Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: НБУ вече с приемен изпит по Skype  (Прочитано 2637 пати)

Корени

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени
НБУ вече с приемен изпит по Skype
« на: Август 23, 2010, 06:26:55 »

Задължително условие е бъдещият висшист да докаже, че живее в чужбина и няма възможност лично да се яви на приемния тест

Нов български университет (НБУ) вече провежда кандидат-студентски изпити по Skype. С преференцията да бъдат препитвани в домашни условия обаче ще се ползват само бъдещите висшисти, които успеят да докажат, че живеят в чужбина и наистина нямат възможност да се завърнат в родината за входния тест.

След проверка достоверността на предоставените данни, кандидатът получава персонален Skype адрес, с който се явява на виртуалния изпит. Той се провежда по същото време, като този в залите на университета.

Второто задължително условие е компютърът, от който пише кандидат-студентът, да има уебкамера, пред която преди началото на теста показва документ за самоличност на квестора, който ще наблюдава работата му през цялото време.

Служителят на висшето учебно заведение проверява дали в същия сайт не се е логнал и друг, неоторизиран потребител. Междувременно, по IP адреса, се установява дали въпросният компютър наистина е извън границите на страната ни.

Новият метод за препитване се прилага за първи път у нас и може да се използва от желаещите да следват както редовно, така и задочно.

Кандидатстудентските изпити по Skype вече се практикуват и във Великобритания.

http://novinitepro.bg/bulgaria/chat-izpit-nbu-prepitva-kandidat-studenti-v-skype.html

« Последно менување: Август 23, 2010, 06:52:41 Подкрепа »
Сочувана