Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Daskal

Страници: 1 ... 83 84 [85]
1261
Черноземски пренесува дека дел од македонските Българи ценат дека така не се врши работа, ...Спаска, таа е срам за македонското судство и проблемот е првично хуманитарен, а после секаков друг.

... за Спаска требаше да реагираат МК и правителствени и неправителствени организации, затоа што какво е тоа општество во кое мајки на 2,5 годишни деца праќа во затвор за семеен проблем... а од друга страна истата држава дава пари за 3 дете, додека пак  криминалци кои на душа имаат илјадници семејни трагедии и мизерии овие 20 години се наслобода, да не зборам пак за злодеите од комунизмот.

Инаку однесувањето на БГ е легитимно, државата мора да си ги штити граѓаните.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=109747

Друго дваест е што легитимните реакциите на БГ, тука србо-комунистичката-букефалистичка машинерија го искористи дополнително да ги оцрни македонските Българи (криминалци, конфликтни личности), чинам дека Черноземски од тој аспект ги толкува нештата.

Личниот пример е секако најдобрата промоција на македонските Българи, но личните проблеми и ползи несмеат да бидат користени за идеата иако нештата во МК општество се крајно фрустрирачки и секако субстандардни.

1262
Цитат
Македонската академија на науките и уметностите денеска свечено ја промовираше двотомната општа Македонска енциклопедија.

Една од нејзините карактеристики, со оглед на фактот што оваа енциклопедија на МАНУ го носи предзнакот ’Прва македонска и национална‘, мораше историските факти да ги ослободи од туѓи влијанија и научно да ги преведува, беше речено на промоцијата.
Цитат
„Македонската енциклопедија мораше да ослободи бројни историски факти од туѓите историски наслојки и со нивното научно превреднување, да ги постави темелите на едно автентично изворно македонско гледиште“, вели Георги Старделов, претседател на МАНУ.
целиот текст http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=113801

МАНУ иска да направи „Алманах Македонија по МАНУ“

1263
Со целата ми одговорност и образ казвам че за 0,00 Лв ште им направам проект как да се интегрират информатично за 6 недели от сега Понеделник 14.09.2009 22:35 без да се обрквам со фирми, решениа и други скрити глупости во ИТ консалтинга...но знам си колегите от БГ там има многу хора които тава ште го направат многу многу професионално...и не забравај ИСО 9001.

1264
Апсолутно е нелогично да се тврси дека големиот број на фалшиви Удостоверение за БГ произход се причината за бавните процедури за издаване на БГ гражданство. Интегриран (значи сите институции поврзани со издавање на БГ гражданство) информатички систем които ќе ги опфати сите деловни процеси и процедури во целиот тек на издавање на БГ гражданство е решението за всичко, и за брзина и за интегридет и за доверливост и за конзистетност и на базите дани и на целиот процес.

Решението ниту е скапо ниту е комплексно, во БГ има достаточно ИТ компании които се спремни тав да го направат со машка работа за не повече от 3 месеци.

Тава ви го гарантирам анализирајќи го целиот процес на издаване на БГ гражданство, ете јас ќе ви го издизајнирам целиот систем за без пари и ви казвам че целото решение и софтвер и хардвер нема да старува повече и от 100.000 евро, тава е апсолутниот максум за нормално Интегрирано Информатичко решение за тази процедура.

Тук вклучувам и реинжинеринг на деловните процеси со цел нивна оптимизација по ИСО 9001 стандарда.

Ето този дизајн ште направам во рок от 6 недели за ИЧ пари ако некои иска ... а знам че во БГ има многу способни компании за тава.

ако некои релевантен чете този форум нека предложи тава на директорката на ДАБЧ, разбира се не мора да сум ас...


1265
ВМРО-ДПМНЕ на Љубчо стана сериозна (и внатрешно и надворешно) партија кога кон неа се приклучија македонските Блгари, правителството на Љубчо и администрацијата на ВМРО-ДПМНЕ стана несериозно во моментот кога од неа беа отсранети македонските Блгари. Самиот Љубчо незнам колку е денес свесен на тоа, ама сигурно е свесен дека големиот дел от тогашните новоВМРО-овци кои ги зазаземаа местата на вистинските ВМРО-ци, денес се многу лојални ДПМНЕ-вци иако дел от нив до 2006 беа во ВМРО-НП, Паско е типичен таков егзамплар.

Едноставно нели (во стилот на Љубчо), тој не разбра дека вистински ВМРО-вец се станува од мајчина цицка, а не од интриги, кодошење и полтронство и дека таквите от мајка ВМРО-вци немаат цена. Тоа со чинеше политичка кариера. Овој феномен и сега го има во ДПМНЕ.

Како и да, Љубчо е неспорено аналитички ум со многу харизма, но многи далеку от активен и релевантен политичар сега во МКД.

Ако одговорноста на СДСМ за состојите денешни во РМ е тоа што во 90 години ги ништеше сите демократски никулци во РМ, одговорноста на Љубчо за истото е тоа што не расчисти со србо-комунистичките структури во РМ и разбира се среброљубието кое го дозволи во тогашното ВМРО-ДПМНЕ.

Сепак Љубчо е дел от историјата на РМ и „прва обич“ за многу македонски Блгари, от него зависи дали пак ќе си го врати колку толку угледот кај национално самосвесниот дел од МК општество.


Страници: 1 ... 83 84 [85]