Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Гьорче

Страници: [1]
2
Плурализмот во Р. Македония не е случайна категория. Тоа е добро осмислена ФАРСА ! Целта е успешно да се амортизира делот од населението со неприкосновена бугарска свест. Успехот на тоа дело не треба да се коментира: тоа е факт! Како се постигна тоа?! Бидейки газдите од север веке знаея оти ке си одат на горе, преку вазалите во Македония си формираа партии, кои и ден денешен никой не може идеолошки да ги определи до край. Ниту левите се леви, ниту пак десните се десни. Каузата и на двете Идеолошки "линии" е иста : српска ! Ако некой досега тоа не сакаше да го примети, сега тоа се гледа со голо око.

Плурализмот е Фарса, Демократијата е непостоечка. Се движиме меѓу Комунизам и Фашизам.

Во анализирањето на постоечката ситуација во Македонија ти треба завршено четврото одделение и да имаш двојка по Логика и едноставна селска филозофија.

Во Скенирањето јас не гледам разлики. Разликите се во тоа како да се дојде до ситуација Плурализмот да биде реалност, а Демократијата да биде динамичка сила.

Како да се дојде до тоа?!?

Плурализам и Демокрација во Македонија може да се направи со Два Милиона луѓе. На Македонија и треба секоја душа, секој мозок, секоја демократска сила....
Треба да се вратиме на истинската парола: „Македонија на Македонците„. Не како шо ја сфаќаат македонистите, ами како што ја познавале старите ВМРОвци.


3
Самуил или Василиј?!? - That is the question!  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=cvucwAnaw1o&feature=channel_page

Паско Кузман: (Самоил)...не спомнал никаде Македонија. Ево точно, не спомнал...
Љубчо Георгиевски: Ееееее...тука значи. Паско, зошто те наведувам на оваа тема на битката Василиј 2 со Самоил.
Паско Кузман: Па добро сеа. Чиј е Самоил? Јас вас ве прашувам?
Љубчо Георгиевски: Па нели велиме дека е наш!
Паско Кузман: Македонски ли е?
Љубчо Георгиевски: Па нели велиме дека е наш!
Паско Кузман: Македонски ли е?


Циркус за без пари!!!

4
Jа прифаќам критиката :-)  Тоа што сакав да кажам е дека не ни очекувам од Петар-Емил Митев да jа обjасни контрадикциjата, како е можно (што не е можно) ако „Бугарин” е етничка (а не политичка) определба во Република Македониjа, Бугарите таму да не се посебна етничка заедница а да бидат етнички исти со не-Бугарите и анти-Бугарите Македоноиди.
Анти-Бугари(Македоноиди) е мојот комшија, мојот пријател, мое другар, мое братучед...?!?
Шо правим сега?!?
Сите се Анти-Бугари. Цела нација ни е изградена од циглите на анти-бугаризмот!
Само Интегративност може да ја спаси Македонија. Ако се применува Методот на Селективност, по што е популарен нашио „македонизам„, тогаш ни преостанува да скрстиме раце и да го чекаме најлошото...5
подкрепа на хората които се афишират като българи - финансово, юридически, културно, без те да бъдат дефинирани като "българско малцинство",

...За останалите македонци -без натякване, че са някакво мнозинство от криптобългари - политика на зелени карти, свободни възможности за участие на трудовия пазар, на безвизов режим и всякакви улеснения за образование в българските университети и гимназии.


На това му се вика мудра политика. Такво нешто паметно не бех прочитал од одамна.

6
Младен Србиновски
Симјон Симев од Македонското радио
Димитар Димитров
Никола Груевски
Ако една Идеја и Идеологија зависи од еден човек и единствено од неговите кадровски решенија, тогаш тешко на таа Идеја. Ако еден човек може да узурпира една Идеја, тогаш треба да се прашаат другите зошто му дозволиле?
Не може целата одговорност да се насочува кон еден човек.
Треба да има систем. Во тој систем има права и одговорности. Механизми на контрола и стратегија како да се стигне до целта. Без секој да се може, а секој да е центарот на Идејата.

Љубчо Георгиевски во 1995 година во водечки неделен весник напиша: Гоце Делчев и сите наши преродбеници биле Бугари.

Ако за тоа не треба голема политичка храброст, притоа имајќи намера да биде идниот Премиер, тогаш не знам што е храброст.

Љубчо не е идеален и не е безгрешен. Не ни требаат безгрешни луѓе, нам ни требаат луѓе што можат да не обединуваат.
Селективноста е типична за македонската нација и затоа е шуплива како швајцарско сирење.
На секој народ му треба интегративност, а не селективност.

7
гледай што има РЕАЛНО направено за бугарштината во Македония...
Што е лајтмотивот на овој разговор, Романтизам или Реализам?!?
Ако е романтизам, тогаш се сложувам со тебе. Љубчо не заслужува ниту една песна да се испее за него.
Во реал-политиката бугараштината ќе му донесе 5.000 гласови, максимум 50.000. А бога ми, бугарштината може и да го остави без глава.

Е, сега! Како ќе го победиме македонизамот без главата на Љубчо и со максимум 50,000 гласови?

