"И не знам защо ми избягваш въпроса:
Дали може да постои държавата Македония?"
Штета што Тодор Александров и Ванче Михайлов не се живи, ептен многу ме интересира што тие би ти одговориле на ова прашанье!
Да не искаш да ми кажеш, че това е Македония, за която са се борили Тодор Александров и Иван Михайлов?!
Много щяха да се "радват" те на сърбоманския елит в Македония!

Од мене одговор: Очигледно е оти и ти, а и други од форумот, кои сте од Бугария, не го сакате опстанокот на оваа држава!
И откъде накъде си правиш тези изводи?!
Аз те запитах дали може държавата Македония да постои и нищо не казвам дали искам или не.
Като толкова искаш да чуеш моя анализ, ето го:
В този си вид, съществуването на държавата Македония е изгодно само на сърбите и на сръбството. Много просто - тази държава защитава единствено сръбски и сърбомански интереси. Една от основните функции на държавата е да защитава културата на мнозинството от наслението. Държавата провежда политика на активна сърбизация - и в езиково, и в културно, и във всякакво отношение.
После - в тази държава има значителен брой албанско малцинство. Задаваш ли си въпроса какво е мнението на това това малцинство, дали то иска държавата Македония да съществува или не?
disidente, задай си въпроса дали самите граждани на РМ държат тя да съществува. По мое мнение, държавата Македония е доста нестабилна и се оставя на външни фактори да определят нейното съществуване. А тези външни фактори си гледат собствените интереси. Гърците например, много добре са стъпили икономически в Македония. А отгоре на всичко, македонското правителство с тези забежки в античната история, с това градене на паметници, само подпомага гръцките интереси.
За сърбите вече казах - на тях тази Македония перфектно отговаря на техните интереси. А самата Сърбия оставя впечатление, че не се изтересува изобщо от Македония.
Албания - с това албанско население в Македония, което твърдо остоява албанската си принадлежност, албанските интереси са гарантирани.
САЩ, че и Западна Европа - за тях е добре да има неразрешени спорове и конфликти. Така се чустват значими.
И сега за интересите на България: От една страна българските интереси са за запазване на териториалната цялост и независимост на Македония - първо, евентуално присъединяване на Македония към България или дори и част от нея, би довело до проблеми - проблеми с албанско малцинство, със сръбско малцинство, проблеми от икономически характер, културни различия и т.н. От друга срана обаче, Македония се държи към България съвсем неприятелски. Създава проблеми. Е, щом тази държава е антибългарска, защо трябва ние да работим за нейното запазване? Логичен въпрос, нали?
Ето ти един анализ на ситуацията. Аз не случайно задавам този въпрос - дали Македония може да съществува в бъдеще или не?
Затоа, нужно се поставува прашаньето што понатаму со неа? Ако я делите кажете ни ги границите за да можат тие што нема да се во бугарскиот дел, да пребегат навреме на бугарска страна! Ако пак на цело дигате раце од нас, кажете ни навреме за да си го бараме чарето!
Защо си мислиш, че България може да получи дял от Македония при евентуален неин разпад? По-вероятно е нищо да не получи.
И сосема за на край: Престанете нас БУГАРИТЕ од Македония да не поистоветувате со македонистите. АМАН ПРЕСТАНЕТЕ !
Ами, става така, че вие с действията си вие сами заставате на едно с македонистите. Как да ви разграничим от тях?