Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

БККС организира чествување на Илинденско-Преображенското востание во Смилево

17 јули 2015

Оваа година навршуваат 112 години од Илинденско-Преображенското востание, организирано и раководено од Внатрешната македонско-одринска револуционерна организација (ВМОРО), врвна точка на национално-ослободителното движење на Македонија и Одринско кои по силата на Берлинскиот договор од 1878 година остануваат во границите на Османлиската империја. [Прочитај повеќе]

AdaptiveThemes