Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - Корени

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Завръщане към „бурето с барут”
08 декември 2011 | „Российская газета”

Балканските правителства едно след друго доказват своята неспособност да се справят с все по-сложните общоевропейски, преди всичко финансови проблеми. Приказката, написана преди 20 години от западните политтехнолози за това как на балканците им разрешиха да водят самостоятелна политика,се оказа утопия. Балканите днес отново са най-нестабилната част на Европа.

Бурно е практически на целия полуостров. По ниво на икономическа недееспособност първи в Европа се оказаха гърците. За това колко е плачевна участта на Гърция и как нейният финансов крах, който може да върне целия ЕС с десетилетия назад, е все по-очевиден, са написани вече хиляди коментари. Въпреки това, практически ежедневно гърците продължават да напомнят за себе си. При това светът отдавна е забравил за добрите новини от Атина.

Гръцките статистически данни бият всички рекорди по песимизъм. Рецесията в страната продължава четвърта поредна година. Само през 2011 година БВП е намалял с над 5%. Според прогнозите на експерти през следващата година БВП ще спадне с още 2,8%. Заплатите падат. Пенсиите се орязват. Броят на работните места постоянно се съкращава. В бюджета на Гърция за 2012 година са записани още по-строги мерки за „затягане на коланите”.

Реакцията на гърците не закъсня. Докато гръцките депутати обсъждаха поредното съкращаване на държавните разходи, пред стените на парламента започна поредна битка между протестиращите и полицията. Камъни, палки, коктейли „Молотов” – гърците толкова често водят улични битки през последните месеци, че за „стаж” започнаха да пристигат протестиращи от цяла Европа.

В съседна България нещата стоят малко по-добре. Една от най-бедните страни в ЕС за щастие за останалата част на Европа до началото на втората вълна на финансовата криза не успя да влезе в еврозоната. Така че сега проблемите на българите не вълнуват толкова силно останалите европейци. Но изглежда, че на гражданите на България им е омръзнало да чакат кога за тях ще си спомнят в Брюксел. Обещаваха им планини от злато, процъфтяване и висок общоевропейски стандарт на живот. Действителността не се оказа толкова розова.

Нервите не издържаха първо на българските железопътни работници. След като стана ясно, че стотици от тях ще бъдат съкратени, те обявиха стачка, която разтърси цялата железопътна мрежа на България. Техният пример бе последван от фермерите. На 6 декември повече от 1000 земеделци със своите трактори окупираха центъра на София. Те протестираха срещу плановете на правителството значително да намали финансирането на селското стопанство през следващата година. Почти сигурно е, че това ще доведе до пълното деградиране на аграрния сектор в България. А някога българските домати и чушки заливаха практически целия Съветски съюз.

Засега нищо не се чува за ответната реакция на правителството на България. Политиците за пореден път няма какво да кажат. През последните седмици българският премиер Бойко Борисов изгря на европейското медийно пространство само един път. Той изненадващо бе признат за най-добър футболист на страната за 2011 година. Изглежда, че в нито една друга област той не се е отличил през отиващата си година.

През последните години Западът толкова ясно показваше на румънците тяхното място, че изглежда те все още не могат да се възстановят от оглушителния нокаут. Практически всеки, който не го мързеше, гонеше в родината им румънските цигани – методично и безцеремонно. Сега румънците, натрупали обида, без съмнение очакват своя шанс, за да отговорят на злото със зло.

На Балканите най-спокойно в момента се държат сърбите. Те си поставиха за цел да се върнат в лоното на цивилизована Европа. И вече направиха много за това. Но в момент, когато активно се обсъждат схеми и времеви рамки за разпадането на еврозоната и даже на ЕС, преговорите на Белград с Брюксел за сроковете за влизане в ЕС изглеждат меко казано преждевременни.

Но Косово не спира да напомня за себе си. Въпреки че последната криза, свързана с граничните пунктове със Сърбия, стихна, никой не може да гарантира, че още утре сърбите и косоварите няма да почнат да изграждат нови барикади и да вземат оръжието. Само преди седмица Белград открито заяви, че е готов да изпрати свои войски в Косово, ако косовските сърби не бъдат оставени на спокойствие.

