Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Антибългарският филм "Трето полувреме" се снима с пълна пара!  (Прочитано 96620 пати)

valli

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 225
  • Погледај го Профилот

  Като чета откритото писмо на Леа Коен до Панорама ми става тъжно, че делото на България и нейните ръководители е останало неразбрано и непризнато. Постоянното повтаряне, че българския народ не бил виновен, а са виновни неговите управници за унищожаването на македонските и тракийски евреи, внушава и косвено вина на българския народ. Защото неговите синове участваха в депортирането на тези евреи.
Защо българските полицейски, военни и административни власти участват в изселването и можели ли са царя и българското правителство да откажат да участват или още по-добре да защитят евреите от депортиране? Не. Защото:
 България не е истински съюзник на Германия. Тя първо е окупирана и след това е подписан акта на присъединяване към оста. Царя под предлог опасност от турско нападение и борба с вътрешни врагове отказва да изпрати български войски на източния фронт. Освен това царя и правителството успяват с помоща на българското общество да спасят евреите от България включително и от новоприсъединената с Крайовския договор Южна Добруджа. С цел спасяването им биват издадени няколко български паспорти на евреи от Тракия и Македония въпреки забраната на Хитлер.
 И сега освен изброеното по горе, което си е откровен съботаж на заповедите на Хитлер можеше ли царя и българското правителство да каже – нашите полицаи и войници няма да участват и направо да възпрепядстват депортирането. Как щеше да се възприеме това от Хитлер? Естествено като измяна. Какво щеше да предприеме Хитлер-окупация на България, която с армията намираща се в Югославия и Гърция нямаше да е никак трудно. Или най-малкото щеше да извика царя в главната квартира за да го отрови малко по-рано отколкото го направи, да организира свалянето на законното българско правителство и заменянето му с марионетно прогерманско. Тогава първо всички български евреи до един щяха да отидат в концлагерите и българската войска щеше набързо да отпътува за источния фронт. Нито църквата, нито Пешев или другите народни представители и общественици щяха да могат да се противопоставят. Или ако биха се противопоставили щяха да отпътуват заедно с евреите. Затова мисля, че основната заслуга за спасяване на евреите е на царя и правителсвото па макар наричани фашисти, нацисти или престъпници. Или поне заслугата им е не по-малка от тази на църквата, Пешев и останалите общественици. Вярно е, че цар Борис изигра Хитлер, спаси евреите, отказа да изпрати войски на източния фронт и накрая беше наказан за това. И за благодарност се намират евреи в България, които да отричат неговия принос и да го поставят наравно с Хитлер, като върл антисемит.
   Ето още какво пише Леа Коен „По-късно/1956г/ за съжаление същите/българските евреи/ напуснаха пределите на България, подгонени от мрачните спомени за случилото се с техни братя, сестри и роднини в посочените територии.” Каква долна лъжа. Знаем защо евреите напуснаха България в 1956г. Защото еврейската държава съществуваше вече повече от 10 години и САЩ главно наливаше огромни средства за укрепване и просперитета на тази държава. Евреите както и българите бързо се „нарадваха” на комунизма, който ни устроиха великите сили и поискаха да живеят по-свободно и по-богато. Ами българите ако биха ги приели в Израел, преди евреите щяха да емигрират и не 50 000, а 100 пъти по 50 000. А какво да кажем за ръководството на „Шалом”, което казва, че в бъдеще, когато реши България трябва да поеме вината за евреите от Тракия и Македония. Защо да поема вина за нещо за което не е виновна. Отказа на депортация на евреите е равнозначна на смъртна присъда за евреите от България. Отказа на депортация от Тракия и Македония не означава спасение, защото те щяха да бъдат депортирани от германците въпреки нашия отказ.
   Свидетели сме на странно взаимодействие днес между република Македония-концлагера на комунистическа Югославия и днешен музей на комунизма и някои наши евреи, които вместо еврейски звезди в сърцата си, носят петолъчки на челата.
« Последно менување: Април 28, 2012, 11:40:50 valli »
Сочувана

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот


In memory of Boris III, King of Bulgaria /1894 - 1943 / and in honor of Queen Giovanna
A Tribute to their contribution to the rescue of  Bulgarian jews during the dark days of the holocaust.

В памет на Борис III, Цар на България / 1894 - 1943 г. / и в чест на Царица Йоанна в знак на почит към техния принос за спасяването на българските евреи по време на мрачните дни на холокоста.

Сега ще представя няколко снимки от Музея на Холокоста, които са в пълно противоречие с помията от "Трето полувреме"

1. Трябва да е пределно ясно, че в Царство България са съществували еврейски училища през Втората Световна война.


Превод - Ученици носят звезди на Давид  в Еврейското средното училище в София.

