Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Първия събор на българите в Испания  (Прочитано 2393 пати)

MacedonBG

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 762
    • Погледај го Профилот
    • Българският националистически форум

Първия събор на Българите в Испания. Над 700 участници, деца от Българските училища от цяла Испания, представители на музикални групи, танцови състави и певци се качиха на сцената на първият Български събор в Кралството под наслов ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО - Събитието се състоя от 10 сутринта до 22 вечерта. Имаше изложби, прожекции на Български филми, продажба на Български харанителни стоки и сувенири. Освен това 13 Български училища завършиха учебната 2010 година заедно с обща програма. Танцуваха пяха и свириха 12 Български фолклорни групи от цяла Испания, сред които блестеше тази от Палма де Майорка, истински професионалисти, прекрасни танциори, които успяха да вдигнат на крака цялата публика включително и многото испанци присъстващи на събитието. Скарите бяха на 6 както винаги, имаше огромна опашка от чакащи за кебабчета, мешана скара, Български алкохолни напитки и огромния асортимент от традиционни наши ястия и деликатеси. Имаше също така много хора облечени в народни носии от всички краища на Татковината. Спонсор на събитието е Банка Сантандер - Santander Envios.

Oт тук изказвам благодарности на организаторите за прекрасното събитие провело се в най-известният увеселителен парк на Испания. Много испанци и хора от всякакви националности успяха да се докоснат до Българското. Пяха се песни, играха се хора и ръченици, хапнахме вкусна мешана скара, пийнахме си биричка и аз спецялно невероятното каберне на винпром Търговище.

Македонското Движение Преображение останови връзки с организаторите и вестникът Нова Дума. Появи се идеята догодина да участва македонска фолклорна група от България. Събитието тепърва ще се организира. Появи се също така идеята за великденски Български събор отново тук в Мадрид. http://komitsko-bratstvo.blogspot.com
Сочувана
Българският националистически форум http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php
Facebook account - Kaloian Ivanov Macedonbg