Хунза,
на тебе не ти е арно бе човек! Сега ми го глумиш и Кенеди, а?
"Што ние правиме за Бугария?"

?? Тоа што НИЕ го правиме ТИ никогаш нити си го правел, нити ке имаш шанса да го правиш! Еднаш ти поткажав, сега ке ти потенцирам : ТИ имаш искривена перцепция за Македония! Лесно ти е тебе од София да ги коментираш македонските работи, да те видам тука што юнак би бил?! Земаш дебела државна плата или пензия, главата ти е застрахована, а за сметка на тоа, нашите глави секойдневно се "во торба", едвай сврзуваме край со край, бележани како овци, за БУГАРИЯ, разбира се, и пак "што ние правиме за Бугария?", а ?
Нас се уште не прислушкуваат, ни ги рушат паметниците во сопствените дворови, не прогонуваат како кучиня, не затвараат за глупости а ти ми го парафразираш Кенеди ?!
Ми делиш памет како да сме недоносени, не сметаш за овци па сакаш да не тераш во трло, демек ти си овчарот?! Тогаш што е Компетент, кой секогаш се явува после тебе, белки неговата улога не е да биде куче што ке не држи во група ?!
Многу прашаня на кои секогаш се избегнува да се одговори, затоа не прашувай "што ние правиме за Бугария?", ами запитай се ШТО ТИ ПРАВИШ (РЕАЛНО) ПРАВИШ ЗА МАКЕДОНИА !!!