Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - shop

Страници: [1]
1
„Но, затоа пак може да се биде ем бугарин, ем македонец.”

Може – во Бугариjа и посебно во Пиринска Македониjа.  Исто така во сите делови на Македониja, во минатото.

Во Република Македониjа денес македонец = небугарин, па стварно не може да се биде ем бугарин, ем небугарин.

Со македонизмот не бев запознаен се до пред 3 години. Како Бугар од Торлачкиот крај мене ми се СРАМ од односот на Бугарија кон македонизмот.

Под итно да се смени политиката на Бугарија кон ФИРОМ! ФИРОМ е непријателска земја, кон која треба соодветно да се постапува. ФИРОМ шири пропаганда на секој можен начин, а односот на Бугарија е ПАТЕТИЧЕН!

Овие животни треба да се сопрат и закопаат еднаш и засекогаш.

Дури сега сватив во која позиција се Бугарите во ФИРОМ: СРАМНА! Секој што се помирил со оваа ситуација не е Бугар.
Свои Роми Бугарија си има, не ни требаат повеќе од ФИРОМ.

Говноленд - името под кое треба да се признае ФИРОМ.

2
Цитат
Та питах кой имат предвид когато говорят за "македонски бугари", на което разбира се никой не ми отговори, но накрая някой случайно изплю камъчето че ставало дума за двойните граждани с бугарски пасоши.

Исперих, па кажи што не ти е јасно, тука сме ние да ти објасниме. Македонски бугари се бугари од Македонија. Едноставно. :-)

А ако нешто не ти е јасно, пак ќе ти објасниме. :-)

Мене ми све ясно, пред 2-3 месеци еден вевчанец дойде и казва ми:  "абе види вевчани ти е мала южна Шумадия". Он мислеше че съм Сърбин че съм блиско от Шумадиския край. А името му "Круме" чисто Българско. Аз незнам къкво да казвам повече, че все е ясно.

Това са ситни преваранти и най-долни кодоши от които България треба да се освободи под хитно и забърави. Че този хора са страм и позор за България и нищо повече.

Оставете Албанците да си завршат това което почнале. Они и така тия "македонци" са половина Албанци и Греци, сега само ще си дойдат у свойто.

Мени ми криво що са унищени толкова църкви и фрескописи в македония и южна мизия и тряба България да се ангажира за нивната реставрация.3
Во ФИРОМ се шири систематска омраза, значи во школскиот систем, државно спонзорираната литература, и яавно се линчуваат Бугарите уште од 1913 година како и ден денес. Найголем грев во Македония е да бидеш Бугар. Сите явни медиуми се преполни со найразлични лаги во врска со Бугарите. Бугарите во Македония живеат во секой дневен СТРАВ за свойот живот и имот койшто многу често се случува да им биде одземен.

Политиката на де-Бугаризиранье е сеуште активна а тоа значи Македония не е слободна земя за сите свои граждани. Бугарите се ограбени од най основното човеково достоинство во ФИРОМ.

Бугария МОРА да стори нешто во врска со ова и да ни помогне, затоа што ке не истребат гюпците!

Ако системот на ФИРОМ врши опресия врз Бугарите, што е повеке од очигледно, БАРАМ международни наблюдувачи и заштита кои што ке ми овозможат нормално да функционирам во оваа "држава".

Е как може системот на ФИРОМ да върши опресия връз бугарите и най-голем грях в РМ да е да бъдеш бугар като бугарите и македонците са едно и също и са мнозинство и държавата е тяхна?  Как мнозинство може да шири систематска омраза към себе си и да се линчува?

Пошто незнам како да ги наречам, македонците се претворени во една аморфна маса која што е спремна да се декларира и како Хунзи за да не се декларира како Бугари. Декларирањето како Бугар по националност беше и забрането еден период се до 80тите. Затоа во Македонија например не постои Бугарско малцинство и Бугарски школи за разлика од Република Србија.

Голем дел од фамилиите во западна македонија се Албанци и Турци христијани кои што од скоро имаат земено Бугарски имиња. Со создавањето на македонски идентитет се врши смислен грабеж на Бугарската историја.

Јас лично познавам Бугарски фамилии кои што до скоро се декларирале како Власи (?!). Тие пишман-Бугари кои што сакаат да бидат нешто друго, соодветно се откажуваат и од сета Бугарска историја и наследство. Нека си направат друго, од 1945 па навака.

А тие кои што се најголемите макаронци сега, се Православните Шиптари и истите оние српски шпиони, и комунистички предавници кои што ги затвараа и се изживуваа на Бугарите последниве 50 години.

БЈРМ е еден голем *****************************************.

*******************************************************
*****************.


Цензурирано!
Илинден4
Во ФИРОМ се шири систематска омраза, значи во школскиот систем, државно спонзорираната литература, и яавно се линчуваат Бугарите уште од 1913 година како и ден денес. Найголем грев во Македония е да бидеш Бугар. Сите явни медиуми се преполни со найразлични лаги во врска со Бугарите. Бугарите во Македония живеат во секой дневен СТРАВ за свойот живот и имот койшто многу често се случува да им биде одземен.

Политиката на де-Бугаризиранье е сеуште активна а тоа значи Македония не е слободна земя за сите свои граждани. Бугарите се ограбени од най основното човеково достоинство во ФИРОМ.

Бугария МОРА да стори нешто во врска со ова и да ни помогне, затоа што ке не истребат гюпците!

Ако системот на ФИРОМ врши опресия врз Бугарите, што е повеке од очигледно, БАРАМ международни наблюдувачи и заштита кои што ке ми овозможат нормално да функционирам во оваа "држава".


И уште нешто, Бугария да го поништи признаваньето на ФИРОМ по итно и да го побара истото од сите држави союзници на Бугария.


5
Abe vidi Bugarija 1913 zaradi razni faktori, medju drugite i ne promislenite potezi na Gen. Sava Savov ja izgubi Kutmichevica i dobar del od zapadna Mizija.

Eve ti ja Ungarija so GDP poveke od dvokraten od Srbija, pa nema teorija da si ja vrati Vojvodina. Iako veruvajte mi vo Vojvodina i pravoslavnoto naselenie (tn. Ungarski "Srbi") rado bi se otarasilo od Republika Srbija.

Ako resile da bidat anticki makaronci, neka im e so sreka. Mene iskreno sram mi e i porado bi bil priznaeno malcinstvo vo ramkite na RM otkolku da imam nesto so ovie.

Poveke me zagrizuva odnosot kon Bugarskite kulturni spomenici, crkvi i freskopisi, ostanati istoriski zapisi koi aktivno se unistuvaat i menuvaat kako im odgovara vo momentot na nekolku sitni kriminalci i prevaranti.

Se nadevam Bugarija ke prevzeme nesto vo vrska so ova.

Страници: [1]