Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - kmeto

Страници: [1]
1
На 30 септември 2010 г. в Кюстендил, от 18.00 часа, в къщата на баба Дона на ул.Болгарджамията № 184 (зад галерията) Народно читалище Зора-Кюстендил и Териториален архив Кюстендил организират отбелязване на годишнината и представяне на бюлетин с мателиали и снимки за тази велика българка.
Заповядайте!

Какво стана с хубавата тема за Руско-турската война 1977-78 година?
Изчезна някъде?
Стига цензура!

2
КЛУБ ЗА БЪЛГАРО-СРЪБСКО ПРИЯТЕЛСТВО И ДРУЖБА
ДРУШТВО СРБСКО-БУГАРСКОГ ПРИJАТЕЉСТВА И САРАДЊЕ

ВИ КАНЯТ
НА ПРЕДСТАВЯНЕ НА

КНИГА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО
(ПЪРВА)

на 11 май 2010 г. (вторник) от 17.30 часа в
«Синята зала» на читалище Братство в гр.Кюстендил

В книгата са представени биография и буржоазно-политическата национална програма “Начертание” на Илия Гарашанин от 1844 г., Изследване за артилерийското въоръжение на Турция, Франция, Австро-Унгария и Въстаниците по време на Първото и второто сръбски въстания в началото на деветнадесети век, както и битката при Чегър край Ниш на 30 май 1809 година с автор Бранко Богданович. Представена е една брошура от 1918 г. с автор Христо Генчев за историческата мотивация на българите да се бият с оръжие в ръка за териториите населени с българско население до Бяло море и град Струга.

Екземпляри от книгата има в читалнята на Регионална библиотека «Емануил поп Димитров», библиотеката на Регионален исторически музей и читалнята на Държавен архив Кюстендил.

Книгата е налична и онлайн тук:
http://www.boinaslava.net/dibo/Kniga%20na%20prijatelstvoto1.pdf

Страници: [1]