Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Откриха университет в Перник  (Прочитано 1975 пати)

Корени

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени
Откриха университет в Перник
« на: Октомври 12, 2010, 02:31:35 »

Днес беше открит Европейският Политехнически Университет - първият в Перник и 52-ят в страната

В Перник бе открит най-новият университет в Европа. На церемонията за началото на академичната година в Европейския политехнически университет присъстваха премиерът Бойко Борисов и просветният министър Сергей Игнатов.

63-ма български студенти ще се обучават в първата година на Европейския политехнически университет в Перник. За чуждоезиковото обучение в новия ВУЗ са записани студенти от Турция, Нигерия, Камерун, Саудитска Арабия и други страни. Обучението ще се води от 10 преподаватели на трудов договор и 11 хонорувани преподаватели.

„Ако в момента новият ВУЗ се подценява, след 2-3 години имате шанс да се наложите", каза в приветствието си министър-председателят Бойко Борисов, който получи първия почетен диплом от ръководството на ВУЗ-а. Шансът той прогнозира с частното и европейско финансиране и липсата на амбиция в 37-те държавни университети в България да търсят финансиране по европейски програми, като чакат само на държавния бюджет.

В следващите години в България ще има една малка група от 10-15 университети, които ще се напълнят със студенти от Европа, каза просветният министър Сергей Игнатов. Той изрази намерение за започване на законодателни мерки за обединяване на университетите в България като оцеляване в кризата. Това ще стане на териториален или предметен принцип още от следващата година със запазване автономността на ВУЗ-овете, допълни просветният министър.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=600640


Премиерът Бойко Борисов традиционно предизвика интереса на присъстващите - той беше посрещнат и изпратен с аплодисменти и на крака

http://www.dnevnik.bg/photos/2010/10/12/975429_fotogaleriia_pernishkiiat_universitet/
« Последно менување: Октомври 12, 2010, 02:34:24 Подкрепа »
Сочувана