Дори някога процъфтяващата и крайно спокойна Хърватия през последните дни си спомни за своя балкански манталитет. На последните парламентарни избори управляващата партия ХДО буквално бе пометена от политическия Олимп от опозицията. Победа спечели коалиция с многозначителното име „Кукуригу”. Изглежда, че хърватите просто вече нямат прилични думи, за да опишат случващото се.

На запознатите с Балканите е добре известно, че след икономическите проблеми на полуострова винаги следват междуетнически конфликти, които съществуват в приглушена форма практически във всички държави от региона и са повече от достатъчни за следваща „балканска кървава баня”. Ще издържи ли Европа поредния взрив на новото-старо буре с барут?

http://www.focus-news.net/?id=a1709

2
Проект на Закон за Българите и Българските Общности Извън Република България

Проектозаконът и мотивите могат да бъдат видени тук https://coreni.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD/

До 30.11.2011 се приемат предложения и становища на предложения email.
Сега е е моментът за конструктивни предложения, преди да е бил гласуван.

3
Вести од културниот живот / Островът
« на: Октомври 10, 2011, 03:07:44  »


"Островът" на Камен Калев тръгва по кината от 14 октомври

Дългоочакваната премиера на новия филм на българския режисьор Камен Калев “Островът” е след броени дни. Лентата тръгва по кината от 14 октомври, а официалната премиера е в понеделник вечерта в Народния театър “Иван Вазов”.

На събитието ще присъстват актьорите Туре Линдхардт, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Руси Чанев и екипът на филма – режисьорът Камен Калев (“Източни пиеси”), композиторът Жан-Пол Вал, изпълнителният продуцент Елица Кацарска, Стефан Пирьов и др.

“Островът” разказва любовната история на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт) – главните персонажи във филма, чието пътуване до България за лятната отпуска остава незабравимо за цял живот. Жегата и малцината мистериозни обитатели на мястото силно влияят на настроението и развоя на събитията там. Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното.

Самият Камен Калев каза за филма си часове преди българската му премиера, че "Островът" е една вечна метафора за границите, които можем да си поставим".

"В началото концепцията за филма се основаваше на темата за любовта. Докъде можем да стигнем с усещането си за обич и колко деструктивна може да бъде тя. Във времето тази драма ми ставаше все по-безинтересна. Фокусът ми се насочи към главния герой и освобождаването му от границите, които той сам си поставя. Тази трансформация ми беше по-интересна", разказа режисьорът.

Той определи филма си като историята на съвременния човек. "Не трябва да забравяме, че все още сме биологичен вид. Не всичко е печалба, човек трябва да се върне към сърцето си", обясни Калев. Според него това трябва да е основната цел на културата – "да задържи духа на хората жив, а не да се превръща в машина за пари. Филмите трябва да събуждат хората и да ги връщат обратно към живота". Калев подчерта, че “Островът” се различава коренно от предишния му филм - “Източни пиеси”, който обра овациите на публиката и критиката.

“Източни пиеси” е награждаван на фестивали в Токио, Варшава, Братислава и Лас Палмас, а през 2009 г. предизвика положителни отзиви на престижния кинофестивал в Кан в рамките на "Петнадесетдневката на режисьорите". Премиерата на “Островът” бе именно на тазгодишното издание на фестивала в Кан.

http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-14-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-news184930.html

4
Българите в чужбина могат да изпращат заявления за гласуване по email (има качени необходимите документи и Често Задавани Въпроси)

Цитат
Българските дипломатически представителства приемат и по електронна поща сканирани заявления за участие в предстоящите на 23-и Октомври 2011г. избори за Президент и Вицепрезидент на Републиката.

Всяко дипломатическо представителство предоставя електронен адрес на който заявителите могат да изпращат попълненото и подписано от тях заявление за регистрация. МВнР предоставя и допълнителен:  [email protected] на който можете да се обръщате за подробна информация или да задавате въпроси, свързана с изборите в чужбина.

5
Наука и образование / Строим живота нов
« на: Јули 23, 2011, 08:30:49  »
Тема за големите нови строителни проекти в развиваща се България.

