Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: „Модерен театър” надиграва смъртта  (Прочитано 2578 пати)

disidente

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот
„Модерен театър” надиграва смъртта
« на: Декември 16, 2009, 07:52:35 »

„Модерен театър” надиграва смъртта


Ованес Торосян дебне смъртта играейки жертва в следствени експерименти.

http://www.novinar.net/news/moderen-teatar-nadigrava-smartta_MzEzNzs1MA==.html

Стефания Колева пее руски песни в лилаво кимоно в „Да играеш жертвата”

Поредицата от пиеси за жестокостта, нанизали се тази година в „Модерен театър”, достигнат апогея си на 17 и 18 декември с „Да играеш жертвата”. Прочутата пиеса на руските драматурзи братя Преснякови над 5 години не е слизала от сцената в Москва. Спектакълът беше заплануван още за началото на сезона и представи сега целия състав на обновения театър.


Сюжетът е събран около главния герой Валя (Ованес Торосян) и неговата игра със смъртта. Тя дебне зад всеки ъгъл, на масата или в кенефа и винаги носи доза абсурдност. Неговите монолози на оскъдна светлина разкриват иначе странното му решение да печели пари, играейки жертва в следствени експерименти в полицията.

Уместно в тази постановка доминират младите хора – тези, които смело се заиграват с житейския залез. Силни музикални решения агресивно връхлитат публиката, точно както смъртта намира своите избраници. Е, добрият ход идва в духа на екзистенциализма - за да я нокаутираш, трябва сам да я избереш. Полицейски възстановки, изобилие от различни персонажи, казуси и много абсурд изпълват представлението. Мрачният хумор с крайния хоризонт на човешките страхове пълзи по границата на смеха, който остава вътрешен, и не освобождава зрителя от особеното гъделичкащо напрежение.

Режисьор е Ивайло Христов, а сценографията и костюмите са на Йосиф Божилов. На сцената излизат Иван Бърнев, който разгръща спокойствие и ярост в ролята на главен следовател, Стефания Колева, която пее руски песни в лилаво кимоно, Пламен Сираков, Ивайло Драгиев, Явор Бахаров, Милко Йовчев, Благой Бойчев и Ованес Торосян. Последните петима може да гледаме от януари в „Пухения”, който вече се играе в „Модерен театър”. На фокус ще бъдат спектакли по сериозни съвременни текстове, заяви Ивайло Христов на пресконференция.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !