Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Предложение  (Прочитано 3399 пати)

fmi

• Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 8
    • Погледај го Профилот
Предложение
« на: Април 09, 2009, 11:16:35 »

Здравейте,надявам се да прочетете моето предложение и да кажете,дали Ви допада и дали мислите,че можем заедно да го реализираме.Лично аз съм обтимист,при положение,че някои от РМ реши да ни помогне.А ето и самото предложение.
Преди време гледах г-н Любчо Куртелов и той спомена,че му е мечта да отвори един ден врати едно българско читалище,защо да не помогнем да стане това факт.Прво бих предложил всеки от нас да изпрати книги.Толкова много книги стоят по прашасалите ни рафтове.Нека сега да съберем книги и да ги изпратим.Поне една библиотека от едно 1000-2000 тома да имат.Лично аз предлагам,ако има някой от българите в Македония,който може да подслони 2-3 българи(само за спане),ще направим зелено училище.Говорил съм с младежи,които са готови да изнасят уроци,беседи,лекции на малки деца или на възрастни по различни науки.Може би ще бъде интересно на децата в Македония една наука като астрономията.Говорил съм с хора,които са готови да преподават и изнасят беседи по теми като: Английски език,Български език,Астрономия,Физика и Информатика.
Лично аз съм готов да започна сабиране на книги,стига да знаем,че ги искат и да се свържат с мен.
Който има интерес или иска да помогне да пише на
[email protected]
Сочувана

ohrid1941

• Administrator
  • Hero Member
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3174
    • Погледај го Профилот
Одг: Предложение
« Одговори #1 на: Април 11, 2009, 12:10:11 »

Најдобро би било да се отворат приватни гимназии и универзитети во Македонија и сето тоа кое што го зборуваш да се прави на организиран и систематичен начин.
Сочувана

fmi

• Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
« Одговори #2 на: Април 11, 2009, 08:28:41 »

Најдобро би било да се отворат приватни гимназии и универзитети во Македонија и сето тоа кое што го зборуваш да се прави на организиран и систематичен начин.
Разбира се,но докато се отворят часни гимназии и универзитети,може и ще мине много време.Защо трябваа да чакаме?! Събирането на една библиотека на бъгарски и да чакаме гимназия или университе да я направят?!Можем и сами.
Сочувана

valentinova

• Гостин
« Одговори #3 на: Април 12, 2009, 01:45:05 »

На мен ми звучи наивно . Къде ще се отвори читалището, в някое село ли , за да има ефективност?
...Пак ще почнат глупости с това, че им се месим в държавата или няма да има интерес. Знаеш за какво става въпрос - кой родител със споменик на Тито на рафта в хола ще си пусне детето да учи български език? И вообще, ще решат, че образованието им е подценено.
Направо вече виждам картинката... И пак ще има "направи добро , изяж...."
Виж книгите... Мисля, че в Охрид имаше българска книжарница, където могат да се намерят книги на български при желание...
Иначе, ще дам книги,това ми допада много. Даже имам възможност да  ги закарам , колкото ми се съберът в колата до Скопjе или там където имаш идея да ги помещаваш.

Не възприемай поста ми негативно, идеята ти е прекрасна... И дори да не беше, пак мислиш по темата, което говори достатъчно за това какъв човек си.
Просто не ми се вижда така лесно осъществима.
Сочувана

fmi

• Newbie
  • *
  • Отсутен Отсутен
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: Мај 09, 2009, 06:44:08 »

Ако някоий проеви желание е възможно.Всички просто казвате,че е наивно,но моя въпрос е дали някой е пробвал да го направи?Нека само да не дискотираме,а наистина да помогнем нещо такова да стане реалност.
Сочувана