Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Велико Търново ще получи приз "Балканска столица на културния туризъм"  (Прочитано 1997 пати)

disidente

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот

Велико Търново ще получи приз "Балканска столица на културния туризъм"

http://today.actualno.com/news_280548.html

Официално ще бъде връчен приз „Балканска столица на културния туризъм” на град Велико Търново утре.

Събитието ще се състои в сръбската столица Белград, съобщи Калина Калчева от Туристическия информационен център в града, предаде агенция Фокус.

По този повод днес от Велико Търново отпътува специална делегация начело с кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев, управителя на Общинската агенция по туризъм „Царевград - Търнов” Даниел Панов, директора на отдел „Култура” в Община Велико Търново Иван Димитров, директора на Регионалния исторически музей н. с. Иван Църов, директора на Художествена галерия „Борис Денев” Ганчо Карабаджаков, председателя на Регионалния съюз на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Вълев, представители на местния хотелиерски и ресторантьорски бизнес, медиите и други.

Официалното връчване на наградата ще се състои в рамките на 47-я Конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация. На нея ще присъстват 160 чуждестранни делегати. „Това е много голямо признание за Велико Търново, което се наложи като културна столица на България в последните години във връзка с организиране на Международното изложение „Културен туризъм”, коментира Калчева.

На 2 октомври 2009 година в Златибор, Сърбия, се състоя заседание на Управителния съвет на Балканския алианс на хотелиерите и ресторантьорите /БАХА/. На заседанието председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин предложи кандидатурите от страна на България за годишните награди на БАХА за 2009 година. След обсъждане на предложенията, членовете на УС приеха единодушно решение Велико Търново да бъде определен за балканска столица на културния туризъм за 2009 година.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !