„Аз, Христо Стоичков, заставам с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България”. Това се казва в изявление на футболната легенда Христо Стоичков, изпратено до Агенция “Фокус”, в което Стоичков подкрепи кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.Седми ден гледам провалени политици, които се упражняват върху името и авторитета на човек, който спечели доверието на всички европейски институции и на всички българи.Това е причината, за да изляза днес и да защитя Росен Плевнелиев. Ще го защитя с фактите и истината. А истината е, че същите тези провалени политици, които от сутрин до вечер се разхождат по медиите и хвърлят гнусни и безпочвени обвинения, че някой е прикривал искан подкуп, същите тези стари муцуни предлагаха на мен да ми помогнат и да ми уредят проблемите с данъчните власти в България срещу пари. Що за наглост и безочие е това тези, който са ми искали подкупи на мен, днес да ходят и да обвиняват някого в корупция и да му петнят името.Хора, не сме 1300 години назад. Годината е 2011, днес в България вече има институции и хора, които са готови да застанат пред всички с имената и достойнството си, когато трябва да се защити истината. Стига сме плюли. Можем да успеем само с труд и честност. С такива качества аз и моите съотборници през 1994 г. направихме всичко възможно за славата на България. Но, за съжаление, какво получихме след години ние – плюха ни провалени политици, за да си вдигат нищожния рейтинг и платени журналисти, които и до днес обслужват интересите на бившата номенклатура. Така плюем днес и по волейбола, и по футбола, и по България, и по Плевнелиев, и по Борисов, и по Цветанов. Защо никой не си зададе въпроса – какво мога да направя аз за България?Само че в България вече има мъжкари като мен, Плевнелиев и Борисов, които сме готови да стигнем до край! Всички, които плюят по нас с цялата си компроматна машина са като овца без история. Примери – колкото щеш! Къде са НДСВ – няма ги. Къде са БСП – всички до един са разделени, нямат треньор, нямат отбор и няма да спечелят. Разберете, че няма да успеете по тоя начин – плюейки хората, плашейки пенсионерите и т.н. Със страх не се печели, печели се с отбор като нашия.Уважаеми провалени политици, всички вие, които се изредихте да ритате по авторитета на Росен Плевнелиев, който всяка една стотинка и всяко едно евро е изкарал с труд, а не с далавери, както бяхте свикнали вие, откажете се докато е време. Имайте достойнство, поне се извинете, направете го поне за този човек, на който му повярва Европа, на който еврокомисарите му дадоха парите, за да построи на българите магистрали и пътища, каквито вие само обещавахте. Г-н Плевнелиев, не губете кураж, както аз не го загубих. Не сте сам, много сме тези които Ви вярваме.Правя това изявление, защото е време достойните и можещите в България да получат подкрепата на нас хората. Омръзна ми от стари муцуни и крадливи политикани. Време е страната ни да получи достойно бъдеще и честни и работещи управници. Аз, Христо Стоичков, заставам с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България.Христо Стоичков
Г-н Стоичков, бъди мъжкар и не говори на английски и руски освен пред приятелите си от ГЕРБ. За да не излагаш още повече България пред света.Г-н Стоичков, бъди поне малко повече умен. И разбери че колкото повече говориш извън футболни теми толкова повече за смях ставаш.
В Кюстендил все още има ленти в красиви детски ръце. Радвам се за това, защото напоследък премиерът Борисов наряза всички ленти, а преди това взе всички бухалки.
Фаворитот на претстојните претседателски избори во Бугарија, Росен Плевнелиев не му го знае името на шефот на македонската држава. Кандидатот на партијата на премиерот Борисов не знаеше или пропушти да одговори на провокативното прашање од приврзаниците на неговиот противкандидат социјалистот Калфин, кои на телевизискиот дуел се обидоа да ја тестираат неговата информираност. "Во предизборната кампања посетивте неколку европски престолнини и се сликавте со г-ѓа Меркел, но какви се Вашите трајни меѓународни контакти? Освен тоа, би сакала да ми кажете кои се актуелните претседатели на Македонија, Португалија и на Кина?", праша Вероника Дерибалтова симпатизер на кандидатот Ивајло Калфин."Додека тука во Бугарија извесни политичари говореа дека јас имам црн печат и сум непожелен во Германија, додека за тоа објаснуваа, јас имав средба со канцеларот Меркел", рече Росен Плевнелиев кандидат за претседател на Бугарија.Тој продолжи да зборува дека на средбата присуствувал и советникот на Обама, Џереми Рифкин, но публиката инсистираше од него да чуе за Иванов, Силва и за Ху Џинтао."Јас се обидувам да Ви зборувам за нешто важно..." рече Плевнелиев, прекинуван од бучната реакција на публиката која бараше да ги каже имињата. Водителот на ТВ дуелот Плевнелиев-Калфин, Николај Бараков побара да не биде прекинуван кандидатот додека одговара, но Плевнеливе продолжи во истиот стил па наместо за имињата зборуваше за значењето на соработката со Кина, по што Бараков му го одзема зборот а на публиката и објасни дека кандидатот има право на прашањата да одговори како што тој сака. Наредната недела, граѓаните на Бугарија ќе го бираат својот нов претседател. Во водство според испитувањата на јавното мнение е токму Плевнелиев, човекот на Борисов, роден во гратчето Гоце Делчев. Најсериозен противкандидат му е Ивајло Калфин а поранешната еврокомесарка Меглена Кунева е трета на листата на популарност. Со оглед на малата разлика во скорот, се очекува новиот претседател на Бугарија да биде познат дури по вториот изборен круг кој ќе се одржи на 30 октомври. Среќко Поповски
Срамувах се, когато Жан Виденов съсипа България. Срамувах се, когато бях министър в тройната коалиция. Срамувах се, че съм професор и министър на културата, а пиша "Збогом". Срамувах се, че събираме пари за болни чрез sms-си под патронажа на Първанов. Но си траех като истински социалист. Защото истинският социалист срама си няма.