Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - Апостол

Страници: [1]
1
http://www.focus-news.net/?id=n1305256

Откриват нов тенис корт в училището в Битоля
 
27 ноември 2009 | 05:06 | Агенция "Фокус" 
 
Битоля. Посолството на Република България в Скопие организира откриването на новопостроен тенис корт от 13:00 ч. в двора на СОТУ „Георги Наумов”, град Битоля. Тенис кортът е изграден благодарение на безвъзмездната помощ в размер на 20 000 евро е предоставена от Република България по линия на българската Помощ за развитие. Република Македония е една от шестте страни, в които България ще финансира проекти по двустранна линия, съгласно ангажиментите като страна член на ЕС и участието на страната в международното сътрудничество за развитие.

2
А   БЪЛГАРИТЕ ???

http://www.focus-news.net/?id=n1305041

Нова Македония”: На ред са исканията на турците, сърбите, ромите... 
 
26 ноември 2009 | 16:41 | Агенция "Фокус" 
 
Скопие. Недостатъчно е участието на представителите на малките етнически общности в централната и местната власт в Македония, пише днес македонският вестник „Нова Македония”. Малък е процентът на служителите турци, роми, сърби, власи, бошняци в министерствата, агенциите и в общините, въпреки че Секретариатът за Рамковия договор, освен за албанската общност, трябва да се грижи и за пропорционалното и справедливо представяне и на другите общности, отбелязва изданието.
В Македония 3,85% от населението са турци. Средно 1,6% са турците, работещи в институциите в сраната. Това е доста под необходимите 3,85%, пише вестникът и добавя, че подобна е ситуацията и при сърбите. Според наличните данни 2,7% от населението на Македония са сърби. В институциите само 1,7% от служителите са сърби. Най-лоша е ситуацията при ромите. Само 0,6% са ромите в държавните и местните институции, а те са 2,66% от населението.
Същевременно, за разлика от по-малките етнически общности, интензивно се увеличава процентът на албанците, ангажирани в институциите съгласно Рамковия договор. Според последния доклад на Секретариата в институциите работят 18,8% албанци, като албанците са 25,17% от населението на страната. Проблемите с реализирането на правата на по-малките етнически общности влезе и в последния доклад на Европейската комисия, отбелязва вестникът.

3
http://www.focus-news.net/?id=n1293451

Божидар Димитров се срещна с кмета на Ново Село Петър Спасов
 
07 ноември 2009 | 13:04 | Агенция "Фокус" 
 
 
 
Ново село. Министърът за българите в чужбина, Божидар Димитров се срещна с кмета на Ново Село Петър Спасов, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Министърът е на посещение в Македония по повод Задушница. Той ще посети българското военно гробище в Струмица във връзка с празника. Министърът е придружаван от депутати.
 

4
http://www.focus-news.net/?id=n1288148

Красимир Каракачанов: Трябва да имаме точна и ясна позиция спрямо Македония

София. Зародиша на античния македонизъм е именно в Австралия и може би затова Груевски е решил да се хареса на македонците, живеещи там, правейки своето изявление. За мен това е показател, че те продължават да живеят в своя измислен свят. Това каза в предаването „Това е България” по Национална радиоверига „Фокус” лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Според него говорейки за сънародници от Пиринска и Егейска Македония, Груевски проявява “профанизъм”. Винаги съм казвал че спрямо Македония българската позиция трябва да бъде ясна и категорична, а не да декларираме едни хубави думи и да ги оставяме да правят каквото си искат, заяви още Каракачанов. И с фалшифицирането на историята, и с тормозът на българското население, което упражняват. Така че страната ни трябва да бъде много яснa - Македония трябва да спре с езика на омразата и да деидеологизира образователната си система, която продължава да насажда и възпитава антибългарски дух. Трябва да сме категорични, защото всичко останало са празни приказки и любезни думи на дипломатична любезност, от която няма никакъв смисъл, смята Каракачанов. Изказването на Груевски е показателно именно за това. Можем да подкрепим Македония в усилията за членство в ЕС само при определени условия, които изказах по нагоре. И тъй като те си вярват в македонстката доктрина, ще продължават да живеят в един измислен свят, заключи лидерът на ВМРО-БНД.

Страници: [1]