Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Южна Корея ще подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат  (Прочитано 1725 пати)

ohrid1941

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3174
    • Погледај го Профилот

Южна Корея ще подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален директор на ЮНЕСКО

http://focus-news.net/?id=n1714234

05 ноември 2012 | 10:54 | Агенция "Фокус"
Начало / Президент

Виентян. Южна Корея ще подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален директор на ЮНЕСКО, стана ясно по време на среща на президента Росен Плевнелиев с министър-председателя на Република Корея Ким Хуанг Шик, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според южнокорейския премиер, Бокова е съумяла да изведе успешно организацията от трудностите и въпреки финансовите ограничения. Двамата лидери разговаряха в столицата на Лаос Виентян, където ще участват в Деветата среща на върха на Азиатско-европейския форум.
Президентът Росен Плевнелиев се обяви за „прагматично сътрудничество, основано на резултати“ между България и Република Корея. Държавният глава припомни усилията за позиционирането на България като логистичен и иновативен хъб в региона и предимствата на страната ни, които произтичат от географското местоположение и от транспортните връзки с други силни и близки икономики като Турция. „България вече се ползва от възможностите си и предоставя големи логистични предимства“, каза президентът и открои сред тях големия брой летища – и граждански, и военни, както и пристанищната морска и речна инфраструктура. Страната ни предоставя и специални преференции за изграждането на индустриални зони и паркове, припомни още Плевнелиев.
България има отлично местоположение и възможности да се превърне в регионален логистичен център на Югоизточна Европа, подчерта премиерът Ким Хуанг Шик. „Корпоративният ви данък е 10% - от най-ниските в света, и това го споделих с много бизнес лидери“, каза Шик по време на срещата. „България има много добра образователна и научна основа, а Корея – необходимите технологии. Затова трябва да съчетаем тези елементи, от които ще спечелят и двете страни“, каза още премиерът. В областите на информационното общество, електронното правителство и изграждането на технологични центрове Южна Корея е добър партньор на България и ще продължи да бъде такъв, подчерта още Ким Хуанг Шик пред българския президент.
Сочувана