Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 0 гости.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Претседателот на Европскиот парламент испрати писмо до претседателот на БККС

13 април 2010

Претседателот на Европскиот парламент професор Јежи Бузек испрати писмо до претседателот на БККС Лазар Младенов, со кое се заблагодарува за солидарноста и подкрепата на Полска и нејзиниот народ, искажани од името на целата организација, во врска со трагичната катастрофа од 10 април. Во писмото се вели:

Почитуван г-н Младенов,

Би сакал да ја искажам мојата најискрена благодарност кон Вас за сочувствата и солидарноста, изразени во Вашето соопштение кое следува по трагичната смрт на претседателот Качински и други високи полски официјални лица и граѓани во авионската несреќа на 10 април. Ова е неопислива трагедија за Полска која длабоко ја засегна Европа како целина.

Длабоко сум трогнат од Вашето сострадание и подкрепа за Полска и нејзиниот народ во ова тешко време.

Искрено Ваш,

Јежи Бузек,
Претседател на Европскиот парламент

За да го прочитате англискиот оригинал на писмото, притиснете тука.

AdaptiveThemes