Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Деспот Слав

Страници: 1 [2] 3
16
Защо се чудиш. Нали знаеш как беше създадено СДС от Луканов. Как от него беше назначен Желев за президент и беше държан изкъсо от Луканов. Кои бяха лидерите на СДС - Софиянски, Петър Стоянов. Като си отговориш на въпроса какво е общото между Луканов, Софиянски, Стоянов и Коен веднага ще ти стане ясно защо толкова време е назначавана за посланник.

Леа Коен: Опитаха се да ме убият в Брюксел!
http://www.blitz.bg/news/article/110701

Бррр!  :o

 :) ;) ;D
Кому е нужно да убива дъртофелница на 70 год. /Родена е 1942 г./.
Явно страда от спихическо заболяване!

17
Здравейте, Приятели!
Непосредствено преди предстоящите избори в Р. Сърбия на 6 май 2012 г., в Босилеград се случиха два инцидента, които предполагат опорочаване на свободата на избор.

1.Непризнаване статус на малцинствена партия на Демократичния съюз на Българите / ДСБ / от  Общинската избирателна комисия в Босилеград. С това се цели да се завиши избирателния ценз за влизане в Общинската скупщина в Босилеград, който, според закона, е 3% за малцинствените партии и 5% процента за всички останали, както и да изтласка присъствието на ДСБ от Постоянния състав на Общинската избирателна комисия в Босилеград.


Протест в Босилеград на Демократичният съюз на Българите!
Лидерът на ДСБ Драголюб Иванчов е в първата редица най-десният.

Ето събитието - http://www.okradio.rs/vesti/specijali/izbori-2012_9/bosilegradski-nesporazumi_16702.html

ДСБ излезе с декларация, в която четем:
Атмосферата преди изборите на 6 май в Босилеград е необичайно напрегната. Общинската избирателна комисия, в нарушение на Закона за местните избори на Р Сърбия, отказа да признае статус на малцинствена партия на Демократичния съюз на Българите въпреки че това недвусмислено се вижда от Решението за регистрация издадено от сръбското Министерство за държавно управление и местно самоуправление. В момента тече процедурата по обжалването.
В Босилеград, където над 95% процента от населението са българи, Демократичния съюз на българите е единствената партия която отстоява правата и интересите на българското малцинство и е изправена срещу седем сръбски, повечето националистически партии. 
Общинската избирателна комисия, която явно се влияе от действащия кмет Владимир Захариев от листата на консервативната великосръбска Демократична партия на Сърбия – д-р Воислав Кощуница, направи безпрецедентно нарушение на непризнаване на Решението издадено от правителството на Сърбия.
След три мандата кмета Владимир Захариев отново претендира по всяка цена да остане на власт и с тази цел си послужи с телефонни закани към кандидатите за общински съветници от листата на ДСБ и дори на техните близки. Изплашени от натиска, кандидатите оттегляха кандидатурите си и избирателната листа в последния момент претърпя шест изменения. Най-брутален телефонен терор бе оказан срещу жените от избирателната листа.
С непризнаване на статус на малцинствена партия Общинската избирателна комисия иска да завиши избирателния ценз за влизане в Общинската скупщина в Босилеград, който, според закона, е 3% за малцинствените партии и 5% процента за всички останали, както и да изтласка присъствието на ДСБ от Постоянния състав на Общинската избирателна комисия в Босилеград.
Освен това, действащия кмет незаконно разполага със всички общински ресурси за провеждане на собствената си партийна пропаганда и не позволява на другите участници на изборите да се представят пред гражданите на Босилеград. Единствената местна медия радио Босилеград е пряко подчинена на общината.
Кмета с предизборна цел назначи на работа в общината стотици хора на по три месеца, а в края на април „благотворително” раздаде няколко хиляди сливови фиданки въпреки че сезона за садене на овощия отдавна е преминал.
С всичко това са запознати представителите на ОSССЕ – Ограничена мисия за надглеждане на изборите в Сърбия Стивен Ашворт и Оливиа Шеткич.

Председател ДСБ Драголюб Иванчов

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2. На 29 април е нанесен жесток побой в работно време на Мики Неделков, 21годишен - сервитьор в ресторант „Моника” в центъра на Босилеград. Нанесени са му тежки телесни повреди в гърдите и същия спешно е прехвърлен в Клиничния център в град Сурдулица където лекарите са констатирали счупена гръдна кост.

В съобщението на Културно-информационния център / КИЦ / Босилеград четем:

На 29. 04. 2012г. около 21 часа Захари Станчев (30) и Саша Тодоров (31) са пребили Мики Неделков (21) сервитьор в ресторант „Моника” в центъра на Босилеград. Нанесени са му тежки телесни повреди в гърдите и същия спешно е прехвърлен в Клиничния център в град Сурдулица където лекарите са констатирали счупена гръдна кост.
Захари Станчев, който е син на директора на общинския Културен център в Босилеград и адвокат Ивайло Станчев, и неговия другар Саша Тодоров вече трета година тероризират мирните граждани на  Босилеград пред очите на полицията. Смятат ги за недосегаеми, и покровителствани от „високо ниво”. Въпреки че Тодоров има 5 висящи дела, прокуратурата и полицията не са предприемали нищо.
Интересното е, че на 27 април, по време на предизборна агитка на Социалистическата партия на Сърбия(СПС) в Босилеград, (чийто лидер Ивица Дачич е и вътрешен министър на Сърбия), двамата облечени с фланелки на СПС цял ден са лепили афиши на социалистите и пияни са вилнели из града придружавани от цигански оркестър заканвайки се на дежурните  полицаи в Босилеград, че „ще ги уволнят след изборите на 6 май”.
Едва след намесата на журналисти на Б92, и радио Свободна Европа, двамата побойници са арестувани и откарани в областния затвор във Враня.

  Председател
Иван Николов


Събитието - http://www.okradio.rs/vesti/lokalne/tukli-u-majicama-sps-a_16703.html

18
Леа - същия дявол-българомразец като баща си.

Но назначена от Желю Желев за посланик на БГ в:

- Белгия, Люксембург и ЕС (1991-1993),
- Белгия, Люксембург, НАТО и ЗЕС (1993-1996),
- Швейцария и Лихтенщайн (1997-2001).

Има голяма вероятност фамилия Коен да е от Битола - Леа Пепо Коен и баща й Пепо Менахем Коен!
По време на Втората световна война е имало над 100 души в Битоля с фамилията КОЕН.

Успях да намеря вероятните дядо и баба на Леа Коен!
Казвам вероятните, защото може и да е събпадение на имена на евреи от Битола!

Това са Рашел Коен /Rashel Koen/, съпруга на Менахем Коен /Menachem Koen/ и вероятна баба на Леа!

Ако предположението ми е истина - Коен трябва да са живяли на улица "Asadbegova" номер 17 в Битола !!!

Ето линк към снимките на Рашел и Менахем Коен. Снимките са под номера 62 и 63 -

http://digitalassets.ushmm.org/photoarchives/result.aspx?search=KOEN+FAMILY+%28BITOLA%29&page=3

Ако има някой от форума от Битола - би ли казал нещо по този случай...
Имам усещането, че Лея е замесена във филма Трето полувреме!
И ако действително е от Битола - съмненията ми ще се превърнат в сигурно доказателство, т.е. отмъщението за дядо и баба водят Лея и баща й Пепо към комунистите...

19
  Като чета откритото писмо на Леа Коен до Панорама ми става тъжно, че делото на България и нейните ръководители е останало неразбрано и непризнато.
Не се натъжавай, Приятелю!
При първа възможност ще направя анализ на писмото на Леа Коен и ще видиш, че то е измама от началото до края!
А предварително ще ти кажа, че Леа Коен е наглa и брутална личност, която няма нито срама нито свян.
Казвам нагла, защото БАЩАТА НА ЛЕА ПЕПО КОЕН - ПЕПО МЕНАХЕМ КОЕН Е СЪДИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НАРОДЕН СЪД!
ЛЕА ПЕПО КОЕН /бивша посланичка в Швейцария/ - ДЪЩЕРЯ НА СЪДИЯТА ОТ ПЪРВИ СЪСТАВ НА НАРОДНИЯ СЪД - ПЕПО МЕНАХЕМ КОЕН!
След това Пепо Коен става шеф на комунистическия концентрационен лагер "РОЦИЦА".

Като такъв, подлага на жестоки изтезания македонеца Никола Иванов О' Махони - един от 30-те деца пълни сираци, които след 1903 г. / след Илинденското въстание / осиновява големият Ирландски Благородник и Хуманист - Пиърс О' Махони!
Никола О'Махони е участник в Три войни.
Носител освен на медали и на четири Кръста за Храброст!

Справка - http://www.factor-bs.com/news-15089.html

ТОВА Е МАЛКО ИЗВЕСТЕН ФАКТ В МАКЕДОНИЯ И ПРЕПОРЪЧВАМ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ ДА ПРОЧЕТАТ ЛИНКА, КОИТО СЪМ ДАЛ!

Комунистическото мекере Пепо Менахем Коен, за да осигури светло комунистическо бъдеще на три годишната си дъщеричка Леа, плюе на професията си на Юрист и се съюзява с комунягите.
Пепо Коен става съдия от първи състав на НАРОДНИЯ СЪД!

