Честно казано изобщо не ми се искаше да се връщаме към темата за конфликта ми с kbc. Дори много се радвам, че се погрижиха темата да бъде заключена, но както виждам вместо нея отвориха две други теми. Затова ще кажа няколко думи.
Конфликтът ми с kbc e от друг форум - този на ВМРО-БНД. Не очаквах, че kbc ще тръгне да го развява по други форуми. Ако се интересувате как и какво е станало - моля, заповядайте на
http://vmro.bg/forum/.
Защо дойдох на този форум, всявайки смут с нашия конфликт. Ще си призная съвсем честно,
имах желание да проверя доколко този форум е демократичен и доколко се уважава чуждото мнение.Вярно е, че понякога дебатите са доста разгорещени, но все пак всичко трябва да е в рамките на добрия тон, нали? Смятам, че не наруших тези принципи и въпреки това очаквах БАН по поръка на kbc. Но, наистина адмиснистратори и модератори ме изненадаха приятно. Простете, че се усъмних в демократичността ви!
Видин, ти захващаш интересна тема - дали наистина прабългарите са се изпарили, дали ние нищо не носим от тях и дали сме само славяни. Знам, че това е друга тема, но позволи ми да ти кажа моето мнение:
1. Едва ли българите на Аспарух са се изпарили в небитието. За твърде дълъг период тяхна династия е сластвала в средновековната ни държава.
2. В нашия етногенезис са участвали и други народи. Какви са процентните съотношения - много е трудно да се определи. Още по-трудно е да се определи процентно съотношение славяни/прабългари. Лично за себе си, аз го определям като 50 на 50, за да е по-справедливо.
3. Много е трудно точно ние да бъдем определени като изцяло славянски народ. Общувам с други славянски народи - чехи, поляци, руснаци, хървати и сърби. Като ги сравнявам тях едни с други и после с нас, българите, уверявам те ние трудно можем да минем за славянски народ.
Между другото, обсъждали сме въпроса с моя приятелка чехкиня. Тя има интересно виждане за нещата. Но, май не е добра идея да споделя какво кава тя. Все пак, тук форумът е македонски.