Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Бугарски метеж низ македонските градови  (Прочитано 36231 пати)

Daskal

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1265
    • Погледај го Профилот
Одг: Бугарски метеж низ македонските градови
« Одговори #45 на: Октомври 02, 2010, 09:05:37 »

Од денеска казни за бугарските регистрации
http://utrinski.com.mk/?ItemID=6E3F5FBD44ADE64BB7D11D7281E12AFE

Сочувана
"Македония, а и други изстрадали народи са без никакво съмнение най-искрените поддръжници на идеята за обединена Европа."
Ванчо Михайлов (1896-1990) лидер на ВМРО, последната крупна фигура в историята на македонското освободително движение

Anton

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 580
    • Погледај го Профилот
« Одговори #46 на: Октомври 02, 2010, 09:37:48 »

Тоа  е доказ  дека Македонија  сеуште  е  управувана  од  Белград ,под  Србска  власт  ,ПОД  МОДЕРНО СРБСКО  РОБСТВО.
Тоа  е  доказ  дека  со  извршната  власт, полицијата  и  судовите  во  Македонија  сеуште управуваат  инсталирани  структури  на  Србските  тајни  служби  УДБА  и  КОС.
Сочувана

disidente

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот
« Одговори #47 на: Октомври 02, 2010, 07:51:36 »

Од Македонија ќе се откажам, од бугарскиот автомобил не

Од Македонија ќе се откажам, но од бугарскиот автомобил не. Беше дециден струмичанецот Стојан Поповски, на кого денеска не му беше дозволено да влезе во Македонија од Бугарија.

Македонските погранични органи на граничниот премин Ново Село, влезот не го дозволија поради двојното државјанство на Поповски, но и поради тоа што неговиот автомобил со бугарски регистарски таблички не е пререгистриран во Македонија. Револтиран тој се врати назад во Петрич.

„Се враќам во Петрич, имам каде да живеам и се враќам во Петрич и на гласањето само нека не тераат да гласаме да правиме нека не тераат нека ни викаат, само со ковчези можат да не носат“, рече Стојан Поповски.

Стојан вели дека нема да го пререгистрира автомобилот во Македонија, тој му бил потребен за работата во Бугарија. Во Струмица доаѓал еднаш неделно за да се види со семејството, барал работа тука но не ја нашол, затоа се вработил во Петрич од каде обезбедува егзистенција за семејството.

„Барав да бидам чувар на гробиштата, високо квалификуван водоинсталатер барав и на гробиштата чувар да бидам, не ми дадоа, немало и си најдов работа тука убаво ми е и тука ќе живеам, а нека се чукаат тие што носат закони“, додаде Поповски.

Поповски е само еден од дваесеттината сопственици на бугарски автомобили на кој денеска не им беше дозволен влез и излез од Македонија, затоа што нивните возила не се пререгистрирани во земјава до 30 септември, до кога важеше продолжениот рок за нивно легализирање.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=128202
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Корени

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени
« Одговори #48 на: Октомври 04, 2010, 01:52:39 »

Дали се уплашиха  :o

Алфа: Македония ще премахне митото за внос на автомобили от ЕС http://www.focus-news.net/?id=n1446964

Или става дума за мито, а таксата за регистрация е друго нещо?

Май вече четат МНОГО внимателно бългасрските медии с коментарите.
Сочувана

Корени

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
    • Корени
« Одговори #49 на: Октомври 04, 2010, 02:22:06 »

Ангел Джамбазки: Въпросът с българските регистрационни номера на автомобилите в Македония ще стане европейски  http://www.focus-news.net/?id=n1446978
Сочувана

deko

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 181
    • Погледај го Профилот
« Одговори #50 на: Октомври 04, 2010, 07:49:09 »

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=D027A1F185CAB94B92789E8A194C99AA
  КАКВО СТАНА МАКЕДОНИСТИТЕ  НАЧИСТО ПОЛУДЕХА. В ТЕКСТА ПИШЕ ЧЕ ДИРЕКТОРА НА МИТНИЦАТА ПОСИКАЛ ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕДНОТО МЕСТО НА ,,ПРЕСТОЙ,, ЗНАЧИ СТАВА ДУМА ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ ЕДНОТО ГРАЖДАНСТВО БЪЛГАРСКОТО ИЛИ МАКЕДОНСКОТО. ЗНАЧИ АКО АЗ ИМАМ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО И ИМАМ ЕДИН АПАРТАМЕНТ  В ПЕТРИЧ И ЕДИН В СКОПИЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ПИТАМ МАКЕДОНЕЦА КАРГОВ ДА СЕ ОТКАЗА ОТ ЕДНОТО ЖИЛИЩЕ  АТОВА НЕ ЗНАЧИ ДРУГО ОСВЕН ЧЕ МИ Е ЗАБРАНЕНО ДА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО В МАКЕДОНИЯ
Сочувана

Daskal

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
« Одговори #51 на: Октомври 04, 2010, 09:56:53 »

Дали се уплашиха  :o

Алфа: Македония ще премахне митото за внос на автомобили от ЕС http://www.focus-news.net/?id=n1446964

Или става дума за мито, а таксата за регистрация е друго нещо?