Осъжда спасителя на Българските евреи - Димитър Пешев за антисемитизъм на 15 г. затвор и го жигосва с петното - ВРАГ НА НАРОДА!
Така, че щастието на фамилия на червения шаман - Коен се гради върху кръвта и смъртта на хиляди българи!
///
Ето какво пише Николай Колев - Босия в блога с - http://bosia.blog.bg/politika/2011/12/16/apokrif-za-lea-koen.867745

"Ще  се опитам да редактирам и аз нейната биография, защото в сегашния си вид тя не представя истинската Леа Пепо Коен и от това страда истината. Още повече, под редактираната и биография няма нито името на автора, нито на редактора, което ме кара да си мисля, че авторът и редакторът са едно и също лице и то се казва Леа Пепо Коен.
Никъде не видях датата и на раждане, което ме озадачи. Но при всички случаи тя е над 60 годишна, защото и външният и вид и начинът и на изразяване го показва. Не може човек да не е роден и да е над 60-те. В същото време си личи, че тя не иска да е на толкова години. Това е типично за суетните и комплексирани натури.
Нека да започнем с кратко представяне на баща и. Не че има някакво особено значение, но все пак навежда на известни нюанси.
Пепо Коен е юрист. Известен е със следното:
 Съдии и обвинители в т. нар. „Народен съд”, който е осъдил за 4 месеца 9550 души, от които 2680 пратил на разстрел. За справка съдът в Нюрнберг е осъдил 19 човека, от които 12 на смърт. Между осъдените на затвор е и Димитър Пешев, осъден на 15 години затвор за ”фашистка дейност и антисемитизъм”!!! Общо избитите след септемврийския преврат са десетки хиляди. Някои изследователи смятат, че са стотици хиляди. ..."

Евреите в Първи състав на българоубийствения т. нар. „народен съд”, след 9-ти IX 1944г. :
Манчо Рахамимов Мошев (1902 - 1986 г.) - обществен -обвинител в 7-ми състав на „народния съд”;
Исак Елизар Франсез - съдия;
Пепо Менахем Коен - съдия
Еми Барух - съдия...

20

In memory of Boris III, King of Bulgaria /1894 - 1943 / and in honor of Queen Giovanna
A Tribute to their contribution to the rescue of  Bulgarian jews during the dark days of the holocaust.

В памет на Борис III, Цар на България / 1894 - 1943 г. / и в чест на Царица Йоанна в знак на почит към техния принос за спасяването на българските евреи по време на мрачните дни на холокоста.

Сега ще представя няколко снимки от Музея на Холокоста, които са в пълно противоречие с помията от "Трето полувреме"

1. Трябва да е пределно ясно, че в Царство България са съществували еврейски училища през Втората Световна война.


Превод - Ученици носят звезди на Давид  в Еврейското средното училище в София.

Подобно нещо не се е случвало никъде в Европа, от където са минали немците.

2. Много често промяната на закона за Българската армия се използва от враговете на българщината в смисъл, че в Царство България са създавани лагери за "тежък принудителен труд за евреи"!
Това е пълна измама. премахната е възможността да се "изкупува" военната служба и военната служба в царството става задължителна. Забележете, че в "концлагерите" в царство България, работят САМО МЪЖЕ и само през лятото / зимата са домашен отпуск/. И забележете изключително важният факт - на Българските ЕВРЕИ- ОФИЦЕРИ НОСЯТ БЪЛГАРСКА ОФИЦЕРСКА ВОЕННА УНИФОРМА.
А БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ-ЕВРЕИ служат в "концлагерите за принудителен труд" ...

Фактите:

Еврейски и български офицери общуват извън столовата на мястото на принудителен труд батальон.
///

Портрет на Нисим Фархи, един Български офицер от еврейски произход служещ в принудителен труд батальон.

За мен само остава да попитам - Как става така, че във "фашистка България" служат български офицери-евреи?

21
Истината и лъжата за драмата на евреите във Вардарска Македония

http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5196
http://www.skat.bg/videos/ds/ds_12-04-20.wmv


Самуил Ардити е много точен и коректен човек!
Почти всичко съм изчел от него!
И изцяло подкрепям неговото мнение.
Този човек така защитава България и се прекланя пред българите за спасяването на българските евреи, както дори етнически българин не го прави!

Ето мнението на Самуил Ардити /в пет части/ - http://www.mediatimesreview.com/november04/ArditiSpomeni1.php

Аз се прекланям пред този човек...

Той разбива на пух и прах твърденията на лумпена Дарко и подобните нему комуно-евреи от вида Джамила Коломонос, Лея Коен, Еми Барух и пр.
Жалко е, че рядко се срещат евреи като него ...
Той твърди /живял е в България по време на Втората Световна Война/, че цар Борис е спасил българските евреи.
И това действително е така, защото през миналия век цар Борис беше обявен за Праведник от Яд Вашем.
А през 21 век е обявен за фашист.
Но после точно Македонските Евреи му разбиха паметната плоча в Яд Вашем...
Защото тази плоча никак не съвпада нито с юго-македониския шовинизъм, нито с комунистическата доктрина. 

Ето паметната плоча:In memory of Boris III, King of Bulgaria /1894 - 1943 / and in honor of Queen Giovanna
A Tribute to their contribution to the rescue of  Bulgarian jews during the dark days of the holocaust.

В памет на Борис III, Цар на България / 1894 - 1943 г. / и в чест на Царица Йоанна в знак на почит към техния принос за спасяването на българските евреи по време на мрачните дни на холокоста.

Как тъй става, че евреите от 20  век, изпитали на гърба си фашизма,  са се подиграли с евреите от 21 век и са ги излъгали на цар Борис и царица Йоанна?

22
От къде точно са превозени тези 11343 души не ми се вижда от съществено значение - важното е, че трагедията им се ползва за анти-БГ пропаганда!

Доказването на по-малко или повече хора, депортирани по един или друг начин, с нищо съществено не допринася за разобличаване на филмовите фалшификации.

Освен това, излязлата досега информация показва, че филмът "Трето полувреме" не третира въпроса за тракийските евреи и няма защо да се помпи допълнително с характеристики, които не притежава!

Мисля, че го написах вече. 4,058 са от Беломорска Тракия, а около 7200 са от Вардарска Македония.
Обаче истината е, че от Беломорска / Западна Тракия / са депортирани със Сръбските Кораби много по-малко.
Ето тук ще покажа, че са били 993, а не 4058, както твърдят всички.


Потвърдени ли са тези данни от еврейски организации? - Несъмнено са потвърдени!

Могат ли да се поберат 993-ма души на четирите малки Сръбски кораба?
- Могат, да се поберат и могат да пътуват дори и при ниско ниво на р. Дунав. Аз го потвърждавам и мога да го докажа с техническите данни на Четирите Сръбски Кораба!

- Защо не са откарани евреите в Треблинка, а в Аушвиц?

Много просто! Няма как да се откарат нито евреите от Вардарска Македония в Треблинка, нито евреите от Беломорска Тракия в Треблинка, ЗАЩОТО ОЩЕ ПРЕЗ МАРТ И АПРИЛ В СПОРЕД ЕВРЕЙСКИ ИЗТОЧНИЦИ НЕМЦИТЕ СА ЗАПОЧНАЛИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ЗАЛИЧАВАНЕ НА СЛЕДИТЕ СИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Следващият документ го изтеглям от Яд Вашем и не трябва буди никакво съмнение неговата достоверност.

http://www1.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%205886.pdf

На трета страница четен за "Акция 1005" организирана в Треблинка следното:

Aktion 1005 - the campaign to destroy all evidence of the Nazis' murderous
activities - was launched at Treblinka in March 1943, and lasted until July.
After this operation was completed, Treblinka was shut down. Most of the
camp structures were destroyed,  the ground was plowed and planted over,
and the site was turned into a farm that was given to a Ukrainian family. 
 
 
Превод:
""Акция 1005" - кампания, за да унищожи всички доказателства на убийствената на нацистите
дейности, която започна в Треблинка през март 1943 г. и продължава до юли.
След тази операция, Треблинка бе затворена. Повечето от лагер структури са били унищожени, земята е разорана и се засаждат над и сайт е превърнат във ферма, която бе дадена на украинско семейство."

Евреите от Вардарска Македония пристигат приблизително по средата на Акция 1005 - някъде в първата половина на април 1943 г. с влакове през тогавашната Независима Държава Сърбия / Недичева Сърбия / и с германска охрана / Това е потвърдено от македонеца Александар Матковски още през средата на миналия век и Яд Вашем се позовава на неговите писания. Би трябвало да познавате написаното от него по-добре от мен.

За 993 Тракийски евреи мога да се подпиша с две ръце, че са откарани в Аушвиц / до Виена с 4-ри сръбски кораба /, а не в Треблинка - точно както се твърди на  Мемориалният паметник, намиращ се на сградата на Межуучилищния център в Благоевград  и както потвърждава Йосиф Меламед-главен секретар на еврейската организация „Шалом”.

Излиза, не всички 11 000 евреи са изпратени в Треблинка.

Кой ЛАЖЕ - Дарко, г-н Йосиф Меламед или Яд Вашем? 

///
И накрая ето къде са записани въпросните 11343 евреи!!!

Отворено писмо до предаването „Панорама” по БНТ и до водещия Бойко Василев

Уважаема редакция,

Повод за това писмо ми дава излъченият от вас репортаж на 11.11.2011 г. за неродения още филм „Трето полувреме”, който очевидно ще се превърне в ябълка на раздора не само в рамките на съседските отношения с Република Македония.

Обръщам се към вас и към водещия Бойко Василев и неговия екип, но същевременно съзнавам странната ситуация, че адресатът се намира не само в БНТ, но и в други медии, на първо място в телевизия СКАТ, с която сте намерили удивително общ език и дори общи сътрудници в лицето на Пламен Павлов. Преди да се появи във вашето предаване, той вече беше направил своя коментар не само на въпросния филм, но и на други материали по темата, например моята публикация в списание „Биограф” под заглавие „Апокриф за цар Борис Трети”, която в документална форма разказва общо взето исторически сюжети от нарочения за антибългарски филм. Този филм, господа и дами от Панорама, очевидно не е за футбол, а за нещо доста по-важно, заради което и се вдига такъв шум, врявата от който трябва да достигне до Европейския парламент.

Става дума за депортацията на 11343 евреи от Македония и Беломорска Тракия през март 1943 г., извършена от българска войска и жандармерия, осъществена от българска администрация по решение на българските власти и българския цар Борис Трети, технически организирана от БДЖ и туристическо бюро „Балкан”, заплатена с отнето еврейско имущество и с крайна дестинация – Треблинка, най-ужасяващият лагер за човешко унищожение, където още при пристигането депортираните при тази акция деца (4500 на брой!) са били застрелвани с куршум в тила, а възрастните са били задушавани в газови камери.

Източник - http://forum.kajgana.com/threads/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%83%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%93%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%95%D0%A3.55746/page-12

23
Маргарита Попова не посети Българското училище в с. Извор, понеже за няколко десетилетия, сърбите го унищожиха напълно!

http://vbox7.com/play:a4ec2184

24
В горните постинги твърдя, че сърбите са откарали еврейте във Виена, а не българите.
И това е точно по темата, защото в Тютюневите складове във Вардарска Македония се твърди, че е имало около малко над 7 000 евреи, а в Западна Тракия са депотирали по Дунава при Лом още малко над 4 000 и всичко това прави малко над 11 000.
Това е точната цифра на евреите, за които е направен филмът "Трето полувреме"!!!

Показвам, че е невъзможно да се превозят толкова много хора по р. Дунав с четири малки параходчета с парни двигатели. Между другото - имам техническите параметри на всички Сръбски Кораби /които преди това са били австрийски и са взети от Сърбия след Първата Световна Война и са променили имената си <с изключение на Сатурн> /. За да добиете реална представа мога да кажа, че четирите парахода са малко по-мощни от Радецки и по никакъв начин не могат да натоварят над 1000 души на борда, но дори и да ги натоварят - да се придвижат срещу течението е абсурд. Направил съм вече справка и с корабни капитани.
Следователно, между две и три хиляди евреи от Тракия са депортирани с влакове през Сърбия.
С друг транспорт, няма как да се случи, а и през България не са минавали.
И това става заедно с депортирането на евреите от Солун, които на между 45 000 и 50 000 . От 15 март 1943 г. немците започват да депортират ежедневно от Солун по около 2 000 души.
Накрая ще кажа, че паметната плоча с променените данни на Тютюневите складове в Скопие е точно по темата "Трето полувреме" и нито България, нито аз имаме нещо общо с тази промяна.

25
Здравейте, Приятели!

Следващият ми пост ще е предизвикателство за Скопияни!

Паметната плоча пред някогашния тютюнев монопол в Скопие пишеше следното:

„В тази сграда германо-българските фашистки окупатори от 11 до 20 март 1943 год. затвориха над 3200 евреи от град Скопие мъчейки ги жестоко. Повече от 3000 души от тях бяха убити в германските концлагери”.

Още през 50-те години на ХХ в. текстът на плочата е манипулиран като първоначално цифрите са били 7200 и 7000, след което върху същата плоча са променени на 3200 и 3000, но остатъците от 7-ицата се виждали. Впоследствие плочата е отстранена от самите югославски власти и така е поставено началото на опитите вината за депортацията да се препише само на България. Трябва да се подчертае, че тези опити продължават и днес.

Ето смехотворната Юго-Комунистическа плоча!!!
Забележете, че думата "Концлагери" е в множествено число - изключително важен факт, т.е. не става въпрос само за Треблинка!!!


26
Влизаме в сайта на Яд Вашем и от там разбираме истината:

In Lom the Jews were taken to four small ships, the "Karadorde" and "Voivoda Michach", on 20/03/1943, and the "Saturnus" and Tzar Dushan" on 21/03/1943. The ships sailed from Lom between 20-22/03/1943, reaching Vienna 10 days later. On 26/03/1943, the Jews were taken from Vienna, via Katowicz, to the Treblinka extermination camp. This information is based on details in the book, "History of the Jews of Bulgaria," by Haim Keshles, Tel Aviv: Davar, 1971 (Hebrew).

Източник, в който ще видите и още снимки на ДЕПОРТИЩИЯ СРЪБСКИ КОРАБ "КАРАГЕОРГИ" /По средата в дясно кликнете на Read more»/ - http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/79234-container.html

Превод:
"В Лом евреите са били взети четири малки кораби, "КАРАГЕОРГИ" и "ВОЙВОДА МИШИЧ", на 20/03/1943, и "САТУРН" и "ЦАР ДУШАН" на 21/03/1943. Кораби плавали от Лом между 20-22/03/1943, достигайки Виена 10 дни по-късно на 26/03/1943, евреите са били взети от Виена през Катовице, до концентрационния лагер Треблинка. Тази информация се основава на подробно в книгата "История на евреите в България "от Хаим Keshles, Тел Авив: DAVAR, 1971 г. (иврит)."


