Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Лазар Младенов: „Двойни играчи” мамят България  (Прочитано 24880 пати)

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3619
    • Погледај го Профилот

Да силни пост-югославски политически и икономически интереси, срещу които нищо не можем да направим и трябва само да лапаме мухи по форумите. Това е един мит с който ние оправдаваме бездействието си.

Че са силни, силни са - наивността и голата романтика не са помогнали на никого - нито в миналото, нито днес!
Иначе, къде прочете, че нищо не може да се направи срещу това?  :o
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

valli

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 225
    • Погледај го Профилот

Че са силни, силни са - наивността и голата романтика не са помогнали на никого - нито в миналото, нито днес!
Иначе, къде прочете, че нищо не може да се направи срещу това?  :o
Ето това е наивността да мислим, че те са силни. Истината е, че ние сме слаби.
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Кои "ние";)
Не сме слаби по принцип, но по редица причини българщината засега дава слаб краен резултат! 8)

А ти предлагаш ли нещо конкретно?  ::)
Толкова ли много си заслужил за каузата та имаш самочувствието да даваш оценки на другите?
« Последно менување: Мај 03, 2011, 07:41:46 Competent »
Сочувана

valli

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Кои "ние";)
Не сме слаби по принцип, но по редица причини българщината засега дава слаб краен резултат! 8)

А ти предлагаш ли нещо конкретно?  ::)
Толкова ли много си заслужил за каузата та имаш самочувствието да даваш оценки на другите?
Ние българите. И кой трябва да съм та да имам право да давам оценка според теб. По думите ти обикновени хора не могат да си кажат мнението, защото не са авторитети. А по отношение на заслужилите за каузата-няма такива, щом нищо не е постигнато. Какво сме постигнали-да освободим несправедливо затворените българи не можем. Да извоюваме някакви права-не можем. Имаме ли някави граждански структури, имаме ли и колко са активистите ни  в Македония. Митрова, Ризински и т.н. защо в Македония на някой площад или пред владата не излязоха 5 човека с плакати да искат освобождаването им. За едно чевствстване на подвига на Бунева трябва да идват хора от България. Няма ли българи в Македония?
« Последно менување: Мај 04, 2011, 07:34:53 valli »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Ние българите. И кой трябва да съм та да имам право да давам оценка според теб. По думите ти обикновени хора не могат да си кажат мнението, защото не са афторитети. А по отношение на заслужилите за каузата-няма такива, щом нищо не е постигнато. Какво сме постигнали-да освободим несправедливо затворените българи не можем. Да извоюваме някакви права-не можем. Имаме ли някави граждански структури, имаме ли и колко са активистите ни в Македония. Митрова, Ризински и т.н. защо в Македония на някой площад или пред владата не излязоха 5 човека с плакати да искат освобождаването им. За едно чествстване на подвига на Бунева трябва да идват хора от България. Няма ли българи в Македония?

По същество, не изразяваш мнение, ами се тръшкаш, вайкаш или задаваш неадресирани въпроси с тон на инспектор!
Щом си недоволен, направи ли лично нещо за да се подобри положението?  ::)
Сочувана

татар

• Jr. Member
  • **
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 61
    • Погледај го Профилот

Competent,а от позицията на какъв вие критикувате,поучавате или каквото там по дяволите правите с хорските мнения?!Човека си е много прав-не е нужно да сочиш някого с пръст при наличието на проблем от такъв мащаб.Антиквите ни се смеят и с право!Нищо,че на тях има се смее цял свят-нема ги татарите в Македония!Защото Груица си има ясна позиция и си я брани-само сонцето е постаро од Македониjа!И гърците са наясно-нема такава държава,и сърбите-нема такава църква,и албанците си оплетоха кошницата,а само нашите мили правителства не заеха веднъж за винаги някаква твърда позиция-20 години плюнчене и шикалкавене и размахване на пръст...На което пък от другата страна на границата ни размахват среден пръст.
Помогни си сам,за да ти помогне и Господ!И аз като Valli искам да попитам:Няма ли българи в Македония?
Поздрави
Сочувана
Човек се учи докато е прост!

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Competent,а от позицията на какъв вие критикувате,поучавате или каквото там по дяволите правите с хорските мнения?!Човека си е много прав-не е нужно да сочиш някого с пръст при наличието на проблем от такъв мащаб.Антиквите ни се смеят и с право!Нищо,че на тях има се смее цял свят-нема ги татарите в Македония!Защото Груица си има ясна позиция и си я брани-само сонцето е постаро од Македониjа!И гърците са наясно-нема такава държава,и сърбите-нема такава църква,и албанците си оплетоха кошницата,а само нашите мили правителства не заеха веднъж за винаги някаква твърда позиция-20 години плюнчене и шикалкавене и размахване на пръст...На което пък от другата страна на границата ни размахват среден пръст.
Помогни си сам,за да ти помогне и Господ!И аз като Valli искам да попитам:Няма ли българи в Македония?
Поздрави

А какво тука се прави с "хорските мнения"?! Не съм длъжен да харесвам неконструктивни и параноични писания!
Само напомням, че БККС е неправителствена организация, движена от доброволци, и форумът му не е създаден за оплаквачница - "стената на плача", "арменски поп" или както там се вика!

