Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: ЕЗИК НА ОМРАЗАТА ИЗЛЪЧВАТ КЪМ БЪЛГАРИЯ МАКЕДОНСКИТЕ МЕДИИ  (Прочитано 331189 пати)

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3619
    • Погледај го Профилот

Тезга за храна со изминат рок
Цитат
Бугарско млеко „корона“, со рок на траење до 7 и до 9 август,  ...
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Bugariјa saka so site sili da go ocrni imidzot na Makedonija

http://www.youtube.com/watch?v=ISeB9IwU_yE&feature=email

Цитат
Нека ги натовараат на неколко вагони и нека ни оставаат на раат !  :o
« Последно менување: Август 12, 2009, 01:31:33 Competent »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров
http://utrinski.com.mk/?ItemID=2AFAE330BAF34A4D8E68968902E86D84
Цитат

Сета врева што во последно време ја креваат бугарските европарламентарци во Европскиот парламент околу бугарските гробишта кај нас е негово масло. Манипулирајќи со факти од минатото, тој поведува иницијативи за возобновување на спомениците што повеќе ги нема, а кои беа подигнати за време на окупацијата на Македонија. Тоа беа споменици на војници на бугарската војска кои гинеа за време на Балканските и Првата светска војна, кога Македонија беше парчосана.

Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Ја омажил малолетната ќерка без нејзина согласност
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=75538A737208C34799843E7C5E34436E

Цитат
Од балканските земји најголема трговија со деца е забележана во соседна Бугарија каде побарувачката била голема така што цената на машко бебе достигала и до 18.000 евра, додека на девојчињата од 13.000 до 14.000 евра, а најчесто децата биле продавани на богати Грци
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
Сочувана

ohrid1941

• Administrator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3174
    • Погледај го Профилот

Темава ја почнавме скоро, пред нешто помалку од 2 месеци, но ми се чини дека се натрупа сериозен материјал за некакво психолошко истражување за докторат. Колку докторати ќе се напишат ако се истражува што се е публикувано во медиумите во Македонија против Бугарија во последните 20 години?
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Темава ја почнавме скоро, пред нешто помалку од 2 месеци, но ми се чини дека се натрупа сериозен материјал за некакво психолошко истражување за докторат. Колку докторати ќе се напишат ако се истражува што се е публикувано во медиумите во Македонија против Бугарија во последните 20 години?

В моята специалност от това не се правят докторати, ами можема да аплицираме до ЕС да финансира голям завод за боклук, щото на тия планини от омраза мястото им е само в боклука на историята и географията ! Ако от омразата се правеше енергия, то нямаше да ни трябват нови нуклеарки !  ???
Сочувана

disidente

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот

Две години има како ги напоменувам приятелите (а и некои медиуми) за една перфидна поява во македонскиот етер. Се работи са следното : Радио Антена 5 е музикално радио кое на секой саат дават по една минута вести, найчесто за теми надвор од Македония. Во таа една минута тие дават две до три вести и ептен многу често една од вестите е за или околу Србия ! И редовно, тоа е во позитивна конотация, па макар се работело за Младич или Караджич !
Денеска пак чув вест дека во САД е разбиена банда коя се занимавала со склучуванье на фиктивни бракови и "нормално е" во той случай лидерот на таа група да е бугарин. Мислам оти спомнаа некой Топалов или слично презиме. Сакав да я проверам информацията на нивниот сайт, но таква вест нема. Поентата ми е , кога едно музичко радио влегува во една ПРОсрпска и АНТИбугарска пропагандна игра, можете да си замислете што станува со радиятя со "нормална " програма. На таква машинерия и Гебелс би позавидел.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

skit

• Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3
    • Погледај го Профилот

В днешния Утрински, България отново е забъркана във фантастичен микс от "спомени" подмятания и психоделични сънища на разни АСНОМ-ски генерали и "аналитичари".
Няма как годишнината от събитията около Тетово и Госивар и подписването на рамковия договор да не бъдат свързани със задна дата и с България. Отново в онази негативна конотация, за която УДБА, МАНУ и цялата идеологическа машина на бивша Югославия положиха десетилетия за усъвършенстване.

Трактат за субверзивната војна(2)

"Секојдневното шетање на А. Џафери и Љ. Георгиевски на релација Скопје-Софија само слепите не можеа да го видат. Тактиката, како што ќе покаже развојот на ситуацијата, била да се земе власта (со примена на бугарскиот воз) и од таа легална позиција со силни и комбинирани субверзивни дејства да се подели Македонија и да се поништи националната држава. Бидејќи оваа ситуација не еднаш е опишана, ќе ги наредам само фактите:

- Доста Димовска од позиција на министерка за внатрешни работи и во врвот на ВМРО-ДПМНЕ: „Од Групчин натаму не ме интересира“.

- Ѓорѓи Ефремов: „Да се изврши размена на територии и на население - Македонците и Албанците не можат заедно да живеат...!“

- Љупчо Георгиевски, премиер, на прес-конференција: „Идејата (за размена) и не е така лоша. Не ќе мине ниту месец, а ние тоа сами ќе го посакаме...“. Значи, точно знаел што ќе се случи.

