Влез за потребители

Кој е вклучен?

Во овој момент на сајтот има 0 потребители и 1 гостин.

Миладиновци: Български народни песни

Етнографија на Македонија

Македония - Сборник от документи и материали

Линкови

Министерства за култура

Министерство за култура на Република Македонија
Министерство за култура на Република Бугарија

Академии на науките и уметностите

Македонска академија на науките и уметностите
Бугарска академија на науките

Универзитети во Република Македонија

Универзитет "Св. Кирил и Методиј"
Универзитет "Св. Климент Охридски" - Битола
Тетовски државен универзитет
Југоисточен европски универзитет

Универзитети во Република Бугарија

Софиски универзитет "Св. Климент Охридски"
Технички универзитет - Софија
Универзитет за национално и световно стопанство
Великотрновски универзитет "Св. св. Кирил и Методиј"
Пловдивски универзитет "Паисиј Хилендарски"
Варненски слободен универзитет "Црноризец Храбар"
Економски универзитет - Варна
Технички универзитет - Варна
Бургаски слободен универзитет
Југозападен универзитет "Неофит Рилски"
Нов бугарски универзитет
Русенски универзитет "Ангел Канчев"
American University in Bulgaria

Библиотеки

Народна и универзитетска библиотека "Св. Климент Охридски" (Македонија)
Народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методиj" (Бугарија)

Медиуми во Република Македонија

Печатени медиуми

Вест
Време
Дневник
Нова Македонија
Утрински весник
Форум
Шпиц
Lajm
Koha

Електронски медиуми и информациони агенции

А1
Канал 5
МРТ
Телма
Глас на Америка
Алсат-М
Нетпрес
Инпрес
Макфакс

Медиуми во Република Бугарија

Печатени медиуми

Телеграф
Експрес
Сега
Дневник
Монитор
Стандарт
24 часа
Новинар
Труд
Капитал
Македония-България
Литературен форум

Електронски медиуми и информациони агенции

Бугарска национална телевизија
Бугарско национално радио
bTV
Нова телевизија
ББТ
Бугарска новинска агенција
Информациона агенција "Фокус"
Радио Благоевград
Радио Роса
Предавател
Радио Бинар

Меѓународни организации

Организација на Обединетите нации
УНЕСКО
Европска комисија - Култура

Дополнителни линкови

Список на бугарски весници
Портал за бугарски медиуми
Список на бугарски онлајн ТВ и радио станици
Бугарски радио станици на интернет
Македонски научен институт
Книги за Македонија
Спортски вести

AdaptiveThemes