Уважаеми доц. Павлов,
Не знам кой е определил литератора Балкански за "спец." по македонските работи, но изглежда политическата му пристрастност не му позволява да гледа по-далеч от носа си и така нанася повече вреди !
Брошура на Балкански обслужва македонистите доста добре при посмъртната фиромизация на Вапцаров:
http://www.focus-news.net/?id=n1321743
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1902&ArticleID=129975
.... се появила интересна брошура за Вапцаров с автор Тодор Балкански, посочва Сталев, който подробно анализира тази брошура, като набляга на твърдението на Балкански, че „истината за това, че Вапцаров се чувствал „етнически македонец” е неопровержима”.
... Сталев изказва благодарност на Балкански за „правилното тълкуване на основните идеи на Никола Йонков Вапцаров и на членовете на Македонския литературен кръг в София”.
Множество роднини и лични познати и на Вапцаров, и на Шаторов са все още живи и могат да свидетелстват "от първа ръка", вместо да се прибягва до личните интерпретации на хора като Балкански ...
С индивида, наричан от невежите и професор-езиковед

Тодор (Ганьо

) Балкански

имах "честта" да се срещна и разговарям преди около 1,5 год. в централата на ВМРО на Пиротска. Какво да ви кажа - не знам как подобни субекти биват лансирани да шират простотии, плод на нисък интелект и болен мозък?!
Този световнонеизвестен "специалист" по българите в Румъния и власите като етнос, тоя "експерт" по български диалекти,влашки говори и история и "разбирач" на Македония е полуграмотен що се касае за владеене на български език, а на влашки не може да каже и "добър ден", камо ли да си иска водя и хляб, а единственото, което го сврзва с Македония е, че обича македонска наденица

Та тоя гюбрилник сега пише "трудове" по горните точки?!
Такива като него с едно клекане осират и осмърдяват до неознаваемост и безвъзвратно проправяните с години и много труд пътеки!!!
При срещата ни тоя същят тъкмо коментираше и възхваляваше пред неколко младежи великия си труд: "Арумъните по българските Родопи и техния говор". Бре, викам си, ето един, който засяга една интересна за мене тема - власите и езика им

, при което го заговорих на скромния ми влашки. Пробвах и на цинцарски влашки, до колкото мога да го владея, но файда йок - огромно беше разочарованието ми, когато разбрах, че "светилото" не знае и две думи на тоя език, а е написал цела книга

.......на края на краткия ни разговор "бележитият професор-езиковед" беше като попарен со жешка вода и по лицето му личеше, че му иде да ме затрие от лицето на земята