- Генерал Панде Петревски, еден од началниците на Генералштабот на АРМ во своите „Сведоштва“ (2006), стр. 12, опишува средба на генерали во кабинетот на генералот Ј. Андревски, на која еден од генералите, покрај другото, рече: „Нашата партија зазеде став Р Македонија да се брани со помош на Р Бугарија. На самата граница веќе има 20.000 војници кои веднаш ќе дојдат доколку ги повикаме да ја одбранат Р Македонија“.

- Љ. Пауновски, во „Глобус“ бр. 112, 12 јуни 2009 година: „По неколку дена, во април 2001 година, по еден од редовните состаноци на државно-политичкиот и на безбедносно-командниот врв, двајца од нив останаа во кабинетот на МО. Директно ми беше соопштено дека мора да се разделиме со Албанците. Да им дадеме територии кај Дебарско и Гостиварско-тетовско (и со прст ми беа означени териториите на картата на Македонија), а остатокот, ми беше речено, да го носиме кај нашите во Бугарија...“. Пауновски потоа оцени „Бугарија нема врска со ова“ (меѓутоа, сите факти зборуваат дека Бугарија е до гуша во ова), белки 20.000 Бугари што чекаат да бидат повикани, како што рекол генералот, е некаква самоиницијатива на бугарската армија без да знае Владата на Костов?!"

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C36F865C5A9CF543BA12FD78DB5BF645

Сочувана

Корени

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени

Spaska Mitrova - DRZAVEN PREDAVNIK - група във Facebook

Цитат
gevgelicanii zapalete i ja kukata da nema kade da se vrati hahaha
Цитат
Најавено е Јавно Бесење на плоштадот :D
Цитат
MORE BESILKA ZA SITE SO BUGARSKI PASOS I ZA SITE SIPTARI.SAMO NE ZNAM DO KOGA MAKEDONECOT KE GI TRPI OVIE RABOTI,NAJVEROJATNO NIE SME JAKI SAMO NA ZBOROVI,A NA DELA NISTO...TOA E NASIOT PROBLEM....UNITED MACEDONIA!!!!!
Сочувана

TheCrow

• Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 30
    • Погледај го Профилот

Spaska Mitrova - DRZAVEN PREDAVNIK - група във Facebook

Цитат
gevgelicanii zapalete i ja kukata da nema kade da se vrati hahaha
Цитат
Најавено е Јавно Бесење на плоштадот :D
Цитат
MORE BESILKA ZA SITE SO BUGARSKI PASOS I ZA SITE SIPTARI.SAMO NE ZNAM DO KOGA MAKEDONECOT KE GI TRPI OVIE RABOTI,NAJVEROJATNO NIE SME JAKI SAMO NA ZBOROVI,A NA DELA NISTO...TOA E NASIOT PROBLEM....UNITED MACEDONIA!!!!!

репорт-нах я групата вече...хубаво е който от участниците на този форум има фейсбук акаунт също да го направи, за да я затворят по бързо...
Сочувана
"We don't see things as they are, we see them as we are."

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Јонко Грозев, адвокат на бугарскиот Хелсиншки комитет за човекови права
Бугарија уште живее во санстефанскиот сон

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=84CC151132C9A04E9300D6737FD37233
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Јонко Грозев, адвокат на бугарскиот Хелсиншки комитет за човекови права
Бугарија уште живее во санстефанскиот сон

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=84CC151132C9A04E9300D6737FD37233

Оказва се, че доста неща са извадени от контекста - оригинатлното интервю е това:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4563020,00.html

Обаче, пак не се знае доколко интервюто е напълно автентично с този тотален "превод" ?!   ???
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

БАЛКАНЦИТЕ НЕ МОЖАТ БЕЗ ПОПУЛИСТИ
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=DEEDFD067337F94893FC8DD3CF12A3B8

Цитат
БОРИСОВ Бугарија ја смени власт. Народот, конечно, истапи и ја зема судбината во свои раце, беше само еден од романтичните коментари по победата на Борисов и неговата партија ГЕРБ на минатонеделните избори. Мислам дека Бугарија конечно ја санкционираше својата тажна и актуелна реалност, држава исполнета со мафија, стана мафија. Бугарија со делегитимирањето на социјалистите, кои имале врска со мафијата, избраа мафијаш кој има врски со политиката. Не дека ја познавам историјата на Борисов којзнае колку, но знам доволно дека кога постои од старт сомнеж во нечие потекло, дека истото е најчесто оправдано. Сега може да користиме еуфемизми и да го прифатиме ставот дека Борисов е човек на народот, но мора да знеме дека не постојат патриции без плебејци и дека некогашниот прв човек на Софија, мошне брзо ќе прерасне во патријарх без конкуренција. Загрижува што уште еден популист ја добива власта, само уште еден настан во линија, надвор од линија со Европа.
Сочувана

disidente

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот

ЗА БУГАРСКАТА КОКОШКА И ЗА ПРОСОТО

Како да се стане Македонец!

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=CB23E7444E0652419235C126BB22F903

Поради добрососедството,мирољубивоста,толерантноста, демократските придобивки и цивилизацискиот наук што Македонија го стекнала низ вековите, со нешто сепак ќе мора да ги задоволиме бугарските апетити. На при..

ГОЛЕМИОТ АНТИ-БУГАРИН СЕ УШТЕ БИЛ НА СЦЕНАТА ?!
Ке се потрудам да ви найдам некой негов текст од почетокот на деведесетите кога ронеше крокодилски солзи по неговата Сърбославия !
« Последно менување: Август 15, 2009, 11:46:33 disidente »
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !