Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - deko

Страници: 1 [2] 3 4 ... 13
16
Robert Ignatov NA 11 09 2010 godina VO 11 CASOT PRED VLADATA NA BJRM KE SE ODRZI PROTEST.POKANETI SE SITE KOI IMAAT AVTOMOBILI SO BG TABLICI /DA KAZEME NE NA DISKRIMINACIJATA/

дали започна веке буденъето на македонскиот българин, дали веке му е доста от дискриминация и понижуванъе,КЕ биде ли овой протест почеток за за дефинитифно раскинуванъе на сръбските вериги во Македония.Да бидеме овойпат сите единствени да отидеме на овой протест,и неке видат заспалите власти во София дошло времето и тие малко посериозно да се занимаваат со въпросот на македонскиот българин, и да му кажата ясно и гласно на српскиот слуга Груица кой се служи со србски законим дека може да дойде денот наместо български коли да гледа български танкови по македонските улици.

17
Актуелни теми од медиумите / Одг: "АБСУРДИСТАН"
« на: Септември 06, 2010, 04:31:14  »
АПСУРДИ ! АПСУРДИ ! АПСУРДИ ! А ВРЕМЕТО НЕПОВРАТНО СИ ТЕЧЕ  !!!


Е не за сите непоовратно си тече времето.Дали е така за македонските политичари и нивните близки, секой помината ден за нив значи стотици и илядници евра профит.Како тоа от найобични луге кой се возеа со стари ,,застави,, сега се милонери и се тоа само за неколку години.Како тоа от бивши вратари и редари по дискотеки, сега се милионери и тоа со работно место шофери на министри.От плата на шофер се станува ли милионер?А да не говориме за министрите и нивните сомнителни тендери.Е за овие луге времето не тече залудно, овие луге се кочницата за ЕУ и НАТО, и токму оваа состойба наимногу им носи профит и се прават  за да остане така.Но злобата и лицемерието на човечкиот карактер не се мерат со  нищо, типичен пример се изявите на Милошевски, неговиот бос Груица и останатиот политички джган во Македония,секой ден ги слушаме нивните жалопойки и обвинуванъа без еден здрав аргумент се некой им е виновен за нивната неспосопност и килавост, за нивната алчност за власт и пари,а никогаш не спомнуваат за колку милиони евра се подебели нивните сметки.Сепак найголемата вина е во ЕУ и САД, премногу навистина премногу дозволия тайфата на Груица да се подиграва и да го иазгладнува народот, премногу ЕУ дозволи дискриминация во Македония на сите кои не со умоболен антички ментален склоп,пре се мислам на лугето со българска нациомнална свест.Овойпат ЕВРОПА се покажа многу толернтна и трпелива , но не секойпат трпението значи уметност на чеканъе.Наймалку што треба да направи ЕУ И САД  на господинот „„Р„„ и нанеговата тайфа да им го покаже патот кон затворите во ХАГ,пред се зааради нацоналниот геноцид што секойдневно го прават кон българското население Македония и на оние кой се осудени и лежат по затворите во Македония пред се од причина што се чувствуваат българи.

18
Актуелни теми од медиумите / Одг: "АБСУРДИСТАН"
« на: Септември 04, 2010, 03:29:50  »
СЕ ПОМАЛКУ РЕАЛНА РАБОТА - СЕ ПОВЕКЕ АДМИНИСТРАЦИЯ     
 
ШТО ПОВЕКЕ АДНИНИСТРАЦИЯ СЕ ПОГОЛЕМО ЗАДОЛЖУВАНЪЕ,СЕ ПОБЛИСКУ ДО БАНКРОТ

19
БРАВО ,,МАКЕДОНЦИ,, ТАКА СЕ ВЛИЗА В НАТО И ЕУ.МОЙ ПРИЯТЕЛИ ОТ ФОРУМА ДАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КОГАТО ПРЕДИ НЕ МНОГО ОТДАМНА ПИСАХ ТУК ЗА ШОФЮРИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ МИНИСТРИ ЗА ЛИЧНИЯ ШОВЮР И ОХРАНА НА ДИРЕКТОРОТ НА ДБК ЙОРДАН МИЙАЛКОВ КОИТО Е ИЗВРШИЛ УБИСТВО А И ПОНАТАМ СЛУЖИТЕЛ Е В МВР.ЗНАЧИ НЯМА ДРУГО ГОВОРЕЛ САМ ИСТИНА.И ПАК ЩЕ КАЖА ХОРА С ДЕБЕЛО КРИМИНАЛНО ДОСИЕ РАБОТЯТ КАТО ОХРАНА ИЛИ ШОФЮРИ НА РАЗНИ МИНИСТРИ ПОЛУЧАВАТ ДРЪЖАВНА ЗАПЛАТА.

20
САД барале Македонија да гласа против резолуцијата на Србија


Айде сега да видам Груица кой трик ке го направи за да го измами САД,но тешко и сите магионичри и циркуси от Србия да ги донесе нема да може.Овой притисок от САД кон македонската влада е сосема нормален, веке им здосади на американците да я гледаат просрпската политика на ГРУИЦА и ЛАТАС  неможе веке да гледаат една лицемерна политика на едни неиздилкани и неурамнотежени политичари кой я управуваат Македония.Неможе веке под диктат на Србия да се води македонската политика.Е сега за утеха античниве нека я викнат цеца нека им пее нека ги развесели со некое шумадиско оро.Се ми се чини дека САД и ЕУ ке го зголемат притисокот и во други насоки кон владата на БЮРМ, сосема им е ясно дека шизофреници я водат Македония кон економска и политичка изолация, а тоа не е добро за Европа не им треба црна дупка на балканот.Многу ке се израдувам кога Груица ке потпише против резулуцията  на Србия а тоа мора да се случи една копиа от документчето или евентуално ако има снимен матерял да му се испратат на Латас и Томич можеби така навечер полесно ке заспият.Но сепак за нив найдоброто спиенъе ке биде во затворот идризово.

21
Ацо нема проблем ке го напишам своето име и презиме и ясно ако сакаш викни ги сите телевизии и било кой медиум и ке им кажам дека освен македонски българин друго и неможам да бидам,но ако после тоа ти ми я обезбедиш матерялната егзистенция во Македония.Многу е нереално да ме споредуваш мене со Любчо Георгиевски човек за кой се вели дека има  неколку стотици милиони евра.Драг мой Ацо ако барем една третина да е вистина а реално сигурно е така с матерялната состойба на Любчо со пола от тие пари може да се ребългаризира цела Македония,незнам колку си разбрал но 90% от македонските българи се на найниската социялна скала во мак. опщество или пак се со многу ситни и мали бизниси кой што можат да станат цел на разни притисоци на актуелната сръбска власт во Македония.Затоа споредбата ти е многу лоша и не соодветна. Поздрав

22
Вчера на ТВ Сител, во емисията "Црн бумбар - Бел бумбар", беше поставена истата тема за гласанье ! И скоро сите што се явуваа инсистираа Русия да отвори воени бази во Македония     Тоа што политичарите премолчуваат, новинарите (ако не беа режимски  ) не смеат да пропуштат да му обяснат на народот, дека таквата идея е УТОПИЯ !

 АКО НАВИСТИНА ТОЛКУ САКААТ РУСИЯ ДА ОТВОРИ ВОЕНИ БАЗИ, ЗОЩО ТОЛКУ МЕГАЛОМАНСКИ СЕ РАДУВАА КОГА ЕУ ИМ ГИ СИМНА ВИЗИТИ И КЛОВНОТ ГРУЕВСКИ ИМ ПРИРЕДИ НЕВИДЕНА ПРОСЛАВА  НА СКОПСКИОТ ПЛОЩАД,ЗОШТО ТОГАШ СЕ НАПРАВИ ОВАА ГОЛЕМА ГУЖВА И ТРКА ПА БИОМЕТРИЧНИ ПАСАПОРТИ, ЕХ ОВИЕ ,,МАКЕДОНЦИ,, НИ САМИ НЕЗНААТ ШТО САКААТ, А КАКО БИ ЗНАЕЛЕ КОГА НЕ СИ ГО ЗНААТ НИ СОПСТВЕНИОТ КОРЕН.
Мой предлог е земйте от ЕУ да им забранат влез на Зинго, Латас, н а,,лепотицата,, от црн бумбар и секой нивни соработник.

23
Аз лично и се сомневам дека ова сръбофилче воопщо дали некогаш и се капело.Ако незнал овой празноглавец наместо да изиграва циркузант нека земе некоя книга да прочита.Ке види дека народот во Македония во времето на српското ропство и немал голема навика на хигиена.За прв пат во тоа време се донесува закон за хигиена и капенъе от страна на великиот МАКЕДОНСКИ българин ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ.Во тоа време народот стекнал лоши навики от свойт српски господар како што се измамуванъе во бракот, краденъе, пиянченъе и мегу другото не воденъе доволно сметка   за хигиена и капенъе.Тие лоши навики довеле до слабеенъе на моралните норми и воденъе кон еден не християнски живот.Затоа Тодор Александров одлучува во секое село во Македония да има сопствен суд составен от лугето на ВМРО и да ги казнуваат сите оние кои што го нарушувале системот на вредност кай еден човек.Но тоа било тогаш можеби народот живеел во голема беда и тешко физичко ропство, но сепак имало кой да му помогне да ги запази моралните вредности.Но сега е сосема друга состойбата сега слободно можам да кажам дека ,,македонистите се най нечист или валкан народ,,и тоа во сите сфери.Влезете во еден градски автубус во скопие и ке видите дека от смрдеа и нечистотия нема да можете да издржите 5 мин.просто народот тука нема навика на хигиена и капенъе,а от друга страна македонистите го ,,красат,, и други работи нечистотията во нивниот характер како што се лицемерие завист злоба,, нека каже некой дали освен во Македония на друго место дали се употребува  реченицата  ,,да му умре  козата на комшияата,,.Ние кой што се нарекуваме македонски българи или воопщо  само българи не треба много да се лутиме на простотията на македонистите, како на пример на овой циркузант от паркети, простотията е болест таа е наследена от многу децениското српско владеенъе.Единствен лек за оваа болест е Македония да я поведе еден чесен и смел македонски българин како што бил легендарниот и велик ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ.

24
И тоа го доживеавме. Во Македонија невработеноста била толку многу висока што европските статистичари за нас ќе формирале посебна категорија, во која би можеле да не' сместат според овој критериум. Педантните Европејци мереле, сечеле, но на крај само во немоќ констатирале дека Македонија мора да се третира како приказна сама за себе кога се набљудува низ призмата на овој проблем.


Педантните европяни наместо да мерат, и сечат, кога гледаат дека от секое гранче не се прави свирче и дека от, вештачка нация не се прави дръжава найдобро ке биде да предложат и извршат укинуванъе на дръжавата БЮРМ защо и така веке оваа югословенска творба претставува проблем на цела Европа. Можеби сепак найдобро ке биде ЕУ да направи от Македония европски протекторат, той е еден от начините како во оваа банан дръжава би профонкцинирал правниот систем.Се друго от типот на ветуванъата на Груевич и Црвенкович е само ветар и магла и чиста манипулация

25
Войводата Любчо ако сака барем малко да си покаже честа и доблеста и да докаже дека има барем малко искре во тоа що го збори, НЕКА ИЗЛЕЗЕ ЯВНО ПРЕД МАКЕДОНСКИТЕ МЕДИУМИ И НЕКА КАЖА ЧЕ Е БЪЛГАРИН ПО ПРОИЗХОД И РОД, КАКОВ Е ТОЙ ЧОВЕК КОЙ СЕ СРАМУВА ДА СЕ КАЖЕ КОЙ Е И ЩО Е.ЩО ТОЛКУ ОВОЙ ЧОВЕК ВНАТРЕ ВО НЕГОВАТА ПСИХА ГО КОЛЕБА ДА КАЖЕ ПРЕД ЯВНОСТА ДЕКА Е САМ СО СЕБЕ ЯСЕН И СЕ ЧУВСТВУВА КАКО МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИН.А СЕГА ВАКА Е НИТУ РИБА НИТУ ЖЕНА. ВО МАКЕДОНИЯ ИМА ЛУГЕ КОИ ПРОСТО СИ Я ЖРТВУВУВАА СВОЯТА ЕГЗИСТЕНЦИЯ КОЙ СЕ ОСУДИЯ САМИТЕ СЕБЕ НА МАТЕРЯЛНА БЕДА ЗА ДА СИ ГО ЗАЧУВААТ ДУХОВНОТО БОГАТСВО ЗА ДА СИ ГО ЗАЧУВААТ НАЙ СКАПОТО ОСТАВЕНО ОД СВОЙТЕ ПРЕДЦИ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО САМОСОЗНАНИЕ.А ЛЮБЧО ЗА КОЙ СЕ ВЕЛИ ДЕКА Е ЕДЕН ОТ ПОБОГАТИТЕ ВО МАКЕДОНИЯ СЕ ПЛАШИ И КОЛЕБА КАКО МАЛО ДЕТЕ, ДА ГИ КАЖЕ ТИЕ ДВЕ ДУМИ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН НЕ ЗНАЧИ НИЩО ДРУГО САМО ДЕКА ВО ЦЕЛАВА ОВАА РАБОТА ОКОЛИ БЪЛГАРЩИНАТА НА ЛЮБЧО ИМА НЕКОЯ СКРИЕНА ИГРА.СИТЕ ОНИЕ КОЙ ВЕРУВААТ ВО БЪЛГАРЩИНАТА НА ЛЮБЧО АКО САКААТ ДА СЕ УВЕРАТ ДЕКА НЕ ГИ МАМИ И МАНИПУЛИРА НЕКА ПОБАРААТ А ИМААТ ПРАВО ВО ТОА ОТ ЛЮБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ЯВНО ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПРЕД МАКЕДОНСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ КАКВА МУ Е НАЦИОНАЛНОСТА И КАКО ШТО СЕ ЧУВСТВУВА.САМО ТАКА КЕ СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ДИЛЕМИТЕ ВО ВРЪСКА ЗА ОВОЙ ЧОВЕК. ИЛИ ПАК АКО Е ТОЛКУ ГОЛЕМ БЪЛГАРИН НЕКА ПОМОГНЕ СО НЕЩО НА СВОЙТЕ БРАТЯ МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИ, А НЕ САМО ПРАЗНИ ЗБОРОВИ И ЛУДИ ВЕТУВАНЪА

26
Голема паника ги фати македонистите, сосема им е ясно дека секой ден го губат се повеке тлото под нозете, ясно им е дека современиот свет им дадоа укор по уроците на история им обясня дека во европа не може да поминат югославските измислици от типот на македонска нация и крадена история от други народи.Цената сите я знаеме Македония надвор от рамките на Нато и ЕУ.Сепак моето лично мисленъе де дека цената треба да е многу поголема се ми се чини дека ЕУ има преголеме трпение дека некако преблаго е казнета државата Македония пред се мислам на македонските политичари кой тврдоглаво како магере на мост сакаат да я протуркаат лажната и фалшлива история на денешна БЮРМ.СЕ надевам дека и поголем дел от читателите ке се согласат дека най соодветен най подобен или най подходяшто би било за македонските политичари и нивната политика, наместо лавови на мостот да ставеа магаринъа, тоа многу ке асоцира на македонскиот политичар.Зашто се повеке екипата на  големоит фраер, груица ми приличуваат како магаре на мост, го фатило инат и не сака да го помине мостот, така и груевчинъата ги фатило инат несака да преминат преку югосленизмот и сръбизмот несака ат да поминат преку другата страна на реката кон ЕУ,найвероятно убаво име некой сръспски газда да ги ява.

27
Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е, това не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги... Ние,

..е има уще един т.н. народ македонистичкиот ами от тези хора никоя неможе да бъде по-злобен те се на првото месо. никой не може да им отнеме златния медал за най-злобни хора на света

28
Подкрепа извинявай ама да сравняваш македонския българин с този от Бесарабия с този от Австралия,Сащ мисля не е подходящо,кажи ми моля те къде освен в Македония повече от 50 години имаше закон където беше забранено да си българин, където понятието българин се наказваше с закон надявам че знаеш колку хора се лежели в затвора и все още лежат само за това ще се българи, кажи ми в коя държава в светъа има толково много омраза по медиите омраза в самие образовна система към всичко българско.Кажи ми къде излизи енциклопедия с пари от правителството къдете омразата към България е на най-високо равнище кажи ми в коя страна на светъа българите се наричат ,,татари, и с най-долните обиди.Моля ти се ела живей тук една седмица в Макдония, аз лично съм почувствувал омразата, а тя толково много се увелича като ме видоха ,,македонците,, в кола с български табли.искаш ли да ти кажа думите  на ,,македонски,,  предавник, продадена душа, фашист, бугарски слуга,  и т.н.  искаш ли да ти кажа че на полицаите най-обичани им се българските коли да ги спират.Можеби си прав има хора който не искат гласно да кажат АЗ СЪМ БЪЛГАРИН  има хора който българските пасапорти им служат да се занимават с криминал с шверц и нямат нищо опщо с българщината, аз познавам няколку такиви.Но има проблем братко аз ето и да искам да ги кажам с име и презиме те не е проблем но дали има някой в софия който ще ми повярва и ще ги наказва просто ще им отнеме бг. гражданството.ако искаш да знаеш ще ти кажа точно на теб един който има български пасапорт от 7или 8 години и е работи за антички македонци за македонизма т.е. антибългарщината.аз ще кажа името му и фамилията властите в софия нека проверят ако аз лъжа аз ще се извиня явно на площада ако не лъжа нека се извинат в министерството на правосъдие в софия на кого те дават гражданства, искаш ли да знаеш че видял съм и албанец с мюслиманска религия с български пасапорт на летилището в скопие, кажи как е получил този гражданство.АЗ ще ти кажа с една дума КОРУПЦИЯ  в българските министерство за правосъдие.Ако говорим за ребългаризацията на Македония може да стане много просто ако вече знаеш че ,,македонците,,се лесно поткупливи, тогава нека  купи държавата България или некой бълрски бизнисмен ето на пример Алколоид това е фабрика за лекове в Скопие която работи много профитабилно е тогава просто казано ще им каже на вработените кой иска да работи нека научи песничката ,,БЪЛГАРЧЕ СЪМ АЗ„, аз гарантирам че всеки ще знае тази песничка подобре и от мен и от теб, братко тук не трябва много само мало огънче и вярвай ми много брзо ще дойде до ребългаризация.Но трябва националната доктрина България да я промени не бива с стари и социялистички методи, има съвремени начини.Говорим за училища, но хайде да не говорим с думите ,,може д, може не,, хайде да бъдем сигурни. Нека открие едно средно училище българско,или един коледж , вече отдавана има турски коледж и там учат и ,, македонци,,  нека се опитва БЪлгария с частни средни училища и да видим интереса колку деца ще се запишат там, е след това ще видим, след това ще сме наясно има ли интерес или няма от български школи.НО сигорно знаеш че много  млади хора от македония са студенти в софия и би те помолил ако имаш ъзможност да намери официялни даннии да ми кажеш точно колко хиляди са ,но защо да ходят там и да правят голями разноски, открите  българско училище тук.Братко ще ти кажа пак за Македония не трябва много, само едно малко огънче и много брзо ще дойде до ребъгаризация до събуждане на заспалие и мръзелив македонски българин.И найважното от всичко е да спреме да се обвиняваме един с друг нормално, естестевно е че никой от нас не е без грешки че всеки от нас си има по малко вината, но когато говорим за българщината когато говорим за национална стратегия да бъдеме единни, да намерим достатично сили и воля да си опростим грешките един към друг и да продолжим пътот към посветло бъдщие за всеки българин, да си помогнем един на друг.

29
Жалко за Македония обаче. Тихо и полека (вече не ча тлкова полека всъщност) тия 1.4 милионапо едн или друг начин и причина се преселват в България. За Булгария уж това е добре, но Вардарска Македония остава на шиптърите и сърбоманите (дългосрочно на шиптърите) цялата


Не съсвем така за България можеби е добре ако се преселват македонските българи в България, но не е добре за българщината.Каква ще бъде тази Македония без българи, забравихте ли думите на Ванчо Михайлов ,,огън да я гори Македония без българи,,.Проблемот може да се реши и по друг начин всичко зависи от власта от правителството във България.Трябва да се направи национална стратегия национална агенда да се накарат бизнисмените от българия да отварят фирми във Македония да купуват строителства, да вработуват македонски българи, може ли некой да каже кой би напуснал родния край ако там има добра заплата ако економически добро се живее ако има благосъстояние, ако децата не му са гладни ако има пари качествено да се образуват.Найлесно е да се побегне от родние край то го може всеки, но нали за този мала част земя коя се нарича Македония нашите деди и предеди са дали живота, нали всека крачка земя е натопена с много българска кръв зарем нашите деди не са могли да побегнат зарем напразно са дали живота за Македония.Може ли некой да каже колку струва една планина една гора колку струва ,,мечкин камен,, колку струва ,,дойранската епопея,, колку струва една црква стара повече от десет столетия  колку струва климентовата црква колку струва самоиловата крепост има ли такиви пари на този свят с който може да се купи всичко това.Не не така братя българи лесно е да си българин във България но в Македония е горчливо и трудно, всеки ден да си унижаван всеки ден обиждан дискриминиран.И пак ще кажем всичко е в рацете на политиците в София само те можат само те имат достатично сила да я застанат българщинта на здрави и сигорни крака, достатично беше стига от политика на национални предавства, стига вече от завист и омраза едни към други време е да бъдеме едини защото всеки изминал ден значи поражение и унижение на българщината и българския род.

30
Точно така Антон, сега е вистинскиот момент да се събуди власта в София да се разчистат сметките со остатоците от югословенизмот наречен македонизам. Треба да се удри со сета сила со сите можни средства дури ако треба и со война интервенция но македонските българи мора да се защитат от понатамошно понижуванъе и дискриминация, мора да престане националниот геноцид врз македонскиот българин.Треба еднаш за секогаш т.н. македонски академци со дипломите от кумровец и белград да разберат дека времето на лаги и фалсификати заврши,има нова реалност   со повисоки морални и цивилизациски стандарди кои со заедничко име се нарекувааат Европска Уния.Македония се уще живее во еден временски заостаната свет, во Македония се уще се актуелни српските партизански филмови тука се уште найголемото уметничко и културно достигнуванъе се песните на цеца.Во Македония застанало времето, актуелната власт упорно со сета сила го држи народот во потполно национално и културолошко слепило, упорно на секой возможен начин се искривува историята, цели генерации се задоювуваат со омраза кон другите народи. Се учат децата от мали да мразат се учат на шовинизам кон другите народи.А се разбира тука омразата предначи кон българите и България.От каде толку омраза на еден вештачки миниятурен народ, на една фалшлива нация наречена македонска кон се што е българско.Што толку многу им пречат българите на бюрмовци кой ли я посея таа омраза.Но вистината е само една вистината е на страна на македонскиот българин, българскиот дух, духот и енергията на Тодор, на Ванчо, на Мара никогаш неможе да се уништи тоа е нешто вечно, тоа се пренесева от колено на колено, от една генерация на друга.Но българите во Македония се веке изморени веке се истоштени от огромниот притисокот кой што го прават врз нив македонските власти потпомогнати от тайните служби на белград.Сущината на проблемот е сосема друга, зошто до сега София покажа ненормално многу трпеливост кон македонскиот шовинизам, има ли потреба от толку голема толерантност коя се граничи со мазохизам.Убаво ли се чувствуваат властите во София да гледаат како нивните братя по кръв како секойдневно се понижувани секойдневно се навредувани, и гният по затворите и се само поради една единствена причина, а тоа е што гордо и без страв се нарекуваат българи.Многу пати е кажано дека судбината на Македония и македонските българи зависи от власта во СОФИЯ, но со оваа последна провокация наречена законот за коли со бг табли, или вистинското име би било законот за национална дискриминация на македонскиот българин, София нема што понатаму да чека треба на най-спешно да реагира, тука веке нема потреба от колебанъе и емоции веке се е ясно Македонските власти и обявия война на българщината и тоа на най подл и лицемерен начин.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 13