Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Сватбите на Йоан Асен (1975)  (Прочитано 2755 пати)

Competent

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3619
    • Погледај го Профилот
Сватбите на Йоан Асен (1975)
« на: Август 02, 2011, 11:44:00 »

Сватбите на Йоан Асен (1975)Епизод 1
http://www.youtube.com/watch?v=_8Xj2bjVaFM

Епизод 2
http://www.youtube.com/watch?v=wXvOHiF68KU

Режисьор : Вили Цанков
В ролите : АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ Йоан Асен, КОСТА ЦОНЕВ Александър/Йоан Асен, ИВАН КОНДОВ патриарх Йоаким, НЕВЕНА КОКАНОВА Мария, СТЕФАН ДАНАИЛОВ Бургундеца, ЦВЕТАНА МАНЕВА Ана, АНЕТА СОТИРОВА Белослава, АДРИАНА ПАЛЮШЕВА Целгуба, АНТОН ГОРЧЕВ Теодор Комнин, ВИОЛЕТА ГИНДЕВА Ирина, ГЕОРГИ ЧЕРКЕЛОВ Ватаци, БРУНО ОЯ княз Юрий, БОГОМИЛ СИМЕОНОВ крал Андрей, ИВАНКА ДИМИТРОВА игуменката, СТЕФАН ИЛИЕВ, СТЕФАН ПЕЙЧЕВ, ГЕОРГИ СТОЯНОВ, ИВАН АНДОНОВ, КЛИМЕНТ ДЕНЧЕВ, НИКОЛА ТОДЕВ, ЛЪЧЕЗАР СТОЯНОВ

13-ти век. Византийската империя е в упадък. Законният наследник на българския престол Йоан Асен, с подкрепата на руския княз Юрий, превзема столицата и сяда на търновския престол. На него са подвластни не само мирът и войната, но и съдбите на хората. Сега е необходим мир с цената на всичко. Започва времето на сватбите. Йоан Асен изпраща любимата си жена Мария в манастир, за да се омъжи за инфантилната принцеса Ана, след това за дъщерята на победения Теодор Комнин - Ирина. Заради могъществото на държавата царят жертва не само своето, но и щастието на дъщеря си Белослава, на брат си Александър. Сбъдват се думите на княз Юрий: "С безпощаден ум те е дарил Господ, и ти, ставайки цар, ще страдаш от това."

Филмът се състои от две части, които са тук.

Апостол Карамитев си отива от този свят преди да са приключили снимките на филма. Поради това на места ролята му се изпълнява от Коста Цонев и в целия филм не е използван неговия глас. Филмът започва с кратко предисловие на Коста Цонев.

От друга страна Анета Сотирова, която изпълнява ролята на Белослава, е бременна с днешната певица с това име и решава да я кръсти на образа си, който много харесва.

Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !