Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Доживяхме братя.  (Прочитано 256775 пати)

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1635 на: Април 18, 2023, 07:21:05 »

Одбележуваме 146 години од раѓањето на истакнатиот македонски Бугарин и револуционер Константин Ципушев.

https://tribuna.mk/odbelezhuvame-146-godini-od-ragjanjeto-na-istaknatiot-makedonski-bugarin-i-revolucioner-konstantin-cipushev/?fbclid=IwAR1vMZiL020Mg7I07XoY7d_dNU4cpsfyhO80qF3xsKXjSt8yvpIfpa1Az3c
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1636 на: Април 25, 2023, 07:11:59 »

Албанци со бугарска самосвест од Гостивар формираа подружница на здружение на Бугари – Се множат бугарските здруженија во Македонија.


https://mms.mk/308445/?fbclid=IwAR1sOuMRmrmpjzB_uSQ0Sue5RfGN7xXWFimFnE8WfcsQ1x2Qn5wj0JMzFus
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1637 на: Април 26, 2023, 05:25:21 »

Новиот владика на МПЦ-ОА Јован Вранишковски: "Јас знам дека тоа што е историски поткрепено од бугарската национална историја е...


https://www.facebook.com/watch?v=1228062444500257
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1638 на: Мај 04, 2023, 03:34:11 »

Историчарот Драги Ѓоргиев: Гоце Делчев се сметал за дел од бугарскиот народ.

https://www.youtube.com/watch?v=c0g68QjNJug
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1639 на: Мај 05, 2023, 08:12:12 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1640 на: Мај 11, 2023, 05:36:10 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1642 на: Мај 12, 2023, 09:38:37 »

Лажехме за Миладиновци и фалшификувахме со "македонци" там дека пише бугари

https://www.youtube.com/watch?v=DvAYNY_ZvjI&feature=share&fbclid=IwAR12iUvleN0M_6T-XEalo-lmW6i-LGStFRgsznglcGhIRGfX6yFa4rwf75k
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1643 на: Мај 14, 2023, 01:23:25 »

„Нашите дедовци викаха Майка България“

https://www.youtube.com/watch?v=VHpHoXoiGX0
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1644 на: Мај 15, 2023, 10:59:02 »

Студент од Софија, далечен роднина на Димитар Талев бара од амбасадорката на РС Македонија да се огради од тврдењата на нејзиниот сопруг дека Војдан Чернодрински пишувал на македонски јазик.

https://tribuna.mk/video-student-od-sofija-dalechen-rodnina-na-dimitar-talev-bara-od-ambasadorkata-na-rs-makedonija-da-se-ogradi-od-tvrdenjata-na-nejziniot-soprug-deka-vojdan-chernodrinski-pishuval-na-makedonski-jazik/?fbclid=IwAR3pl5EwTt7C72sovLkWQfN1QO6J6ycT3p4PauYMxpvZC9_2ZQgRjuw24Do
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1645 на: Мај 16, 2023, 03:21:32 »

Марко Цепенков изпратил молба за бугарска пензиjа бо кое ги опишува неговите заслуги за Бугариjа.

https://vestimak.mk/makedoni-a/marko-czepenkov-ispratil-molba-za-bugarska-penzi-a-vo-koe-gi-opishuva-negovite-zaslugi-za-bugari-a/?fbclid=IwAR3XA4pg2yru4jg-YmHkgRxcuerZY1X9s7Jx2G6WJJCVT7yyhYRZ6-sz0Kw
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1646 на: Мај 22, 2023, 07:34:33 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1647 на: Мај 24, 2023, 07:39:43 »

"Брилянтен роман". "Времеубежище" на Георги Господинов спечели наградата "Букър".

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32424695.html?fbclid=IwAR3NqGZ2ROnwF5rHPrqjm5UcPqpyaqq6FmmnHZbuAFv4HUvZdVgxSUe7AjM
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1648 на: Мај 25, 2023, 08:25:39 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3291
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #1649 на: денес во 09:13:10 »

Бугарски студент со потекло от Македониjа: Кирил и Методиj се Бугари.

https://vestimak.mk/makedoni-a/bugarski-student-so-poteklo-od-makedoni-a-kiril-i-metodi-se-bugari/?mibextid=Zxz2cZ&fbclid=IwAR03ZRmNfDQvZN1CHv129yxWZpRF1bjrjrEKG-guk0E1abFN91s7HLs9gcw
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!