6
София пощуря по волейбола и новата залаФеновете на волейбола в столицата напълно оправдаха очакванията и две седмици преди първия голям мач на волейболните ни национали в София интересът е повече от огромен. Както е известно, новата многофункционална зала на 4-ти километър предстои да бъде открита на 30 юли с приятелски мач между България и Сърбия. От министерството на спорта обявиха свободен вход за запалянковците, а форумите бяха залети с... оплаквания от това.

"Предпочитам да има вход, за да знам, че ще мога да влезна", "Е, сега колко часа по-рано трябва да ида", "Няма ли да има вход, искам да вляза", са само част от мненията на феновете. В министерството също валят заявки за покани, билети - някакъв начин да си осигурят място в 12 000-хилядното съоръжение още отсега. От кабинета на министър Нейков са категорични - мачът на 30 юли ще е безплатен! На входовете на залата всеки ще получи безплатния талон за пропуск. Бройката на билетите пък ще бъде точно спрямо местата в зала "Арена София", като при запълване на съоръжението входовете ще бъдат затворени от съображения за сигурност.

"Напливът е огромен, ако продължава така, най-вероятно ще останат стотици фенове отвън", коментират от спортното министерство. Лично премиерът на България Бойко Борисов и сръбският му колега Борис Тадич също ще присъстват на официалното откриване, като ще изгледат и волейболния двубой от ВИП ложата. Мачът със Сърбия ще стартира от 18:30 часа, като час и половина по-рано организаторите ще подгреят публиката с шоу програма.

Специален ще бъде и пропускът на служебните лица и журналистите. Акредитациите на представителите на медиите ще бъдат със снимка и по предварителна заявка. От щаба на волейболните ни национали пък уточняват, че още на следващия ден - 31 юли, мъжкият ни отбор ще изиграе и втора контролна среща със Сърбия.

http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=315937

още снимки http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=935454&page=110

промо видео http://www.youtube.com/watch?v=yJYbJisRSUc  http://www.youtube.com/watch?v=oz6wqtb1U08

7
Документи / Държавна Агенция "Архиви"
« на: Јули 09, 2011, 08:39:00  »
Цитат
Идеята за създаване и поддържане на сайт с извори за историята на българския народ в началото не беше избистрена, включително и за това какво точно могат да направят българските държавни архиви в тази насока и как. Не крием, че имаше множество въпроси около хронологичния обхват, по самото съдържание, а да не говорим за географските очертания. Редно е да си признаем, че отговорите не идваха лесно, изпълнението вървеше трудно, не разполагахме със собствен опит, а не познавахме и “чужд” такъв опит в подобни начинания. Сигурни бяхме обаче, че усилията си заслужават и дано сме били прави в разбирането, че трябва да оставим документите да говорят. Самочувствието ни естествено идваше и от простия факт, че за десетина години Държавна агенция “Архиви” съумя да издаде 60 тома документални сборници в поредицата “Архивите говорят”.

Следвайки знаците на историята, ние първо се “хванахме” с историко-географската област Македония, но не заради романтичните представи, а защото нейната историческа съдба е свързана с миналото и настоящето на осем балкански държави – Република Македония, Република Гърция, Република Албания, Република Сърбия, Република Косово, Република Турция, Република Румъния и Република България. Към тази балканска смес от интереси понякога се прибавя и влиянието на отделни велики сили.

В този смисъл естествено дойде решението ни на първо място да се насочим към публикувани вече документи по темата, които се оказаха значително количество, разпръснати в различни издания. Разбира се не по-маловажни са непубликуваните документи, с каквито имаме амбицията да обогатяваме сайта.

http://www.archivesforbalkans.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0097&g=

8
Актуелни теми од медиумите / Магистрали
« на: Јуни 25, 2011, 12:07:02  »
Докато за някои най-важното са спомениците на гръцките херои...

Магистрала “Люлин” вече е факт
(видео)

Магистрала Люлин вече е факт. Пътят, дълъг 19 километра, свързва Перник и София. Така тежките задръствания при Владая и Княжево трябва да останат в миналото.