Забележете, че изключително важният факт - три от четирите Корабите носят имена на най - известните сърби, а България в този момент според договора в Ньой е била ограничена в притежанието на кораби.

1.Карагеорги - кралската династия на Кралство Югославия!

2. Войвода Мишич - Сръбски герой от Първата Световна война!

3. Цар Душан, които всички знаем, че е сръбски цар! [/color]

Здравейте, Приятели!
Днес ще представя следващите ЛАГИ на македонизма.
В този си пост няма да правя заключения, а ще задам въпроси и по възможност да обменим мнения.
Забележете нещо твърде интересно в написаното от ЯД ВАШЕМ!!!
Цитат
"В Лом евреите са били взети четири малки кораби, "КАРАГЕОРГИ" и "ВОЙВОДА МИШИЧ", на 20/03/1943, и "САТУРН" и "ЦАР ДУШАН" на 21/03/1943. Кораби плавали от Лом между 20-22/03/1943, достигайки Виена 10 дни по-късно на 26/03/1943,...

Ако Сръбските Кораби с Тракийските евреи  "Карагеорги" и "Войвода Мишич" са тръгнали на 20. 03. 1943 г. а "Сатурн" и "Цар Душан" са тръгнали на 21.03.1943г. то ДЕСЕТ ДНИ ПО-КЪСНО ТРЯБВА ДА Е 30 МАРТ 1943 И 31 МАРТ 1943 г.
Тук се твърди, че Корабите са пристигнали във Виена десет дни по-късно, но е странно, че тук има очевидна математическа грешка.

1. Първият ми въпрос е - Защо "бързат" сръбските кораби, натоварени с евреи?

Тук е времето да кажа, че в средата на месец март, р. Дунав е с много ниско ниво.
Тогава времето е още студено и снеговете не са започнали да се топят. През 1943 г. също е били студено!Снимка от депортирането на евреите на българското пристанище в Лом, от където се вижда, че Българските гранични полицаи са в ШИНЕЛИ и тракийските евреите са в топли дрехи въпреки, че винаги времето в Тракия е винаги по-топло от времето е Северна България.
Това означава, че нивото на р. Дунав е ниско - изключително важен момент.
Тук само допълвам, че нивото на р. Дунав всяка година е на максимума си по ЧЕРЕШОВЕ ВРЕМЕ - т.е. когато в Северна България зреят черешите - през втората половина на май!

Освен  това  в сайта на ЯД ВАШЕМ е записано, че:
On 04/03/1943, the Bulgarians arrested almost all the Jews, numbering 4,058 persons, in the areas of Thrace (Turkey), which Bulgaria had annexed from Greece. The Jews were deported from 11 cities and towns.

Записано е че, са Тракоийските евреи са 4058 души!
И така 4058 души трябва да се натоварят на четири малки  кораба. Това прави средно повече от 1000 души на Кораб, без обслужващия персонал и охраняващите войници.
Нивото на  р. Дунав е ниско!
През 1943 г. НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ШЛЮЗИТЕ ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА И ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА 2. Това предполага, че преминаването дори на малки кораби през Железни врата е продължавало от 100 до 135 часа.
С днешна дата преминаването през шлюзите на  Железни врата  и Железни врата 2 продължава до 35 часа!
Следващият въпрос е:
2. Възможно ли е малък кораб натоварен с над 1000 души !!!,  да достигне през март до ВИЕНА, когато нивото на р. Дунав и шлюзите на Железни врата не са съществували за 4 дни, след като само преминаването през Железни врата като минимум е отнемало повече от 4 дни?

3. С днешна дата на р. Дунав в България не съществува кораб, способен да вози над 1000 души на борда си. А през 1968 г. целия флот на България е можел да извози малко над 2 000 души.
Възможно ли е тогава 4 малки кораба, движещи се по старо техническо решение - не с винт, а с долап и не по-голени от 100 метра да натоварят над 1000 души и да ги извозят до Виена за 4 дни???


Тук само ще допълня, че трансатлантическият кораб Титаник е имал да борда си 1517 души и се казва, че е бил претоварен!
и е 46 328 бруто регистър тона, 52  310 тона, ширина - 28,2 m, височина - 53,3 m,  и дължина 269 метра!

Ето Трансокеанския кораб Титаник с 1517 души на борд!


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

И ето речният кораб "Карагеорги" с над 1000 души на борд!


Въпросът е - Кой лаже???27
По-конкретно Стефан арогантно заяви:

„...Той [владиката Йован Вранишовски] отдавна е по свой начин Спаска за МПЦ и това, което реши Апелативния съд в София само потвърждава, че винаги получават поддръжка отпадъците, предателите и изродите...”

Братя и Сестри!
Умът ми не побира подобна мисъл - как може глава на църква, считаща себе си за Православна, да изрече подобни слова за човек от клира на македонската църква и за мирянка.
Това е абсурт...
Пълен абсурт...
Не искам в никакъв случай да си обиждам, Братя и Сестри от Македония, но с подобно изказване на "Главата" на Охридската архиепископия, мога да заключа, че в Македония се проповядва фарисейщина, а не християнство!
Това ли е научил от Иисус Христос Негово Светейшество Стефан?
Това ли е човеколюбивото учение на Христос?

