Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - кюлюмов

Страници: [1]
1
Поклон пред героите,поклон и дълбока признателност към онези, които без страх и безкористно се изправиха ,срещу десетки пъти превъзхождащият ги противник, в името на свободата.
Потомците от двете страни на границата, не бива никога да забравят тези събития.
Поклон и пред онази искрица каквато са БККС ,останала от буйният огън горял по тези земи.

2
Опитите българите да бъдат обиждани с термина  татари, който често се чува, за жалост, е ако не смешен, то малце тъжен.
Тъжен ,защото хората който го използват, не са наясно с етническата история на земите в които живеят.
Земите на днешна Македония в средните векове не остават етническа константа, колкото и братята историчари от вардаро да го искат.
На използващите термина ще напомня ,че големи маси печенеги, кумани и селджуки са населени по тези земи и асимилирани от местното население-това при желание, лесно могат да установят.
Първият народ ,който спира монголите и им нанася първите поражения това са волжките българи - впоследствие завладяни и голяма част от тях жестоко изтребени.
Тук ,на балканите е достатъчно да споменем Цар Ивайло и неговите войводи,  които разбиват монголо-татарските нашественици и сриват мита за тяхната непобедимост.
Европа дължи много на българите - волжките спират татаро-монголите а дунавските българи преди това спасяват Европа от арабите .
Все уж известни факти,но за които малко се пише и още по малко се говори.

3
Присъдата естествено е напомняне на онези македонски граждани, който имат българско самосъзнание ,да имат впредвид къде живеят.
Интересен подход, предвид евроориентацията на БЮРМ.
Казуса Митрова е своеобразен тест ,който разкрива не дотам  приятни, но пък реални страни от политическата реалност по Вардаро.
Поне това се разбира досега от тази правна сага.

4
Да,термина Сакалиби няма нищо общо със тн. славяни.
С този етноним са наричани българите - така ги нарича и Ибн Фадлан при пътуването си до Волжка България.
Ибн Фадлан  е един голям арабски юнак на който трябва да му се издигне паметник поне в национално историческия музей...Според панславянските теории арабския термин сакалиби означавло славяни?????И на тази база и на базата на тяхната непросветена поредна лъжа с пътеписите на Фадлан може да ги биеш по–главата ,доката им уврът кухите проруски панславянски кратуни.
Този етноним още веднъж потвърждава връзката на древните българи със Саките и приравняването му с термина славяни е невярно твърдение-което обаче трябва да се признае- лежи в основата на тн. славянска теория.

Незнам със кой ни свързва или не ни свързва .Това по принцип не е от фундаментално значение.По–важното е да официалната историография да представя историческите факти такива каквито са, пък всеки да си вади изводи според разбиранията си или според умствения си потенциял.А не да ни се представят манипулирани ,дописвани или явно фалшифицирани псевдо извори и документи.Ако ти е интересна историята виж тези сайтове и блогове .Там има тези и антитези .Ти сам си прави изводи ,кое е истина според фактите и кое не е.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=8798

http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=16&t=31&sid=64eb1cf7de166ea5385d52ad5359322a

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=93468

http://sparotok.blog.bg/

http://saradiva.blog.bg/

http://sites.google.com/site/runiyistoriabozman/simeon-magno---rimski-imperator
По една чиста случайност вече съм прочел по голяма част от писаното  на тези адреси, както и съм запознат със схвашанията по въпроса  на нашите историци в това число и на Златарски и на Рашев и на Ваклинов и на  П.Добрев и пр.но все пак благодаря.

5
в областа на езика -на материалната и духовната ,култура дават резултат.

6
Проблема с идентичноста на българите-мюсюлмани не е самостойно явление в целокупната българска история-макар по стар във времето този въпрос изглежда намира по лесно решение от други подобни-една не малка част от тн.помаци открито афишират българската си принадлежност.
Добрата информираност и наличието на не малък брой изворов материал наред с очевидните паралели[почти 100%]в областа на езика на материалната и духовната култура неизбежно дават резултат.

7
Да,термина Сакалиби няма нищо общо със тн. славяни.
С този етноним са наричани българите - така ги нарича и Ибн Фадлан при пътуването си до Волжка България.
Ибн Фадлан  е един голям арабски юнак на който трябва да му се издигне паметник поне в национално историческия музей...Според панславянските теории арабския термин сакалиби означавло славяни?????И на тази база и на базата на тяхната непросветена поредна лъжа с пътеписите на Фадлан може да ги биеш по–главата ,доката им уврът кухите проруски панславянски кратуни.
Този етноним още веднъж потвърждава връзката на древните българи със Саките и приравняването му с термина славяни е невярно твърдение-което обаче трябва да се признае- лежи в основата на тн. славянска теория.