Лентата на автомагистрала "Люлин" преряза премиерът Бойко Борисов. Стойността на проекта е 148 450 000 лева. На официалната церемония по откриването присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и Дирк Анер, който оглавява дирекция "Регионална политика" в Европейската комисия.

Магистрала “Люлин” е дълга 19 километра и е най-сложната в България,

защото е с най-много технически съоръжения - 26 на брой, три пътни възела, три тунела, виадукти, детелини. Общата стойност на проекта е 185 милиона евро.

Разрешената скорост за движение по съоръжението ще бъде 130 километра в час, което означава, че от единия до другия й край (ако няма задръствания) ще се стига за 8-10 минути.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1337737301-Golyamoto_otkrivane_Magistrala_%E2%80%9CLyulin_vliza_v_eksploatatsiya.html

попадията с баницата....  8)

9
Понеже съм останал с убеждението че в РМ това е малко по-различно - идеята е да се намери някаква обществена рана, да се разчовърка и да се посипе щедро сол в нея. Така да се каже - болните теми.

Ако нямат идея/сигнал за вътрешна такава - международна. Например в последната на НОВА - Диляна Гайтанджиева отива в Ивицата Газа да говори с Камикадзетата на Хамас. Преди това беше на фронтовата линия в в Либия и се разхождаше нощем в затворите на Кадафи

Темата на НОВА http://play.novatv.bg/program/tematananova

bTV Репортерите http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/videos

Открито с Валя Ахчиева http://bnt.bg/bg/productions/about/69/otkrito_s_valja_ahchieva

10
Кинотека / Я направо колекции
« на: Мај 12, 2011, 08:49:50  »
Български филми >>тук<<

Сериали http://gledaiseriali.com/ (включително Столичани в повече и Стъклен Дом)

http://tvseriali.cz.cc/ (вкюлчително Забранена Любов )

11
Университетите ще правят филиали в чужбина

Българските университети ще могат да отварят свои филиали в чужбина по облекчена процедура след промени в законите. Това са решили участници в дискусия за реформи във висшето образование, организирана от омбудсмана Константин Пенчев и Асоциацията на Частните Висши Училища в България.

https://coreni.net/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

12
Висшето образование вече и онлайн
Цитат
Стратегия на Министерството на Образованието за развитие на дистанционното обучение в родните университети предвижда студентите вече де могат да гледат лекциите през интернет.

Просветният министър Сергей Игнатов съобщи че проектът на МОМН е одобрен за финансиране по еврофондовете по време на кандидатстудентската борса за етнически българи, живеещи в чужбина. За равитие на дистанционното обучение са одобрени по 10 млн. лв. от комитета за наблюдение по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

https://coreni.net/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/

13
Хумор / Мис Винкел
« на: Април 17, 2011, 03:33:27  »
ВИДЕО: Никифор Вангелов и Гонг избраха Мис ВинкелЦитат
След пролетното почистване на Стадиона на Мира в Перник, за което писахме по-рано днес, се проведе конкурс за красота, в който участваха 15 фенки на Миньор.

Специално жури, начело със собственика Никифор Вангелов, поп изпълнителя Миро и екипа на Гонг, избраха единайсетте най-красиви дами, които имаха честта да позират в специална фотосесия с фланелките на отбора и за Великден ще радват жителите на Перник на специални картички.
http://gong.bg/view_article.php?article_id=197489

14
Хумор / Македония завежда дело срещу MacDonalds
« на: Јануари 26, 2011, 02:00:40  »
Македония завежда дело срещу MacDonalds

Държи вместо чийзбургер да се използва автентичното бурек со месо и со сиренйе

Западната ни съседка Македония отново влезе в световните информационни агенции. След многобройни предупреждения представители на македонското правителство внесоха документи в международния съд в Хага, с които дават под съд американската верига за фаст фууд "Макдоналдс".

Мотивите бяха изтъкнати от говорителя на македонското правителство Ивица Боцевски.

