Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Доживяхме братя.  (Прочитано 257807 пати)

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #30 на: Декември 10, 2017, 03:16:12 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #31 на: Декември 10, 2017, 03:28:02 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #32 на: Декември 10, 2017, 03:29:38 »

„Скопија“ за Македонија на брифинг на НАТО „заради заштеда на време“?!

http://expres.mk/%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BD/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #33 на: Декември 10, 2017, 03:31:01 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #35 на: Декември 10, 2017, 09:31:34 »

„Кои са македонците?“ – писмо на английски археолог до вестник „Таймс“.

https://bulgarianhistory.org/koi-sa-makedoncite/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #37 на: Декември 11, 2017, 03:34:56 »

БПЦ: Очекуваме наскоро да бидеме во посакуваното единство.

http://a1on.mk/archives/830157
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #38 на: Декември 11, 2017, 03:36:37 »

Патријархот Неофит до Македонија: Господ во блиска иднина да биде во благословена евхаристиска заедница.

http://lokalno.mk/patrijarhot-neofit-do-makedonija-gospod-vo-bliska-idnina-da-bide-vo-blagoslovena-evharistiska-zaednitsa/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #39 на: Декември 11, 2017, 05:28:27 »

Скопие и етническият състав на населението му в края на XIX век.

https://bulgarianhistory.org/skopie-etnicheski-sustav/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #40 на: Декември 11, 2017, 05:31:06 »

Денеска во Брисел започнува процесот за промена на името на Македонија.

http://republika.mk/857362
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #41 на: Декември 11, 2017, 07:17:11 »

Какво пише за българите в македонските учебници.

 http://btvnovinite.bg/article/svetut/uroci-ot-makedonija-kakvo-pishe-za-balgarite-v-makedonskite-uchebnici.html
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #43 на: Декември 12, 2017, 05:53:17 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #44 на: Декември 12, 2017, 06:02:17 »

Во Брисел ќе се разговара за „Нова Македонија“.

http://republika.mk/857820
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!