Май вече четат МНОГО внимателно бългасрските медии с коментарите.

обврска е от ЕУ и МК договорот да свалат митото на колите со потекло от ЕУ од 1.1.2011, никакво врска нема со тава кое актуелно со БГ коли
Сочувана
"Македония, а и други изстрадали народи са без никакво съмнение най-искрените поддръжници на идеята за обединена Европа."
Ванчо Михайлов (1896-1990) лидер на ВМРО, последната крупна фигура в историята на македонското освободително движение

deko

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 181
    • Погледај го Профилот
« Одговори #52 на: Октомври 05, 2010, 11:33:58 »

Хора не падайте на ,,номерата,, на хунзите те са дребни мошеници.А и нас българите в Македония какво о ще има да не интересува дали ще падната таксите или митото на колите в Македония.Ние сме си българи и искаме да караме български коли това е нашия национален белег, и юридически гледано имаме правото на това.С този т.н. закон съсвем е ясно каква порака македонското правителство испраща на македонските българи и на България.Казно просто хунзите знаят че всеки ден много хора в Македония се върщаат към бъларския корен и са ребългаризираат а  това за букефалистите е голяма опасност така просто ще изчезне най-голямата световна измама македонизмот.Всеки ден виждам в Македония колку стотоци милиони евро македонистите хврлаат за паметници и видео клипове  и правят невероятни усилия само с една цел да не се разоткрие лъжата наречена македонизам да не се осозънаят хората какви и са и какъв им е произходот да го дръжат народот през паметниците  и видео клипови в слепило за своя национален идентитет.Всичката официялна история която се учи в Македония е фалшлива и украдена много десетолетия сръпските господари и тяхните им слуги в Македония по свякакъв възможен начин са промивали мозъците на  народот в Македония.Последния опит на македонистите с т.н. закон за коли не е нищо друго освен да накарат македдонските българи да се отказат от соптсвения национален БЪЛГАРСКИ идентитет.Няма да ни учудва ако македонистите измислят закон с който ние македонските българи ще трява да плащаме данък за македонския ваздъх който дишиме.Това което се га се случва в Македония е врх на шовинистичка сръпска политика, свободно ще кажем в Македония се случва досега невидимо в сЪвремена Европа ДУХОВЕН ГЕНОЦИД и ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ ВСИЧКО КОЕТО ИМА БЪЛГАРСКИ БЕЛЕГ.
Сочувана

Илийца

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 187
    • Погледај го Профилот
« Одговори #53 на: Октомври 05, 2010, 03:13:45 »

Не съвсем по-темата, но точно относно "визията" на правоверните хунзи:

Цитат
17. Сентинел од Скопйе на 03.10.2010 во 21:37 напиша:

Да беа само декларациите не е проблем.

Пред некой ден сакав да купам играчка Fisher-Price за внука ми и многу се израдував кога видов такви играчки на рафтивите во Джамбо. Уште повекйе се израдував кога видов дека се на кирилица. Едноставно неможев да поверувам дека некой успеал да ги локализира на Македонски тие играчки.

Ама радоста ми траеше кратко.

Кога решив да тестирам една играчка почна да ми збори на Бугарски. Е тоа веке не се толерира. Тоа се играчки за мали деца кои стотуку почнуваат да учат по некой збор. Искрено не сакам првиот збор на внука ми да биде на бугарски. Тоа е премногу. Подобро на англиски да ги оставеле играчките, барем ке учи светски язик. Ама бугарски никако.

Не свакям по кой основ во Веро и во Джамбо решиле дека е прифатливо на Македонски пазар да се продаваат едукативни играчки на Бугарски.
Премногу тенденциозно.
Веке не стапнувам во Джамбо!
"
17. Sentinel од Skopje на 03.10.2010 во 21:37 напиша:
Da bea samo deklaraciite ne e problem. Pred nekoj den sakav da kupam igracka Fisher-Price za vnuka mi i mnogu se izraduvav koga vidov takvi igracki na raftivite vo Dzambo. Uste povekje se izraduvav koga vidov deka se na kirilica. Ednostavno nemozev da poveruvam deka nekoj uspeal da gi lokalizira na Makedonski tie igracki. Ama radosta mi traese kratko. Koga resiv da testiram edna igracka pocna da mi zbori na Bugarski. E toa vekje ne se tolerira. Toa se igracki za mali deca koi stotuku pocnuvaat da ucat po nekoj zbor. Iskreno nesakam prviot zbor na vnuka mi da bide na bugarski. Toa e premnogu. Podobro na angliski da gi ostavele igrackite, barem ke uci svetski jazik. Ama bugarski nikako. Ne svakjam po koj osnov vo vero i vo dzambo resile deka e prifatlivo na Makedonski pazar da se prodavaat edukativni igracki na Bugarski. Premnogu tendenciozno. Vekje ne stapnuvam vo Dzambo!