8
Летописец руских царей и Родословец на руските князе в случая

Ето ти едно доста радикално решение на подобни спорове http://www.dailymotion.com/video/x7o3ny , предполагам ще ти хареса  :)

(на мен ми звучи малко като Скопските историчари, ама има според мен някаква логика.)

Подкрепа,мани не ми цитирай руски текстове ,че започва да ми се повдига от тях.Много добре знаеш ,че тия са шампиони по фалшифициране на документи.Ставаше дума за древни документи и автори не за свободните руски съчинения.Де ги арефактите и писмените извори за тези славяни ...Няма ги....Бре мама му стара , море били , пък и една лъжица няма от тях.Тия явно са яли со ръце.ТУКА СТАВА ДУМА ЗА ЕТНОС СЛАВЯНИ...Е ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА....
Абе Подкрепа,да те питам .Ти , като биолог и медик , що не вземеш да ни разясниш от къде е взета първата славянска генетична проба на базата, на която се прави сравнителния анализ на сегашното население, на която и да е страна.Де е намерено това полезно славянско изкопаемо ,което служи за основа и от което е взето първичния славянски генетичен матерял,че нещо историята мълчи по този въпрос.Просвети ме моля те!!!!А и да ти светна нещо по отношение на македонизма.На тебе и на останалите съфорумници ,че нещо криворазбрания ви национализъм се препокрива на 100% с коминтерновските исторически теории .Македонизма като историческо–правна теория има два основни компонента , антибългаризъм и автохтонизъм.Ако махнем антибългаризма останалата част (автохтонизъмa) е много по близко до историческата истина от ваще коминтерновски представи за историята .Ако искаш по отночение на второто можем да си представим историческите доказателства.Така ,че ако поставим на везна кое ни е нанесло повече вреда МАКЕДОНИЗМА ИЛИ ЗЛАТАРОВСКО–КОМИНТЕРНОВСКИТЕ СВОБОДНИ ИСТОРИЧЕСКИ  СЪЧИНЕНИЯ ,безпорно е ,че вторите водят убедително.И понеже си фен на генетичните изследвания ,то според тях е видно ,че афтохтонизма буквално убива панславизма,пантюркизма и иранизма . Демек гените ни казват ,че ние в болшиството сме траки и много малко нещо останало.И понеже историята винаги се повтаря аз лично в македонизма виждам второто БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ.То и без това БЪЛГАРСКОТО възраждане винаги почва от там  от МАКЕДОНИЯ под една или друга форма.Най–интересното на македонизма е ,че въпреки всичките си просръбски антибългарски залитания в момента е една доктрина защитавана дефакто от целия ресурс на една българска държава в момента с инициали БЮРМ. Държава в която езика е български, писменоста е българска,поне 60% от населението е българско, историческата и докрина е много по–близо до българската история от която и да е друга държава дори и от наща ,явно е ,че това е втората или може би по–първата БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.И неоринтирани елементи търсещи лична облага ,като Каракачановци,Димитровци,Павловци и др елементи от наша страна ,както и подобните им елементи от другата страна ,трябва да се анатемосат и изхвърлят от обществения живот за благото на общото ни отечество.
До някъде може да си прав за процента българско участие в БЮРМ ,макар че според мен процента е по голям, но  тяхната историческа доктрина е изградена основно на отрицанието на българщината ,която е нещо различно от генетичната принадлежности и категория, некореспондираща с генетиката.

9
Да,термина Сакалиби няма нищо общо със тн. славяни.
С този етноним са наричани българите - така ги нарича и Ибн Фадлан при пътуването си до Волжка България.

10
Добро утро ;)
За теб може да е утро ,но за много люде утрото все още не е дошло-а и даже не са чували за него.

11
Интересно е мнението на учени от Македония по въпроса.
Славяни ли са жителите на македонско или прави бугари со славянски привкус.
http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=17784

12
Българският характер на помаците не подлежи на съмнение.
Що се касае за това че темата е и съвременна, това е така, предвид че тези групи население ги има и днес и предвид различните процеси, който течат в тези общности.

13
Средновековна историја / Одг: Татари?
« на: Јуни 05, 2010, 10:34:52  »
M... да Подкрепа, твърде изкривено е виждането за българите като цяло.
Донякъде ,това се дължи на чуждите ни ''приятели'' ,донякъде на нас самите
но факт е ,че все още битуват невярни представи.

14
Средновековна историја / Одг: Татари?
« на: Април 29, 2010, 12:59:15  »
Теорията, за номадският характер на древно Българската държава и култура ,за номадският бит и пр.чисто и просто не кореспондира с историческата истина и с това което казват изворите.
Това е една меко казано невярна теория или направо може да се каже лъжа.
Народа познавал градският начин на живот, изградил много градове притежаващ древни традиции в областа на архитектурата, занаятите земеделието да бъде квалифициран като номадски е нелепо.
Така и тезата за тюркският произход както и номадската може смело да се каже че са остарели и невярни некореспондиращи с историческата истина.

Страници: [1]