Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Размисли за българите в Република Македония  (Прочитано 10963 пати)

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #15 на: Април 21, 2009, 12:50:39 »


  Competent,

Кои се тие принципни неща, можеби писанието на Любомир Иванов публикувано од тебе на форумот? Па той многу малку се разликува во своите ставови од Георги Коларов во однос на бугарите од Р. Македония, атие се или негаторски или менторски, како ние да сме мали деца па некой друг треба да мисли наместо нас !

Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #16 на: Април 21, 2009, 12:57:39 »


  Competent,

Кои се тие принципни неща, можеби писанието на Любомир Иванов публикувано од тебе на форумот? Па той многу малку се разликува во своите ставови од Георги Коларов во однос на бугарите од Р. Македония, атие се или негаторски или менторски, како ние да сме мали деца па некой друг треба да мисли наместо нас !

Какво толкова не ти харесва в публикацията на Иванов ?  ??? По-конкретно може ли ?
« Последно менување: Април 21, 2009, 01:10:20 Competent »
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #17 на: Април 21, 2009, 01:21:11 »


Прочитай го текстот малку по внимателно па ке видиш и самиот каде греши авторот на писанието, а може да ги прашаш  и членовите на Бугарскиот Културен Клуб, против кого е и самото писание,  да ти обяснат некои работи. Како е можно тие како организирана група да немат право да зборуваат во името на македонските бугари (а той дели лекции за сите бугари!) и во крайна рака уште на почетокот да ги нарекува "една все по ВИРТУАЛНА общност" ! Веднаш после твоето публикувано дело има од страна на администраторот обявено и одговори на писанието на Л. Иванов од страна на МПО и ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ па не е лошо и нив да ги прочиташ за да ти се разяснат нештата.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #18 на: Април 21, 2009, 01:41:13 »


Прочитай го текстот малку по внимателно па ке видиш и самиот каде греши авторот на писанието, а може да ги прашаш  и членовите на Бугарскиот Културен Клуб, против кого е и самото писание,  да ти обяснат некои работи. Како е можно тие како организирана група да немат право да зборуваат во името на македонските бугари (а той дели лекции за сите бугари!) и во крайна рака уште на почетокот да ги нарекува "една все по ВИРТУАЛНА общност" ! Веднаш после твоето публикувано дело има од страна на администраторот обявено и одговори на писанието на Л. Иванов од страна на МПО и ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ па не е лошо и нив да ги прочиташ за да ти се разяснат нештата.

Не гледам Иванов да има нещо писано против Клуба - човекът просто размишлява по някои въпроси. На английски език "виртуален" въобще не е негативно определение - вземи един речник или пробвай в Гугъл ...

Про-българският вестник "Македонска трибуна" на МПО "Л. Димитров" (непризнат от официалното ръководство на МПО) е публикувал мислите на Иванов с някои по-късни забележки и коментари ... "Идея за България" не е позната тук като сериозна организация, но може би ти знаеш по-добре ! А Иванов е човек на НАТО и БАН, макар да изказва лично мнение !

Не виждам защо се прави от мухата слон за да се всяват раздори между македонските българи ?  ???
Гледай основните мисли на Иванов какви са, а не се хващай за отделни думи ! Дискусиите спомагат за намиране на по-добри решения !
« Последно менување: Април 21, 2009, 01:49:00 Competent »
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #19 на: Април 21, 2009, 10:03:49 »


  Competent,

Никой овде не прави "од муха слон", токму обратното! Писаниятя на Иванов и Коларов внесуваат раздор мегю македонските бугари. Тие се тие што негираат идентитет (или во наймала рака се сомневаат во него) и не нарекъваат "виртуални". Ако за тебе тоа не е навредливо, за нас Е!
Можеби е тоа заради аголот на перцепция што го имате, но факт е дека е така. Предходно напишав, работите од овде изгледаат многу по различни. Ние сме тие што ги осекяме на кожа, сите доблести на системот и породата на српската пропаганда.
Тоа што некой бил член на БАН само по себе не значи ништо! и овде има членови на МАНУ, но на таквите како Канзуров не им се од никаква полза.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #20 на: Април 21, 2009, 01:50:56 »


  Competent,

Никой овде не прави "од муха слон", токму обратното! Писаниятя на Иванов и Коларов внесуваат раздор мегю македонските бугари. Тие се тие што негираат идентитет (или во наймала рака се сомневаат во него) и не нарекъваат "виртуални". Ако за тебе тоа не е навредливо, за нас Е!
Можеби е тоа заради аголот на перцепция што го имате, но факт е дека е така. Предходно напишав, работите од овде изгледаат многу по различни. Ние сме тие што ги осекяме на кожа, сите доблести на системот и породата на српската пропаганда.
Тоа што некой бил член на БАН само по себе не значи ништо! и овде има членови на МАНУ, но на таквите како Канзуров не им се од никаква полза.

