Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Twitter  (Прочитано 2785 пати)

Корени

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени
Twitter
« на: Август 16, 2010, 09:29:27 »

За тия, които за пръв път чуват - Тwitter е един от най-популярните сайтове/услуги в света в момента. Идеята е да пишеш какво си мислиш в момета и какво те впечатлява (до 140 символа).

Хора, които харесват какво пишеш и го намират за важно могат да решат да те следват, абонирайки се за постовете ти. Така влизаш в микса, който сами си създават. Сравнително в България не е много популярно (а и има конкурентни български услуги като http://edno23.com/ ), но все пак се намират потребители. Като пуснеш линк и от 200 последователи все ще е намерят 20-ина да го видат и посетят, накой за пръв път ще видат сайта и може да решат да го посещават редовно.

Например това е моя - https://twitter.com/coreniNet в момента имам около 260 абоната  (което е донякъде смешно, имам англоезичи акаунти с по над 2500, има хора с милиони, ама все пак за български не е зле...)

Министър Николай Младенов http://twitter.com/nmladenov
Външно Министерство http://twitter.com/MFABulgaria
Министър Симеон Дянков http://twitter.com/SimeonDjankov
Кристалина Георгиева http://twitter.com/k_georgieva
Европейската Комисия за Въшна Политика http://twitter.com/eu_relex
Кремъл http://twitter.com/KremlinRussia
и т.н.

Има и доста мета-услуги, улесняващи и автоматизиращи някои процеси (например свързване на RSS с Twitter за най-мързеливите и така при нова статия или пост във форума Twitt-вате атоматично, а последователите виждат новото и заглавието му). Много е популярно и да е стимулират посетителие на сайта да twitt-ват това, което четат, информирайки и своите последователи.

Ако ви интересува мога да обясня по-подробно какво може а се направи за изграждане и популяризиране на акаунт лесно и ефективно.

http://www.youtube.com/watch?v=WZjPVlvl51M   :P
« Последно менување: Април 11, 2016, 06:57:05 Корени »
Сочувана