„Всички знаем, че македонската нация е дала на света Кирил и Методий, Александър Македонски, Клавдий Птоломей, Ерик Клептън, двигателя с вътрешно горене, каратето - заяви на брифинг в Хага господин Боцевски. - Преглътнахме отделянето на България от нас, отделянето на Гърция, Русия и Индия! Но да крадат най-безсрамно името на страната ни и да го използват за някакви сандвичопродавници... това няма да позволим.”

Основната претенция на съседите ни е, че оригиналното наименование на веригата за бърза храна е било МакеДоналдс и е създадено от македонския имигрант Тоше Бигмаковски от Прилеп.

Впоследствие името е било леко подменено от потомците на легендарния кулинар.

„Помислете си - писа видният историк Груди Проевски, - та легендарният Биг Мак е просто охридска плескавица с комат хляб, а пък така популярният чийзбургер е известен от хилядолетия под името „бурек со месо и со сиренйе”. Ето това е част от голямата световна фалшификация над македонското културно наследство.”

След внасянето на документите в съда хиляди демонстранти излязоха пред заведенията за бързо хранене с плакати: „Макдоналдс, фирмо македонска, па ли ке те делиме”.

http://www.novinar.net/news/makedoniia-zavezhda-delo-sreshtu-macdonalds_MzI4OTs3.html

15
Хумор / От авто-форумите
« на: Ноември 05, 2010, 08:44:59  »
K1: - Продавам гуми
K2: - Гумите кви са? Каде се намират?
K1: - Гумите са кръгли и се намират на джанти

К1: - пичове като пусна парното на моя голф 4 мерише на лаина от кво може да е има ли нешто за смяна благодаря
К2: - освен някои да ти се е изсрал във филтъра на парното

K1: - Дали ще паснат броните от ГОЛФ 4 на ГОЛФ 3
K2: - Не
K1: - Защо
K2: - защото са от голф 4.

К1: - фаровете (Ауди Б4- б.р.) и на Ауди Б3 стават
К2: - стават - а в дупката между фаровете и решетката ще можеш да си държиш разни неща, вместо да си ги носиш по джобовете

K1: - 125km/h с Fiat 127 по бул. България и малко по-надолу ме спреха куки
K2: -...Да те питат как успя да ги дигнеш ли

K1: -бате хората с едни цици чудеса направиха; Що не съм се родил женска, досега щях да съм събрал 6К за силикони и в момента щях да си се излежавам някъде на топло и да харча чужду пари, работейки легнал, ама пусто късмет.....

в темата за Туарег :
K1: - Тая хубава кола на к`ви грозни хора са я кръстили...

K1: - Тръгва да тръгва и нетръгва...

K1: - Продавам ударено БМВ е36 на части
K2: - А е30 имаш ли ?
K1: - Ако дадеш 5000, ще ти ударя моето

K1: -Продавам Ремус: оригинален от 2000куб. кола. само малко е руждив
K2: - 3aщо е толова раждясъл ? да не е от опел

K1: - Продава се една работа точно за тази работа.
K2: - Абе дано с тази работа за тази работа наистина да може да се свържи работа, че иначе ще окапе работата

K1: - сичко много хубаво ,ама каде се намира тоя мост?от голф коя година е?има ли някви други неща къмнего или е само моста?
K2: - Моста е в Бургас; 1990 година; Свален е....със всичко.....с накладките е даже на барабана
K1: - Аз ще дойда,ама лятото да се видим
K3: - еми аз се отказвам да го зимам ...той ше ръждяса докат стигна до бургас

K1: - Какво мога да направа по двигатела на форд таунус 1.6GL модел 1976. Двигателя е 75 к.с. Искам да го направя около 120 к.с.
K2: -Требе да ходи6 в ХОГУОРТС да учиш за магйосник

K1: - Ама и аз съм ебати тъпака, да ти се хвана на НАНО-акъла
K2: - А искаш ли да се хванеш за ХИПЕР-Кура ми?

K1: - Вкарва ми вода в багажника. Какво да правя?
K2: - Пусни рибки

K1: - “иначе ти какво очакваш да прави тоя паркконтрол- да ти говори с нежен рус глас- шефе, препятствие на един метър, шефе вече на половин метър, шефе ще му се наденеш на задна прашка....????”

K1: - Отдавна ме човърка този въпрос, но не съм питал защото се опасявах, че ще звуча малко тъпо, но реших да питам. Задавам си този въпрос защото все пак когато вдигаш мощност това трябва да е за сметка на нещо, защото все пак според мен не може да идва мощност от този дето духа, но като се замисля турбото е на тоя принцип

K1: - има и по лесен вариант купуваш си дизелова кола и почваш постепенно да и наливаш по малко бензин един ден ще я научиш само на 100октана + да върви и еи ти готова бегачка без да бараш нищо по двигателя
кви са тия глупости ПИЛЕНЕ шлаифане шмиргели углошлаифи

K1: - С какво да закрепя спйлери?
K2: - Вземи си магнити от златната колекция на доктор Ливайн; Мноо яки

К1: Купувам накладки и маслен фитър за BMW e36
К2: Нови или втора употреба?

K1: -Това е първата ми кола, така че при купуването й съм пропуснал да видя някои неща. Предполагах, че двигателят е 1,6 моноинжекцион, а той се оказа 1,4 карбуратор.

K1: - Пичове, какво ще стане, ако дръпна ръчната със 180км на магистралата?
K2: - Ами, най- много да те глоби горския за изсечените покрай магистралата дървета...

K1: - Продавам ГОЛЕМИ джанти


K1: - Как не се сещаш Колата е учебна Има курмило и от дясно
K2: - уахахахаа изтепа рибата По-скоро бих казал, че е английска (то и по регистрацията й си личи) и затова волана й е отдясно... А учебните коли нямат КУРмило и от дясно, а само едно кОрмило отляво. Дублирани са само педалите съединител и спирачна, и огледалото за задно виждане.

K1: - Продавам Мазда 323 1.6 84г. в движение , гражданска до 1.4.2006г. /няма преглед за смяна два шарнира/ тунинг - тасове , фолио на стъклата снимки нямам защото ме е срам да я снимам

K1: - Sell: Calibra...Mоже бартер за Ауди А4 дизел По вазможнос комби. Нова газ.уредба,клима ,ел.стакла борд комп.хидравлика и другите екстри за модела.93 година, не е карана в Блгария и 10000 км. 6500 лв
K2: - Ромска перла бате с тия шукарии си смъкнал цената едно хиляя лева

K1: - Само на цяло се продават може коментар на цените и без бартери само в брои кеш или на ръка.

К1: Продавам 20- тонен крик.
К2: Абе, тоя крик е много тежък бе, аз тоя крик не мога да си го извада от багажника

К1:Като влезе в червеното, удряш отгоре таблото и стрелката си застава на средата. Ако не стане, удряш по силно и ако пак не стане значи си я прегрял.

К1: Продавам Toyota,...(следва списък с екстри по колата). Обявата е валидна до Четвъртък!
К2: Какво става след Четвъртък, колата почва да се подарява ли?

К1: Продавам зимни гуми 175/70 R13
К2: Стават ли за Opel?

К1: Продават се алуминиеви джанти BBS със ПИЛОТНИ гуми BARUM, 17". Цена 3000лв(прикрепена е снимка на джантите, монтирани на WV Passat).
К2: А ти сигурен ли си, че цената е ТРИ ХИЛЯДИ ЛЕВА?
К1: Ами, ако Passat- a е включен в цената, изглежда логично...

К1: Купувам бензин A95H.
К2: Предлагам ти невероятна оферта- A95H на цена 1,64BGL, местонахождение - най- близката до теб бензиностанция OMV. Денонощно!

К1: Продавам Ford Escort RS. Червен, в много добро състояние, Remus.
К2: Това е третата обява, която пускаш за този курник и все не можеш да се отървеш от него. Защо не пробваш да го пуснеш в http://www.imot.bg, може някой да го купи за външен кенеф!

К1: Купувам спешно вежди.
К2: Мойте, за съжаление вече ги оскубах, но ако искаш, може да спазарим едни мигли?

К1: Продавам BMW е30. Цена 3000лв.
К2: Какъв двигател?
К1: С вътрешно горене...