Казах ти какво мисля за Коларов и не знам защо ми го навираш в очите с всеки нов пост !
Колкото за Иванов - тук наистина се прави от мухата слон - повечето неща, които е написал, изглеждат приемливи и разумни, освен ако не се търси под вола теле !

Не разбрах какъв точно идентитет се "негира" от Иванов и как точно се "негира" ? Може да се отричат ("негират") само съществуващи неща, а на мен не ми е известно македонските българи да имат различен идентитет от всички останали българи, който да бъде отричан !

В компютърните науки, "виртуален" е обратно на "реален" и това може да се изтълкува като обида - при първо четене и на мен ми се видя нещо такова ...
Обаче "виртуален" в английския език означава съвсем друго - "основен", "практически", "ефективен" и неща от този сорт, което съвсем не е обида !
« Последно менување: Април 21, 2009, 03:29:30 Competent »
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #21 на: Април 21, 2009, 05:55:57 »


Ова за последно во оваа рубрика за милениците на Competent.
Tи или го читаш само тоа што ти одговара или аголот на перцепция ти е искривен. Не можеме да се разбереме и тоа е уште еден момент кой ги потврдува моите тези.
Толку за оваа тема. Повеке во некоя друга.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Hunza

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 187
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #22 на: Април 21, 2009, 06:26:10 »

Извор:

"Претенциите на някаква част (било македонци, било скопски българи) да говорят от името на всички потомци на македонските българи (една все по-виртуална общност), в голямата си част денационализирани във Вардарска и в Егейска Македония, а други останали македонски българи най-вече в Пиринска Македония – такива претенции не са състоятелни. Наистина, не върви българите от Република Македония да говорят от името на всички които са били българи към 1870 година, но днес част от тях (от техните потомци) са българи в България, немалко сега са гърци в Гърция, други са македонци в Република Македония, трети са сърби в Република Македония и т.н."

'Потомци на Македонски Бугари' не е исто со 'Бугари од Република Македониjа'.  Потомци се исто, например, помногуброjните етнички Македонци во Република Македониjа кои не се идентификуваат како Бугари, па не иде едните да зборуваат наместо другите.  Македониja не е исто со Република Македониjа, постои исто така Пиринска па и Егеjska Македониjа каде ги има поинакви потомци на Македонските Бугари -- многумина од нив денес се Грци (иако сеуште зборуваат Бугарски), ги има и Бугарите во Пиринска Македониjа кои не се ни биле во Српска Македониja а кои денес живеат свободно него како некое малцинство среде негирачко етничко мнозинство.  Ете затоа денес потомците на Македонските Бугари не се онаа заедница коjа биле например во 1870.
« Последно менување: Април 21, 2009, 09:59:01 Hunza »
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #23 на: Април 21, 2009, 09:55:50 »


Ова за последно во оваа рубрика за милениците на Competent.
Tи или го читаш само тоа што ти одговара или аголот на перцепция ти е искривен. Не можеме да се разбереме и тоа е уште еден момент кой ги потврдува моите тези.Толку за оваа тема. Повеке во некоя друга.

Кои твои тези потвърждава ? Досега не гледам някакви тези да си развил ?  ???
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Размисли за българите в Република Македония
« Одговори #24 на: Април 21, 2009, 10:00:27 »

Проф. Любомир Иванов, председател на Атлантическия клуб в България: НАТО става световна система за сигурност
За пет години България се утвърди като надежден партньор на алианса

http://www.monitor.bg/article?id=194141


Цитат
- В навечерието на юбилейната среща на НАТО две балкански страни - Албания и Хърватия, бяха приети за членки на пакта. Защо третата кандидатка - Македония, не успя?

- Преди всичко искам да подчертая, че това е много позитивно и добро развитие за региона на Югоизточна Европа. За Хърватия всички знаят, че е развита и напреднала страна и забавянето на нейното членство в НАТО и ЕС се дължи на войните, които бе принудена да води за своята независимост. Докато Албания беше първата държава от Централна и Източна Европа, която официално заяви желание за членство в НАТО. Но тръгна от едно много ниско ниво на развитие, с множество проблеми. Що се отнася до Македония, техническата причина тя да не бъде поканена миналата година в Букурещ е неразрешеният спор с Гърция за името на страната.

- Коя обаче е съществената причина?

- Това, че една държава, която не може да реши проблемите със съседите си, особено със страна членка на НАТО, няма зрелостта за членка на алианса. Страните членки на пакта трябва да са държави, които могат да решават, а не да създават проблеми. Цялото поведение на Република Македония през изминалата една година след Букурещ беше в обратна посока. То бе насочено към конфронтация с Гърция, а и с другите нейни съседи, по най-разнообразни поводи. Което се тълкува еднозначно от дипломатите - като нежелание да бъде решен съществуващият проблем. А оттам вече могат да се потърсят и други цели на управляващия елит в Скопие, които са доста ясни - укрепване на позициите му във властта. За сметка, естествено, на европейската и евроатлантическата интеграция на Македония.
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !