Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - тиквешанка

Страници: [1]
1
Кино, Филм / "Чупливата история"
« на: Јуни 11, 2014, 11:40:34  »
"Чупливата история"

http://archive.bnt.bg/bg/productions/104/edition/36188/v_kadyr_25_noemvri_2013_chuplivata_istorija

"Преди повече от век стотици хора са увековечени върху колекция от чупливи стъклени плаки. Легендарните герои от крехките негативи си имат своето място в историята и митологията. Окото на обектива е запечатало тяхната скромност, но и суетност, тяхната решителност, но и колебание. Предстои им битка - Илинденско-Преображенското въстание, което българите от Македония и Одринско вдигат срещу тиранията на Османската империя.

Въпреки неуспеха на въстанието борбата продължава още дълги години - упорита и жертвена. А колекцията от трошливите негативи води своята борба с времето години наред, за да стане една от най-ценните реликви в Музея в Кюстендил.

За съдбата на негативите върху стъкло, за типажите сред хората с непокорна мисъл и оръжие в ръка и за подмяната на историята разказва филмът на Коста Филипов "Чупливата история". Режисьор е Олег Ковачев, оператор е Любомир Станоев, монтажът е дело на Цветослав Юруков, редактор е Весела Смилец."

Страници: [1]