K1: - Днес без да искам разлях 1 литър Олио върху задната седалка Голфа. Някой има ли предложения как да го изчистя така,че да не остане по седалката.
K2: - Абе трябвало е да добавиш 1 краставица, 2-3 домата и малко сол...

K1: -...точно по същият начин, с тиха въздишка си отиде от тоя свят бензиновата ми помпа...

K1: - то задните спирачки и бес това не са особено ефективни и + това имам много бмв-та който си изключват задните спирачки. не е болка за умиране
K2: - Аз само не разбрах как така си изключват БМВтата задните спирачки... моита що не го може... Е36ца 2 литра отзад е с дискове как да я накарам сама да се изключи?

K1: - hey guys, hopefully someone can understand this. I've been to bulgaria 2 times and I found out about the website over there. Just wanted to stop by and show my car. Hope you guys like it!
K2: - Уотс ап , мен , ар ду ю фаст мадафака ? Уонт ю кам то Божурище Ейриа ту рейс уит БГ мадафака-бързаците ?

Тема: Тема
Описание : ми тема
Автор: AMG Power
AMG Power написа: Алоооо
Отговорът:
BuHTu/\kaTa написа: Бате, молим те, затвори, че сме дуплекс

K1: -То Варна и Бургас са по близо до София отколкото Стара Загора

K1: -някои шофьори гледат регулировчика като филмов герой

K1: - ти батка кво искаш от Бургас те са нещо като морския Перник

K1: - единствено по външния интериор вече там е по соленно


K1: - ЗДр на всички въпроса ми е следния искам да си сменя филъра с спортен но ми интересува има ли значение колко голям конус трябва да е?
K2: - на сенокосачката, на резачката, на прахосмукачката ...... ??? на какво ще го слагаш.... кола, мотор ?

по повод инсталирания оригинален касетофон от Опел в VW:
K1: - Е,че ко му е на каст'фона.Най много да ръждяса

K1: - Нищо не се върти, само се издърпва и тя излиза.
Монтажа е като на млада булка - буташ и то само си влиза

K1: - не мисля че между гумите за VW, Audi и Seat ще има разлика в централните отвори.
K2: - има, има... едни са с 13" централен отвор, други с 15"

K1: - ебал съм ви
K2: - само обещаваш

K1: - Ако сложа талона на колата на монитора ще ми кажете ли що играят оборотите и при студен и при загрят двигател?
K2: - Ма за сериозна диагностиката требва до талона да сложиш и един портрет на Пенчо Славейков.

K1: - Автоматика рулира Мойто как взе да дърпа като му махнах катализатора..
K2: - Па кат изкубеш и автомата,ша почне да върти и гуми.

K1: - тия дни нещо много куки са ислезли, някой да знае що така.
K2: - арестуват неграмотни ...

Колегата уверява форума, че жена му е нормална...
K1: - .... Мога да пусна снимка някой ден, ще видите че прилича на нормален човек. Да не повярваш на какво е способна!

Заглавие на тема в раздел "Купува":
K1: "Резержоар за астра ЦОМБИ 92 година"

K1: - ...празния ход мина през всички неравноделни тактове от българската народна музика...

K1: - Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

К1: - Продавам кученца - цената на мъжкото е 350 лева а на женското 300 лева
К2: - Абе к'ва е тая дискриминация... Мъжките по-скъпи от женските??? Да не са по-мощни нещо? Спортен наморник, анус ремус, лапи мишелин???

К1: - Падна ми кормилото със все си4ко(волан,превключватели
,патрон).Така сложих си ръцете на волана да се наместя удобно в седалката,то хлътна напред и ми падна в краката.Цялата тръба дето отива отпред до рейката се мърда. Ако някой е патил с това да каже...

К1: - в шел всичко е менте отам и вестник ако си взмемеш рискуваш

K1: - ... не съм ти давал наклон на ху*а ...
K2: - Ти няма и как да ми го дадеш бе бате, моя х*й е неотклоним!!!

K1: -...Трябва ми 5 скоростна светеща топка за скоростния лост....

K1: - Жена в колата е като звезда в небето, ти нея виждаш, тя тебе НЕ!!!

