Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Работа  (Прочитано 2679 пати)

Корени

  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 1070
    • Погледај го Профилот
    • Корени
Работа
« на: Август 24, 2010, 11:23:32 »

Замислих се за безработицата в РМ...

Едновременно София безработицата е около 1% и поблема не е да си намериш работа, а да си намериш работници за нея. Защо да не помогнем малко в решаването и на двата поблема  :)

Много фирми и хора в България работят Outsourcing и freelance по проекти, които се намират другаде (американски сайтове например) - неща, които могат да пътуват по интернет. Все по-популярно е и да се работи от къщи (много студия нямат дори офис).

Например Васко разбира от нещо. Фирма А има проект, където са неоходими уменията на Васко. Свързва се с Васко и му казва "това и това трябва да се направи". Васко го прави в къщи и го праща на фирмата. Фирмата плаща на Васко. Всичко, което трябва е Васко да има интернет и компютър + уменията и/или времето си. Обикновено и английски.
Няма много значение дали Васко с намира в София, Казалък, Охрид или Барселона :)
Парите могат да пътуват по банкова сметка или услуги като PayPal и Moneybookers

Ето примерно аз сега работя по един сайт, който е проект на една организация, базирана в Атина и финансирана по програми на ЕС. Трябва ми човек за видеомонтаж (да обработва заснет видео материал и да го качва в сайта, примерно по 2-3 задачи месечно). Не е необходимо да ходи в София или Атина изобщо.

Предлагам да направим секция "Работа", където:
1. да могат да се пускат обави като http://www.predpriemach.com/forumdisplay.php?f=30 http://forums.bgdev.org/index.php?showforum=33 http://www.graphilla.com/viewforum.php?f=28 и т.н.
2. да се пишат съвети и въпроси за работа в България
Сочувана