"От плодовете им ще ги познаете." - тъй рече Господ, за тези, които са като Стефана ...

Евангелие от Матей, глава 7, стихове 16 до 29

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?    
17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.    
18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.    
19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.    
20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.    
21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.    
22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?    
23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.    
24 И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара;    
25 и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара.    
26 И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;    
27 и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.    
28 И когато свърши Исус тия думи, народът се чудеше на учението Му;    
29 защото ги поучаваше като един, който има власт, а не като техните книжници.


Забележете Братя и Сестри стих 21 - "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата."
Нашият Бог Иисус Христос ясно ни казва, че Богохулниците не могат да разчитата на Спасението...

Волята на Господ в никакъв случай не е да наричаме миряните "ИЗРОДИ"!
Стефан проповядва фалшиви заповеди!
Подобни заповеди могат да се получат единствено и само от Сатаната!

28
Здравейте, Приятели!

Разгледах всички снимки по Българските медии и установих, че са от минали великденски фестивали.
Мога да ви кажа, че САМО ЕКИП НА КАНАЛ 1, отрази 19-тия Международен Великденски фестивал в Босилеград.
Нито една, сръбска медия не си направи труда да уважи посещението на Българския Вицепрезидент Маргарита Попова. Видях обаче, че двама студенти от Ниш, на добър български взеха интервю от Маргарита Попова в района на църквата в с. Извор.

Г-жа Маргарита Попова посети втората по големина Българска църква / след катедралния храм Александър Невски / - църквата в с. Извор - "Света Троица".
Църквата е построена през 1833-1835 г. с издаден от султан Махмуд II  специален ферман /ираде/.Изворската църква " Света Троица" в целия си блясък!Г-жа Маргарита Попова пред Изворската църква "Света Троица"


Ще ви покажа снимки, от които се вижда, че сърбите за последните 90 години са оставили църквата на саморазрушение!
Казвам сърбите, защото българското правителство от години е дало една добра сума, но сръбската църква не разрешава реставрацията.


Част от фреските в Българската църквата "Света Троица" са унищожени от богохулна сръбска ръка!


Почти всички останали фрески са съзнателно надраскани с твърд предмет от сръбска ръка

Корабът на църквата е пред разруха!Олтарът - най-святото място в Православната църква е ограбен, порутен, мръсен.
Мощите в храма са отдавна откраднати и едва ли някой знае къде са.
///
Мога да представя десетки снимки от унищожаването на Българския храм "Света Троица" в село Извор, които съм направил лично...
Ако в Сърбия подобна гавра с християнски храм се нарича Православие, то аз не бих искал да съм от "Православната" сръбска деноминация!

29
Приятелю,
Точно за това съм тук, защото дори и в България има премълчани истини.
В следващият си пост ще представя информация от световно известният еврейски институт ЯД ВАШЕМ, от която се разбира, че ДЕПОРТАЦИЯТА НА ЕВРЕИТЕ ОТ БЕЛОМОРИЕТО Е ИЗВЪРШЕНА ОТ НЕЗАВИСИМАТА РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ / от Правителството на Милан Недич/.

По-късно ще представя данни, че депортацията на евреите от Вардарска и Беломорска Македония.
Фактите, които ще представя са изключително от Евреиския институт Яд Вашем.
///
Ако отвориш Уйкипедията на български език в раздел "Холокостът в България" ще намериш следното обяснение:
Цитат
"На 4 март 1943 г. започва депортиране на евреите от Беломорието. 4058 души са транспортирани до Лом и оттам на 4 корабчета са изпратени до Виена. Оцеляват само 100 от тях.

Български полицейски части в Битоля и Скопие избират евреите от Вардарска Македония и от 10 март започва депортирането на 7144 души с вагони до дунавските пристанища Лом и Видин. Оттам те са отведени в Треблинка. Оцеляват само около 200 от тях.

На 12 март са депортирани 161 евреи от Пиротско през Лом за Виена."

Филмът " Трето полувреме" между другото, почива точно върху тези измами, които са останали "наслоени" от комунизма в България с цел да се оклевети царското правителство и да се представят комунистите за "спасители" на България.
Интересно е, че в България тези измами продължават да се тиражират ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ЕВРЕЙСКИЯТ ИНСТИТУТ ЯД ВАШЕМ Е КОРЕННО ПРОТИВОПОЛОЖНА.
Източник - http://bg.wikipedia.org/wiki/Холокостът_в_България

Единствената истина тук са само броя корабите - четири, който е извършил депортирането и приблизително броя на македонските евреи от Вардарска Македония. Това е потвърдено от Ад Вашем, а всичко останало е измама в най-чист вид.