K1: - няма да забравя първите 2-3 пъти като влязох в насрещното хахах чуството да видиш 3 реда коли срещу теб на дълги е уникално!

K1: - А какви гарнитури ползваш?
К2: - задушени зеленчуци...

K1: - България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрешното движение може някой да те шибне отзад!

K1: - Обаче звяра смърди на чалга дори и при изключен касетофон.

Teмата е със заглавие "Sure Check", раздела - "Продава":
К1: - На мойта и дойде и са не ми трябва вече.Ако има някой със съмнения- давам го без пари (неотварян,непрепикаван)
К2: - абе така и така си го взел, що не го препикаеш, да видиш ко ше стане, на мен винаги ми е било интересно, мъж ако го препика, ко ша стане
К1: - Да де ама е сега прочетох че тоя тест се пъха вътре. Така че освен да покаже че съм преял друго незнам кво шъ стане

К1: - Търся СПЕШНО спортна течност за чистачки

К1: - Шофьорската ми врата е леко увиснала и има следния проблем: при по висока скорост се чува свирене и по трудно се отваря отвън...
К2: - ма ти при висока скорост слизаш от колата ли?

K1: - 70-80% от повредите в мотора се случват, когато не е загрял до оптимална температура за работа. Естествено, че не е желателно. Да не говорим, когато е студен. Все едно да те събудя, да ти вкарам 2 бързи шамара и да те пусна да тичаш бесен спринт. Дали ще ти е весело и приятно?

тема в "Продава":
K1: - Sell- ски екип
K2: - а Grad-ски екип имаш ли?

К1: - От wikipedia е, ама ме размаза:
In Sumerian mythology, Kur was a monstrous dragon with scaly body and massive wings.
К2: - Ти кур ли си търсиш, моето момче?

К1: - Ето например K2 е един от най-свестните , той е регнат във форума още от абитюрентския бал на Лили Иванова

К1: - да голяма активизация има сред куките .. вече съм с акт за изтекъл акт който е изтекъл а предишния изтекъл акт е за 200 лв и си чака реда заедно с още няколко за по 100тина лв ,ама може да не го дочака ... оня ден ми залепили няква хартийка за неправилно паркиране .. преместих я на съседния автомобил който според мен беше паркирал по неправилно

Тема "Най-странният шум "...от техническия раздел.
K1: - Проблема ти се нарича Голф 3 и може да бъде отстранен в най близкия шоурум или автокъща.

К1: - не забравяйте че еърбега е предвиден да ви спаси задника ..
К2: - Аз мислех че е за лицето и главата Или твоя еърбег е на седалката, или ти караш с гъза си

К1: - Какво се случва с ОПЕЛ Форума???
К2: - Изгнил е сървъра

К1: - бтв, Голф с 200км/ч си е голямо приключение. Моля ви колеги не правете това сами в къщи
К2: - Ако колегата кара с 200 вкъщи не ми се мисли с колко кара когато излезе на улицата

Вечна тема - разход:
К1: - Пасат ТДИ 110 с чип.
6/100 - 130км/ч пълен багажник с четири човека
7/100 - градско зимно, литър надоло лятото
К2: - Четири човека в багажника... представям си колко са на задната седалка

К1: - Здравейте, искам да ви попитам относно следния проблем: Алтернатора ми почна да не се възбужда добре и...

K1: - Продавам бели циферблати S2, оригинални
K2: - Е що ги продаваш бре? Хората убиват за такива..
K1: - За да не ме убият

K1: - Здравейте вчера както си карах ми изгаснаха неоните,проверих всички връзки проблем няма.Какво може да е едва ли са изгоряли и четерите едновременно.Зелени са ако има значение.
K2: - Провери си протоплазмения катализатор
K1: - Колега каде се намира този протоплазмения катализатор???Как изглежда???Мисля си дали неможе да е бушон
K2: - Мисля, че е точно зад атомния ускорител ама не съм много сигурен.. Ако е бушон лесно ще се разбере
K3: - Може да е от ксенона на плафона на задната седалка, често го прави при коли с толкова много

Страници: [1] 2 3 ... 5