Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Ден на Храбростта и празник на Българската армия – 6 май.  (Прочитано 2773 пати)

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот

Военният парад на 6 май

Българският народ никога не ще забрави своите смели и храбри чеда, заяви президентът Росен Плевнелиев, който прие военния парад на представителните части на Българската армия по повод 6 май, а след това произнесе слово. "Днес празнуваме тържествено Деня на храбростта и празника на Българската армия. Събрали сме се, за да отдадем всенародна почит на нашите храбри воини. На този светъл християнски празник се прекланяме пред храбростта, саможертвата, мъката на нашите сънародници, които влизаха в люти битки, отвоюваха и бранеха българската земя. Хиляди са имената на смелите воини и военачалници, записани в пантеона на българската слава. Независимо къде е воювал, българският войник не е имал нито задачата, нито желанието да завладява земята на други народи. Където и да е воювал, нито едно от българските бойни знамена никога не е било пленено", каза Росен Плевнелиев.

http://www.sofiautre.bg/gallery/2013/05/06/984-voenniat_parad_na_6_may
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3294
  • Погледај го Профилот

Военен парад по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия се проведе в столицата

Военен парад по случай 6 май, Ден на храбростта и Българската армия, се проведе в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В седем представителни блока преминават военнослужещите от Военна академия „Г.С. Раковски”, Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от трита вида войски - Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите.
В парада участват Гвардейският представителен духов оркестър и знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената-светини: Самарското знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 1-ви конен полк, знаме на 15-ти Ломски полк, знаме на 13-ти Рилски полк, знаме на 24-ти Черноморски полк, знаме на 25-ти Драгомански полк.
Гвардейският представителен духов оркестър изпълни Химна на Република България. Произведени бяха 20 артилерийски салюта.
Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили – генерал-майор Константин Попов.

http://www.focus-news.net/?id=n1779750
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!