Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: И кучетата в Македония опряха до български паспорти  (Прочитано 1046 пати)

MacedonBG

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 762
    • Погледај го Профилот
    • Българският националистически форум

И кучетата в Македония опряха до български паспорти
Дългата и сложна процедура за получаване на паспорти на домашните кучета в Македония създава проблеми на собствениците и в крайна сметка те решават да им извадят български паспорт.

В България процедурата продължава не повече от 20 дни, а в Македония понякога се чака и до три месеца - особено за документи за пътуване в страните от ЕС, които струват от 50 до 200 евро, пише „Утрински весник“.

„Чакаме прекалено дълго за издаване на документацията и удостоверение от лабораторията. Всяка години при вадене на паспортите даваме огромни суми и някои решават да извадят български сертификати за своя любимец. Така се създава своеобразен бизнес с паспорти в страната“, казва Благоя Ристевски, който има домашно куче.

От македонските компетентни институции потвърдиха, че макар и да става дума за животински паспорти, получаването им продължава по-дълго, отколкото за вадене на паспорт на човек.

Документът на кучето важи четири месеца, след като бъде подписан от упълномощен ветеринар.

Първият коментар под статията във вестника към 13,46 ч. гласи: „Дори за кучетата почнаха да вадят български паспорт, по-практично било.. и някой ще прави коментар, че Македония била по-добро място от България. Море, за срам сме, в изолация, което означава не само, че е по-добре човек да е българин, но било по-добро и куче да си, българско да си“. www.dnes.bg
Сочувана
Българският националистически форум http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php
Facebook account - Kaloian Ivanov Macedonbg