Значи тешко на Бугария со такви учени!
Хунза, ти испагяш най големиот жабар !
Со кое право ти ме срамнуваш со ХУНЗИТЕ на Груйо и ми го одземаш правото яс да сум припадник на В.М.Р.О., различен од фалсификатот ДПМНЕ ! Не ли е тоа премногу од твоя страна?
Штета што администраторот БАНира добар дел од моите дискусии, мислев да те натерам да ги препрочиташ, белки ке разбереше нешто. Вие, бугарските учени имате голем проблем штом не я свакяте суштината на македонскиот проблем во денешно време. Слепи ли сте или глупи па не можете да разберете оти тука имаме 100 (сто!) и кусур години АКТИВНА СРПСКА пропаганда, надополнета со адекватна СТРАТЕГИЯ, коя на Бугария (и самиот се согласи!) и недостасува.
Значи проблемот е во вас, а не кай бугарите од Македония, затоа не ги срамнувай Пиринска Македония (без српска пропаганда!) со Р.Македония! Еднаш ти кажав, сега пак те повикувам да дойдеш на година, две да поживееш тука па да видиш како им е на бугарите во овой за жал се уште српски бастион. Лесно е од некой кабинет во София да делиш памет и да ми го одземаш правото да се идентификувам со Тодор Александров и Ванче Михайлов. Е да знаеш, тоа не можеш да го постигнеш ама по никоя цена! И двайцата и припагяат и на Македония исто колку и на Бугария (како две постоечки држави!, да не ме разбереш погрешно).
И за край: Верувам дека имаш некоя релация со властите во София, затоа те замолувам, АКО ВИСТИНСКИ Я САКАШ МАКЕДОНИЯ, замоли ги властите да ги "изметат" целосно дипломатските представништва на Р.Бугария во Скопйе и Битола и да донесат сосема нов персонал, кой ке има SENS за Македония, и кои, НОРМАЛНО (!) , не размислуваат како тебе! Ова е НУЖНА потреба на Бугария, заради просперитетот на БУГАРИТЕ во Македония !