Ohrid, ние също сме съгласни с правото на всеки човек да пише във форума на който иска език от позволените. Разбира се, че се коментират мненията, ама личността на човека също играе роля. В случая етническата принадлежност. Дисидентът беше напълно прав, когато рече, че тук може да дойде сърбин, да пише на български, да се представя за българин и да защитава сръбски тези. Същото може да го направи и албанец. Колко му е етнически албанец да започне да пише на литературен македонски и да защитава албански интереси, като се представя за македонец.
Няма лошо сърбин и албанец да пишат тук, не съм против, ама те би трябвало да имат доблестта да си кажат какви са.
Очевидно Хунзата е българин и то от типа български интелектуалци, за които Гръкоубиецът много добре казва "Още по-тежко е предателството, че след толкова много лъжи , сръбска и гръцка пропаганда, отново българи пригласят на чужди интереси. Съветват ни да приемем "реалностите"."
Разбира се, че ни сърби, ни гърци биха разсъждавали така примиренчески. Ето и един пример: Едно от мненията на Хунзата беше, че само в България можеш да си едновременно и българин, и македонец. В РМ това било оксиморон, тъй като там македонец било етническа принадлежност. И там или си българин, или си македонец. Я ми кажете кога един грък би разсъждавал по този начин? Кога един грък ще се съгласи, че македонец е етническа принадлежност?
И още - в РМ може да си македонец и едновремено с това да си влах, сърбин или пък албанец. Да, ама не и българин! И защо?
Защо? Защото етничките македонци дето македонски българи им викате ще ти изядат главата. Те затва.
Ай дяяяя! Ти май ставаш за втори Стамболийски, знаеш ли?

Карамане, кога ще разбереш че не ти е работа да преписваш задни помисли, етнически принадлежности и прочее на форумджиите, нито да даваш изопачени интерпретации на това дето пишат? Всичко дето не ти харесва било обсужване на чужди интереси, омовци, рязани турци и глупости.
Виж сега, на никого нищо не приписвам. Аз чакам човекът сам да си каже какъв е и що е. А нещо като не ми е ясно, питам. Така направих и с Хунзата - попитах го какъв е. Той обаче се направи на интересен и най-упорито ми избегна въпроса. Е, какво да мисля тогава?!
Който не иска да бъде разбран погрешно, да бъде така добър да разясни нещата. Иначе, рискува хората да мислят грешни неща за него.
Па как се служи на българските интереси чрез заблуждаване на българското общество че новомакедонците били българи бре? Не си ли бил в БЮРМ, не си ли ги виждал какво представляват? Че какво му е хубавото да си въобразяваме че Груйо и Сие са българи, та да ги лигавим и да им угаждаме па те да ни серат на главата бре?
Радвам се, че те научих да казваш "новомакедонци".

Това смятам, че е преди всичко моя заслуга!

Следващото на което ще те науча е, че този новомакедонски етнос, за който ми говориш все още не е формиран.

Кризата на идентичността го доказва. А колкото до мен - да, имам ходено в БЮРМ, знам ги какви са и що са. И точно за това твърдя, че тоя етнос още е в процес на формиране. Не им е ясно какви са и що са.
Колкото до Груйо и целата тая банда - те не се етнически македонци, а току
криминалци, както вика един наш познат съфорумник.
Кво му е важното дали Хунзата бил българин, новомакедонец или китаец? Па той ти казва че македонците от време оно не са като днешните новомакедонци дето се викат етнички македонци. Та тва е ясно като бял ден - и ти го знаеш, кво се правиш на ударен?
Ако за теб не е важно какъв е Хунзата, щом поддържа твоята теза, за мен обаче е важно за да знам какъв човек ми казва, че не бива да работим за българската кауза. Интересно ми е какъв е - дали е българин от България, дали е "новомакедонец", както ти им казваш, или българин от РМ?
Ако не го знаеш, аз да ти го кажа - новомакедонците дето се викат етнички македонци НЕ са българи! Ей ти го, написано от българин от България, на български български - разбираш ли го сега? И да се разправя че българите и новомакедонците не сме едни и същи е пълна глупост - кога почнем да маршируваме по сандали покрай паметника на Саше, да се кичим с мартеници за Ксантика и да викаме жолти бугари-татари, окупатори, фашисти и злосторници, тогаз може и да станем едни и същи, ама засега не сме.
И какво искаш да ми кажеш - да вдигнем бялото знаме и да оставим криминалците в Македония да вилненят?!
Дай да оставим народа във Вардарска Македония да бъде досърбизиран, да бъде антиквизиран и какво ли не още!
Това ли искаш?!
И да те питам, щом като мислиш, че в РМ няма хора с българско самосъзнание, защо изобщо пишеш тук?!