Дали некој бил тргнан од него се кадровски одлуки и тоа воопшто не е релевантно во ваква дебата.
8
   Гьорче,
погледай го и добро преслушай го ова клипче. Любчо и не е баш толку невин и наивен како што ти изгледа!

 Youtube:
Македонизмот е Криминал
Претпоставувам мислиш на она кога вели дека Љубчо нема мадиња.
Оној што го вели тоа се јавува преку телефон, анонимно, и кога го прашуваат од каде се јавува вели од Македонија. Шо мадиња ке беа тоа?
Секоја чест на човекот што се јави од Охрид  и беше мошне прецизен, мегутоа сосема друго е да си на фронтната линија во политичката борба. А освен тоа Љубчо е бележен многу одамна и токму факторот што го политички маргинализира е Бугарофилството или кажувањето на вистината.
Нам не ни требаат кучиња што ке лаат од страна, нам ни треба лидер што може да ги смени работите и да го поведе целиот народ. Лидерот го имаме, само му треба народ за да го следи.


9
www.tribune-eu.com
Е сега, ако судиме според сегашните изјави на Георгиевски, останува нејасно за чии лидер тој лично аспирира: дали на Македонците од 1934 година или пак на Бугарите пред 1934 година. Едно е јасно: букефалистите, дефинитивно, не му се таргет група. Умен е тој знае дека тие се само ламентирани југословени...
Многу е лесно да се наоѓаат маани. Ако е нејасно дали Георгиевски сака да го води она стадо од пред 1934, зошто тогаш некој од Трибјуна не се појави на А1 па нека си го понудат името и презимето и овчарството на стадото?

Љубчо Геогиевски си го заработил сопствениот кредибилитет и се што се каже или прочита од него има голема тежина. Во врска со „стадото„, ниту тој, ниту било кој може да одлучува за тоа во име на народот.

10
На 29 юни 1881 г. в София е създадено Българо-македонско благотворително дружество за подпомагане на ученици – българи от европейска Турция.
Некои се напрегаа Македонци и Блгари да ги видат в Уставо в едно до едно, а там баш дека треба термините да се обединуваа ги нема ни за лек.

Зашо нема Организации в Македонија или в Българиа шо би се викали: Българо-македонски или Македоно-блгарски...?
Ако на нешчо треба да се навикнуваа Човеците в Македонија и Българиа е баш на това заедништво.
Ако е само Българско в името ке има ефект да иритира македонистите. Това е факт.
Ама шо е целта?!? Дали само да се нервираа македонистите или еднаш и за секогаш да се победи таа шашава и криминална идеологија.
Тека да в борбата треба да са заедно и македонското и българското знаме. И македонското и българското име. Вентилаторо е мое знаме, Македонија е моја земја, името Македонија и Македонец е наше. Кој им ги предава на Мачедонистите?


Ако може в 1881 година да има Българо-Македонски или Македоно-Български, зашо това го нема в 2009 година?!?


11
Маабето ви за Бугари в Устава е ногу промашена тема, бре човеци.

В Историјата која толку ногу искаме да ја ОТКРИЕМЕ, набројувањата на народностите в Отоманска Македонија не се сретнуваа Македонци и Бугари на едно место. Ако в Истинската Историја нема Македонци и Бугари едно до едно, зашо искате да ги ставите в листата на Уставо на РМ?!!? Бугарски народ в Македонија никогаш не може да се споредува со албански, српски, бошњачки. Ниту еден народ в Македонија не е принудуван да се мени народноста, освен бугарскио народ.
Бугарското малцинство в Македонија со својата малубројност е голем трн в окото на мнозинскио македонски народ. Иако го иритира, сепак конфронтацијата е претежно на вербална заканувачка основа, с инцидентни физички напади и познатио институционален и општествен притисок. В оне момент куга бројноста на блгарското малкцинство би се зголемила мегу 50,000 до 100,000 тогава никој жив не може да ме убеди дека нема да има конфликт мегу Македонци и македонски Блгари. Тека да од една обична подигравка с Преамбулата можем да стигнем до целта шо создавачите на македонизамо ке се гордејат, да има дури и оружен конфликт мегу Македонци и мак. Бугари. За да Иронија биде поголема, инспираторите ке си гледаа сеир од страна додека обичние народ се тепа мегу себе. Братчед против братчед, комшија против комшија, и селјак против селјак.

Форсирање и промовирање на блгарско малцинство е спротивно и на блгарската кауза која вика дека дека мнозинството в РМ са Блгари.

Тека да, на кратко ми сумирал.
Дали има Бугари в Преамбулата или нема нити е важно, нити ке промени нештата.
С стова или без това јас мога да имам мирен сон в следните 100 години.
С нешто шо не мога да се помира и да имам сон е ако некој кат бЛаже Ристевски си иде на оне свет без да оди в затвор. Не да иде в затвор в Софија, ами в Скопје. Не да го затворат Блгари, ами да го затворат Македонци. Тиа Македонци ка искате ги сфанете. Вештачки, Фиромци, Неосознаени Блгари, Географски Македонци...итн

бЛаже не може да иде в затвор додека Македонците и мак. Блгари си вадат очите за Преамбулата и за кризата со Северна Кореја.


Страници: [1]