На когото по някаква причина целият свят му е крив, не е тука мястото да обвинява и да си изкарва яда на останалите форумци, които с нищо не са виновни нито за Тито, нито за Милошевич, нито за Груица!
Адресите на БГ институции са публични и заинтересованите може да се обръщат направо към тях. Форумът и БККС не носят никаква отговорност за действието или бездействието на когото и да било!

Безпричинните скандалджии трябва да бъдат санкционирани! 
А може би някой има като специална задача да всява отчаяние и смут наоколо?  ::)

« Последно менување: Мај 04, 2011, 12:00:17 Competent »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Помогни си сам,за да ти помогне и Господ! И аз като Valli искам да попитам: Н яма ли българи в Македония? Поздрави

Г-н Вали отговаря по-горе на този въпрос със следното:

Цитат: valli
Ами тези играчи идват в България, получават голяма доза духовна подкрепа и потупване по рамото. Връщат се в Македония и виждат, че хлябът си изкарват от хора, които са враждебни на България. Е ти на тяхно място може би ще предпочетеш да останеш гладен и да се афишираш като горд българин.

Между другото, към кого точно е отправен твоят въпрос?  ??? Защото Вали изглежда вече е отговорил.  ::)
« Последно менување: Мај 03, 2011, 11:52:54 Competent »
Сочувана

татар

• Jr. Member
  • **
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Въпроса ми е към всички във форума (естествено).Радвай се,че не питам:"Има ли българи в Македония?" (надявам се,че долавяш разликата). И не забравяй какво всъщност означава "форум"!Нета е голеееем-форуми да сакаш!
И не отминаха ли времената когато истината беше "всяване на отчаяние и смут"?
Сочувана

valli

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Г-н Вали отговаря по-горе на този въпрос със следното:

Цитат: valli
Ами тези играчи идват в България, получават голяма доза духовна подкрепа и потупване по рамото. Връщат се в Македония и виждат, че хлябът си изкарват от хора, които са враждебни на България. Е ти на тяхно място може би ще предпочетеш да останеш гладен и да се афишираш като горд българин.

Между другото, към кого точно е отправен твоят въпрос?  ??? Защото Вали изглежда вече е отговорил.  ::)
Отговорил съм, че тези които имат работа са заплашени от уволнение. Но в Македония има около 40% безработица. От тия безработни 70-80% са българи и 20-30% албанци. Та от тия 70-80% дето няма как да ги уволнят не можаха ли да се намерят 5 човека да манифестират пред владата. Ако са повече 50-100 тогава на правителството ще му е по-трудно да репресира всичките. Защото защитата на правата само по интернет е доста виртуално. Да излезат на улицата тия българи да ги видат от посолствата, че съществуват. Ще кажеш ех колко ти е лесно. Не е лесно, но без демонстрации колкото и скромни да са няма да стане това за което мечтаем.
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Въпроса ми е към всички във форума (естествено).Радвай се,че не питам:"Има ли българи в Македония?" (надявам се,че долавяш разликата). И не забравяй какво всъщност означава "форум"!Нета е голеееем-форуми да сакаш!
И не отминаха ли времената когато истината беше "всяване на отчаяние и смут"?

Въпроси към всички се задават обикновено на референдумите!  :-\
На форумите такива въпроси обикновено остават без отговор ...
Иначе, "има ли, няма ли" е игра на думи, подобна на "иди ми, дойди ми"! :)
« Последно менување: Мај 04, 2011, 12:29:12 Competent »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Отговорил съм, че тези които имат работа са заплашени от уволнение. Но в Македония има около 40% безработица. От тия безработни 70-80% са българи и 20-30% албанци. Та от тия 70-80% дето няма как да ги уволнят не можаха ли да се намерят 5 човека да манифестират пред владата. Ако са повече 50-100 тогава на правителството ще му е по-трудно да репресира всичките. Защото защитата на правата само по интернет е доста виртуално. Да излезат на улицата тия българи да ги видат от посолствата, че съществуват. Ще кажеш ех колко ти е лесно. Не е лесно, но без демонстрации колкото и скромни да са няма да стане това за което мечтаем.

Не знам ходил ли си в (БЮ)РМ?!

Ако например чужденец се настани в голям хотел, вземат му паспорта на рецепцията и не го връщат до последно. Като питаш защо, казват ти открито, че това било рутинна практика - полицията така искала ... Такова нещо вече няма абсолютно никъде на Европейския континент!

А техните си граждани можеш да си представиш на какви маймуни ги правят и какво чака хипотетичните 5-10 човека, които биха излезли да демонстрират българщина. Иначе съм съгласен, че който не протестира, значи е примирен със съдбата си и щом е така не може да очаква много и от БГ!
« Последно менување: Мај 04, 2011, 12:23:49 Competent »
Сочувана

valli

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Форума е един непрекъснат референдум. А натиска в Македония срещу българите е огромна, но когато имаме по-голяма масовост и смелост ще имаме успех.
« Последно менување: Мај 04, 2011, 12:24:22 valli »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Форума е един непрекъснат референдум.

ФорумЪТ не е референдум, където се гласува и се взема окончателно решение!  :)

Цитат
А натиска в Македония срещу българите е огромна, но когато имаме по-голяма масовост и смелост ще имаме успех.

Да, натискЪТ е огромен ...
« Последно менување: Мај 04, 2011, 12:27:19 Competent »
Сочувана

татар

• Jr. Member
  • **
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот

Защо ми изтри поста??  8)
Сочувана