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=128228
« Последно менување: Октомври 05, 2010, 03:16:41 Илийца »
Сочувана

Daskal

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
« Одговори #54 на: Октомври 05, 2010, 06:41:01 »

Не съвсем по-темата, но точно относно "визията" на правоверните хунзи:

Цитат
17. Сентинел од Скопйе на 03.10.2010 во 21:37 напиша:

Да беа само декларациите не е проблем.

Пред некой ден сакав да купам играчка Fisher-Price за внука ми и многу се израдував кога видов такви играчки на рафтивите во Джамбо. Уште повекйе се израдував кога видов дека се на кирилица. Едноставно неможев да поверувам дека некой успеал да ги локализира на Македонски тие играчки.

Ама радоста ми траеше кратко.

Кога решив да тестирам една играчка почна да ми збори на Бугарски. Е тоа веке не се толерира. Тоа се играчки за мали деца кои стотуку почнуваат да учат по некой збор. Искрено не сакам првиот збор на внука ми да биде на бугарски. Тоа е премногу. Подобро на англиски да ги оставеле играчките, барем ке учи светски язик. Ама бугарски никако.

Не свакям по кой основ во Веро и во Джамбо решиле дека е прифатливо на Македонски пазар да се продаваат едукативни играчки на Бугарски.
Премногу тенденциозно.
Веке не стапнувам во Джамбо!
"
17. Sentinel од Skopje на 03.10.2010 во 21:37 напиша:
Da bea samo deklaraciite ne e problem. Pred nekoj den sakav da kupam igracka Fisher-Price za vnuka mi i mnogu se izraduvav koga vidov takvi igracki na raftivite vo Dzambo. Uste povekje se izraduvav koga vidov deka se na kirilica. Ednostavno nemozev da poveruvam deka nekoj uspeal da gi lokalizira na Makedonski tie igracki. Ama radosta mi traese kratko. Koga resiv da testiram edna igracka pocna da mi zbori na Bugarski. E toa vekje ne se tolerira. Toa se igracki za mali deca koi stotuku pocnuvaat da ucat po nekoj zbor. Iskreno nesakam prviot zbor na vnuka mi da bide na bugarski. Toa e premnogu. Podobro na angliski da gi ostavele igrackite, barem ke uci svetski jazik. Ama bugarski nikako. Ne svakjam po koj osnov vo vero i vo dzambo resile deka e prifatlivo na Makedonski pazar da se prodavaat edukativni igracki na Bugarski. Premnogu tendenciozno. Vekje ne stapnuvam vo Dzambo!

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=128228

Типични карикатури на србо-комунистичкиот хунзизам.
Сочувана

Корени

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
    • Корени
« Одговори #55 на: Октомври 05, 2010, 06:52:41 »

;D

Над 50 000 българи от Македония ще бъдат засегнати от рестрикциите за автомобили с чужда регистрация, според Сдружение "Мост"  http://www.focus-news.net/?id=n1447285

Нов протест срещу глобите за автомобили с български номера в Македония  http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1105:2010-10-05-10-35-50&catid=1:latestnews

Македонци с български паспорти ще протестират заради мито  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=597554
« Последно менување: Октомври 05, 2010, 09:36:27 Подкрепа »
Сочувана

Competent

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3619
    • Погледај го Профилот
« Одговори #56 на: Октомври 06, 2010, 05:09:28 »

Нови репресии срещу българите от Македония

http://skat.bg/news.php?action=7&newsID=10490
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

veritas

• Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 2732
    • Погледај го Профилот
« Одговори #57 на: Октомври 06, 2010, 01:21:44 »

БККС може да изпрати още една жалба до ЕУ за това, че се спира движението само да на коли с български таблички, а тези с албански и други си движат свободно.
Сочувана

Пламен Павлов

• Full Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 102
    • Погледај го Профилот
« Одговори #58 на: Октомври 06, 2010, 11:44:59 »

Да, идеята БККС да се обърне към институциите е добра и полезна. Разбира се, тормозът над хората с коли с български номера е само елемент в отношението на властите в Скопие към хората с двойно гражданство.
Сочувана

татар

• Jr. Member
  • **
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 61
    • Погледај го Профилот
« Одговори #59 на: Октомври 07, 2010, 12:05:41 »

Нито е добра,нито е полезна идеята!Гражданите на която и да е европейска държава нямат право да ползват личните с авомобили с номера от друга,без значение дали е от ЕС или надвор.В Испания минимума е 2 (два) месеца!Нека бъдем реалисти! Единствения проблем е,че Македонската дръжава не проконтролира регистрациите с БГ номера навреме!
Сочувана
Човек се учи докато е прост!