

skit

  • Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3
    • Погледај го Профилот
Сътрудничество
« на: Март 24, 2009, 10:48:42 »

"От 30 март до 30 юни 2009 г. ще се приемат проектни предложения по първата покана от Програмата за трансгранично сътрудничество България - Македония 
 
27 февруари 2009, петък
 
 
На 30 март 2009 г. ще бъде публикувана първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA) между България и Македония. Крайният срок за подаване на предложения ще бъде 30 юни 2009 г.
Решението бе взето на второто заседание на Съвместния комитет за наблюдение по програмата, което се проведе на 24 февруари 2009 г. в гр. Струмица, Република Македония. Заседанието на комитета бе съпредседателствано от зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството от българска страна Искра Михайлова и от зам.-министърът на местното самоуправление Фарук Фератоски от македонска страна.
Предвидено е общият бюджет за проектните предложения, които ще бъдат финансирани по първата покана, да бъде 4,1 млн. евро. Ще бъдат финансирани проекти по Приоритетна ос 1 „Икономическо развитие и социално сближаване” и Приоритетна ос 2 „Подобряване качеството на живот”. 
На срещата бяха обсъдени и принципно одобрени Насоките за кандидатстване по поканата, критериите за избор на проектните предложения, които ще бъдат финансирани, както и индикативното разпределение на бюджета по приоритетна ос „Техническа помощ” за 2009 г.

Дирекция “Европейска координация и връзки с обществеността”"

Повече информация може да се получи и тук: http://www.bgregio.eu/News.aspx?ActivePage=1&newsId=397

 
Сочувана