Какво пише във Яд Вашем за депортирането на евреите от Тракия.
Важно е да се знае, че думата ДЕПОРТИРАМ Означава ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛВАМ.
Четирите малки корабчета, с които са депортирани евреите от Беломорска Тракия,  действително са били на Ломското пристанище на река Дунав, НО ТЕЗИ ЧЕТИРИ МАЛКИ КОРАБЧЕТА СПОРЕД ЯД ВАШЕМ СА БИЛИ СРЪБСКИ.

Влизаме в сайта на Яд Вашем и от там разбираме истината:

In Lom the Jews were taken to four small ships, the "Karadorde" and "Voivoda Michach", on 20/03/1943, and the "Saturnus" and Tzar Dushan" on 21/03/1943. The ships sailed from Lom between 20-22/03/1943, reaching Vienna 10 days later. On 26/03/1943, the Jews were taken from Vienna, via Katowicz, to the Treblinka extermination camp. This information is based on details in the book, "History of the Jews of Bulgaria," by Haim Keshles, Tel Aviv: Davar, 1971 (Hebrew).

Източник, в който ще видите и още снимки на ДЕПОРТИЩИЯ СРЪБСКИ КОРАБ "КАРАГЕОРГИ" /По средата в дясно кликнете на Read more»/ - http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/79234-container.html

Превод:
"В Лом евреите са били взети четири малки кораби, "КАРАГЕОРГИ" и "ВОЙВОДА МИШИЧ", на 20/03/1943, и "САТУРН" и "ЦАР ДУШАН" на 21/03/1943. Кораби плавали от Лом между 20-22/03/1943, достигайки Виена 10 дни по-късно на 26/03/1943, евреите са били взети от Виена през Катовице, до концентрационния лагер Треблинка. Тази информация се основава на подробно в книгата "История на евреите в България "от Хаим Keshles, Тел Авив: DAVAR, 1971 г. (иврит)."


Забележете, че изключително важният факт - три от четирите Корабите носят имена на най - известните сърби, а България в този момент според договора в Ньой е била ограничена в притежанието на кораби.

1.Карагеорги - кралската династия на Кралство Югославия!

2. Войвода Мишич - Сръбски герой от Първата Световна война!

3. Цар Душан, които всички знаем, че е сръбски цар!

Питам Ви тогава, Приятели -
1. КОЙ ДЕПОРТИРА /ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛИ/ ТРАКИЙСКИТЕ ЕВРЕИ - БЪЛГАРИТЕ ИЛИ СЪРБИТЕ?
2. КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕДСТАВИ ФАКТИ ОТ ЕВРЕЙСКИ ИЗТОЧНИК СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ, ОТ КОИТО ЯСНО ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ДЕПОРТИРАНЕТО НА ТРАКИЙСКИТЕ ЕВРЕИ Е СТАНАЛО С БЪЛГАРСКИ КОРАБИ?
КОЙ? КОЙ?


Предварително Благодаря за отговорите!!!

30
"19 международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2012г.” приключи.
Организатор на Фестивала е Културно-информационният център в Босилеград!!
Участваха 738 деца от Сърбия, България, Македония и Молдова.
Фестивалът официално бе открит от вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, придружавана от представители на българското посолство в Белград и Генералното консулство на Р България в Ниш.

Победителят е 8 годишният Милован Станчев от Босилеград.

Трето място си разделиха Александър Миленов на 8, и Анастасия Василова на 10 години и двете от Босилеград.

Наградата за най-оригинално яйце бе присъдена на Андриан Пшеница от Молдова.

За най-хубаво боядисано яйце бе награден Неманя Живич от Ниш.

Бяха присъдени две специални награди на Моника Петреска от Битола, Република Македония както и на Олимпийския клуб Босилеград за интересно украсени яйца.
///
На участниците и екипа  на фестивала бяха раздадени 900 фланелки с различни цветове и надпис „19 международен детски великденски фестивал – Босилеград 2012” с емблемата на София. Бяха разделени 147 ученически раници и други награди във вид на ученически пособия, играчки и лакомства.
Децата участници на фестивала бяха настанени в Босилеградските семейства които по този начин дадоха значителен принос за провеждането на фестивала. Община Босилеград и Общинския културен център също участваха в организацията на фестивала.
На гала концерта в неделя вечерта участваха три музикални състава: „6А-6А”, DI4O I V.O.XXQ и ART LIBITUM всички от София и направиха неповторимо шоу.
На финала в понеделник кукерска група от квартал Бела вода – Пернишко събудиха гражданите на Босилеград и ги подканиха на финалните борби.
Между борбите фокусникът Маг Жиров забавляваше всички.
///
На фестивала бе обявена дарителска акция за набиране на средства за възстановяване на Спасопреображенския събор” – храм на българите в Украйна, град Болград който пострада в пожар през януари тази година.

Мой снимки от събитието:Вицепрезидент Маргарита Попова открива Великденския фестивал


Г-жа Попова сред участниците във Великденския фестивал

Страници: 1 [2] 3