Подобно нещо не се е случвало никъде в Европа, от където са минали немците.

2. Много често промяната на закона за Българската армия се използва от враговете на българщината в смисъл, че в Царство България са създавани лагери за "тежък принудителен труд за евреи"!
Това е пълна измама. премахната е възможността да се "изкупува" военната служба и военната служба в царството става задължителна. Забележете, че в "концлагерите" в царство България, работят САМО МЪЖЕ и само през лятото / зимата са домашен отпуск/. И забележете изключително важният факт - на Българските ЕВРЕИ- ОФИЦЕРИ НОСЯТ БЪЛГАРСКА ОФИЦЕРСКА ВОЕННА УНИФОРМА.
А БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ-ЕВРЕИ служат в "концлагерите за принудителен труд" ...

Фактите:

Еврейски и български офицери общуват извън столовата на мястото на принудителен труд батальон.
///

Портрет на Нисим Фархи, един Български офицер от еврейски произход служещ в принудителен труд батальон.

За мен само остава да попитам - Как става така, че във "фашистка България" служат български офицери-евреи?
Сочувана

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот

  Като чета откритото писмо на Леа Коен до Панорама ми става тъжно, че делото на България и нейните ръководители е останало неразбрано и непризнато.
Не се натъжавай, Приятелю!
При първа възможност ще направя анализ на писмото на Леа Коен и ще видиш, че то е измама от началото до края!
А предварително ще ти кажа, че Леа Коен е наглa и брутална личност, която няма нито срама нито свян.
Казвам нагла, защото БАЩАТА НА ЛЕА ПЕПО КОЕН - ПЕПО МЕНАХЕМ КОЕН Е СЪДИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НАРОДЕН СЪД!
ЛЕА ПЕПО КОЕН /бивша посланичка в Швейцария/ - ДЪЩЕРЯ НА СЪДИЯТА ОТ ПЪРВИ СЪСТАВ НА НАРОДНИЯ СЪД - ПЕПО МЕНАХЕМ КОЕН!
След това Пепо Коен става шеф на комунистическия концентрационен лагер "РОЦИЦА".

Като такъв, подлага на жестоки изтезания македонеца Никола Иванов О' Махони - един от 30-те деца пълни сираци, които след 1903 г. / след Илинденското въстание / осиновява големият Ирландски Благородник и Хуманист - Пиърс О' Махони!
Никола О'Махони е участник в Три войни.
Носител освен на медали и на четири Кръста за Храброст!

Справка - http://www.factor-bs.com/news-15089.html

ТОВА Е МАЛКО ИЗВЕСТЕН ФАКТ В МАКЕДОНИЯ И ПРЕПОРЪЧВАМ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ ДА ПРОЧЕТАТ ЛИНКА, КОИТО СЪМ ДАЛ!

Комунистическото мекере Пепо Менахем Коен, за да осигури светло комунистическо бъдеще на три годишната си дъщеричка Леа, плюе на професията си на Юрист и се съюзява с комунягите.
Пепо Коен става съдия от първи състав на НАРОДНИЯ СЪД!

Осъжда спасителя на Българските евреи - Димитър Пешев за антисемитизъм на 15 г. затвор и го жигосва с петното - ВРАГ НА НАРОДА!
Така, че щастието на фамилия на червения шаман - Коен се гради върху кръвта и смъртта на хиляди българи!
///
Ето какво пише Николай Колев - Босия в блога с - http://bosia.blog.bg/politika/2011/12/16/apokrif-za-lea-koen.867745

"Ще  се опитам да редактирам и аз нейната биография, защото в сегашния си вид тя не представя истинската Леа Пепо Коен и от това страда истината. Още повече, под редактираната и биография няма нито името на автора, нито на редактора, което ме кара да си мисля, че авторът и редакторът са едно и също лице и то се казва Леа Пепо Коен.
Никъде не видях датата и на раждане, което ме озадачи. Но при всички случаи тя е над 60 годишна, защото и външният и вид и начинът и на изразяване го показва. Не може човек да не е роден и да е над 60-те. В същото време си личи, че тя не иска да е на толкова години. Това е типично за суетните и комплексирани натури.
Нека да започнем с кратко представяне на баща и. Не че има някакво особено значение, но все пак навежда на известни нюанси.
Пепо Коен е юрист. Известен е със следното:
 Съдии и обвинители в т. нар. „Народен съд”, който е осъдил за 4 месеца 9550 души, от които 2680 пратил на разстрел. За справка съдът в Нюрнберг е осъдил 19 човека, от които 12 на смърт. Между осъдените на затвор е и Димитър Пешев, осъден на 15 години затвор за ”фашистка дейност и антисемитизъм”!!! Общо избитите след септемврийския преврат са десетки хиляди. Някои изследователи смятат, че са стотици хиляди. ..."

Евреите в Първи състав на българоубийствения т. нар. „народен съд”, след 9-ти IX 1944г. :
Манчо Рахамимов Мошев (1902 - 1986 г.) - обществен -обвинител в 7-ми състав на „народния съд”;
Исак Елизар Франсез - съдия;
Пепо Менахем Коен - съдия
Еми Барух - съдия...
Сочувана

valli

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 225
  • Погледај го Профилот

 Леа - същия дявол-българомразец като баща си.
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

Леа - същия дявол-българомразец като баща си.

Но назначена от Желю Желев за посланик на БГ в:

- Белгия, Люксембург и ЕС (1991-1993),
- Белгия, Люксембург, НАТО и ЗЕС (1993-1996),
- Швейцария и Лихтенщайн (1997-2001).
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот

Леа - същия дявол-българомразец като баща си.

Но назначена от Желю Желев за посланик на БГ в:

- Белгия, Люксембург и ЕС (1991-1993),
- Белгия, Люксембург, НАТО и ЗЕС (1993-1996),
- Швейцария и Лихтенщайн (1997-2001).

Има голяма вероятност фамилия Коен да е от Битола - Леа Пепо Коен и баща й Пепо Менахем Коен!
По време на Втората световна война е имало над 100 души в Битоля с фамилията КОЕН.

Успях да намеря вероятните дядо и баба на Леа Коен!
Казвам вероятните, защото може и да е събпадение на имена на евреи от Битола!

Това са Рашел Коен /Rashel Koen/, съпруга на Менахем Коен /Menachem Koen/ и вероятна баба на Леа!

Ако предположението ми е истина - Коен трябва да са живяли на улица "Asadbegova" номер 17 в Битола !!!

Ето линк към снимките на Рашел и Менахем Коен. Снимките са под номера 62 и 63 -

http://digitalassets.ushmm.org/photoarchives/result.aspx?search=KOEN+FAMILY+%28BITOLA%29&page=3

Ако има някой от форума от Битола - би ли казал нещо по този случай...
Имам усещането, че Лея е замесена във филма Трето полувреме!
И ако действително е от Битола - съмненията ми ще се превърнат в сигурно доказателство, т.е. отмъщението за дядо и баба водят Лея и баща й Пепо към комунистите...
Сочувана

valli

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 225
  • Погледај го Профилот

Леа - същия дявол-българомразец като баща си.

Но назначена от Желю Желев за посланик на БГ в:

- Белгия, Люксембург и ЕС (1991-1993),
- Белгия, Люксембург, НАТО и ЗЕС (1993-1996),
- Швейцария и Лихтенщайн (1997-2001).
Защо се чудиш. Нали знаеш как беше създадено СДС от Луканов. Как от него беше назначен Желев за президент и беше държан изкъсо от Луканов. Кои бяха лидерите на СДС - Софиянски, Петър Стоянов. Като си отговориш на въпроса какво е общото между Луканов, Софиянски, Стоянов и Коен веднага ще ти стане ясно защо толкова време е назначавана за посланник.
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

Защо се чудиш. Нали знаеш как беше създадено СДС от Луканов. Как от него беше назначен Желев за президент и беше държан изкъсо от Луканов. Кои бяха лидерите на СДС - Софиянски, Петър Стоянов. Като си отговориш на въпроса какво е общото между Луканов, Софиянски, Стоянов и Коен веднага ще ти стане ясно защо толкова време е назначавана за посланник.

Леа Коен: Опитаха се да ме убият в Брюксел!
http://www.blitz.bg/news/article/110701

Бррр!  :o
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот

Защо се чудиш. Нали знаеш как беше създадено СДС от Луканов. Как от него беше назначен Желев за президент и беше държан изкъсо от Луканов. Кои бяха лидерите на СДС - Софиянски, Петър Стоянов. Като си отговориш на въпроса какво е общото между Луканов, Софиянски, Стоянов и Коен веднага ще ти стане ясно защо толкова време е назначавана за посланник.

Леа Коен: Опитаха се да ме убият в Брюксел!
http://www.blitz.bg/news/article/110701

Бррр!  :o

 :) ;) ;D
Кому е нужно да убива дъртофелница на 70 год. /Родена е 1942 г./.
Явно страда от спихическо заболяване!
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

Дарко Митревски изобщо не бил сърбоман!
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=427121512156&id=13&setIzdanie=22567

Цитат
На местото на првичната провинциска куќарка, новите српски власти ја изградиле тогаш најмодерната станица на Балканот (кој не ми верува, нека ја спореди со тогашните станици во Софија, Белград и во Загреб).

 :o
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот

Наш Дарко-Бездарко изтърва веке наградата от КАНСКИЯ ФЕСТИВАЛ!

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=E02A7E2CC7672F44A6B286CA34F0DAB1

Ха-Ха-ХА-ХА ....
Да се смеем  ;D ;D ;D ли или да плачем  :'( :'( :'(

Jac мислам дека, во Кан франците не разбират филмот "Трето полувреме".
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

„Трето полувреме“ ќе го отвори Фестивалот, а „Балканот не е мртов“ ќе го означи затворањето
http://utrinski.com.mk/?ItemID=539D79F747E0A348A17F4EA2B5D325F4

Цитат
Претстојниот 33. Фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ првпат во тридецениската историја ќе биде и отворен и затворен со премиери на македонски филмови. „Трето полувреме“ на Дарко Митревски на 15 септември ќе го означи неговиот старт, а „Балканот не е мртов“ на Ацо Поповски на 21 септември ќе го одбележи неговото затворање.

... премиера на „Браќа Манаки“ имал и филмот „Бал-кан-кан“ на Дарко Митревски и дека Фестивалот му донел среќа. Имено, „Бал-кан-кан“ освен што отиде на повеќе филмски фестивали, во својата матична земја направи и рекордна гледаност, која, како што вели Насков, се надеваат дека и со овој филм ќе ја повторат.

Така, на отворањето на Фестивалот, кога „Трето полувреме“ ќе не' врати во времето на Втората светска војна и во времето кога фудбалскиот клуб „Македонија“ ќе стигне до шампионската титула во фашистичката фудбалска лига, во Битола ќе пристигне режисерот Дарко Митревски и неговата екипа предводена од Сашко Коцев, светски познатата манекенка Катарина Ивановска, која ја игра Еврејката Ребека, Владо Јовановски, Митко Апостолски, како и познатиот австриски директор на фотографија Клаус Фуксјегер.


Един от забележителните приноси на македонистката мисъл е квалифицирането на спортни организации и прояви с термина "фашистки", което не е правено досега в нито една страна на света.

"Фашистка футболна лига" - как само звучи!  :o

На никой, например, досега не е хрумвало да назове Олимпиадата в Берлин през 1936 г. "фашистка олимпиада", макар да е била открита и приветствана лично от Хитлер.
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Деспот Слав

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот

Един от забележителните приноси на македонистката мисъл е квалифицирането на спортни организации и прояви с термина "фашистки", което не е правено досега в нито една страна на света.

"Фашистка футболна лига" - как само звучи!  :o

Ами защо дарковите футбалери играят во "бугарашката фашистичка " лига, а не играят во лигата на "демократската" Недичева Сърбия!
Тук е момента да отбележа, че БЕЛГРАД Е ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА, КОЯТО ПОЛУЧАВА ПОЧЕТНОТО ФАШИСТКО ЗВАНИЕ - ЮДЕНФРАЙ!
Юденфрай (нем. judenfrei) е понятие, употребявано от нацистите по време на Третия Райх за обозначаване на територия, свободна от евреи. В буквален превод от немски думата значи "свободен от евреи".
По време на Втората световна война квартали, села, градове и райони са обявявани за юденфрай, след като са почиствани от етнически евреи.

Градове и райони обявени за юденфрай

Гелнхаузен — 1 ноември 1938 година
Люксембург — 17 октомври 1941 година
Естония — декември 1941 година (подтвърдено на 20 януари 1942)
Белград — август 1942 година
Виена — 9 октомври 1942 година
Берлин — 19 май 1943 година

Недичева Независина Сърбия се превръща в една съвършена машина за избиване на евреи и цигани. Ето защо Хелзинския комитет за правата на човека в Белград в  доклад от 2006 г. посочва историческия факт, а именно:
    "По време на Втората световна война, евреите в Сърбия загиват бързо, не само в ръцете на германските окупационни власти, но и в ръцете на Правителството на национално спасение на Милан Недич, Льотичевци, жандармерията и специални полицейски части, чиято ефективна работа, допринесли за факта, че още през август 1942 г., Белград, е обявен за  Първата Европейска столица, прочистена от евреи (Judenfrei). "

Тези забележителни успехи на Независимата Държава Сърбия /НДС/, дават възможност на Милан Недич на 19 септември 1943 г., да направи официално посещение при Адолф Хитлер  в Берлин. Сърбите в Берлин издигат идеята да се обяви, че сърбите са  "Ubermenchen" (Висша раса) на славяните.Среща между Милан Недич и Адолф Хитлер – 19 септември 1943 г.
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

"София VIA Скопие" - Македония и Еврейският въпрос

http://www.youtube.com/watch?v=FmAuhP5OCzA&feature=relmfu
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !