Karaman,
разликите мегю нас се во ниянси. Яс никаде и никогаш не сум се залагал по секоя цена да опстои името Република Македония! Поентата ми е дека и овой народ овде има право да го користи тоа име, ако не повеке, заради тоа што и револуционерната организация го користела името Македония и леела крв за тоа име! А В.М.Р.О. не е формирано ни од Тито, нити од Груйо, иако последниот го злоупотребува тоа име.
Лично сум за тоа колку што може побрзо да се влезе во структурите на НАТО и ЕС, па дури и по цена да се корегира името! Тоа е единствен начин да стигнеме до целта: да сме во суштинска близина на Майка България! За нас е тоа ясно како ден!
Тоа што го прави Груйо, тоа си е србиянско сценарио. Србите я контролират власта, медиумите им се наклонети, имат капитал овде и тоа е тоа! Се плашам оти ке ме разбереш погрешно, но мора да се согласиш дека Бугария направи многу малку за последните 19 год. за да се променат работите во нейзина корист, не да ги подржува хунзите ами да изнайде начин да ги подржи бугарите малку поорганизирано да я направат НОВАТА ПРЕРОДБА !