Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Корени

Страници: [1] 2 3 ... 72
2
Ще произвеждат Мерцедеси и Поршета край Видин

"Мерцедес" изнася свои производства в България. Гигантът от Щутгарт влиза в новия "Автопарк България", който ще произвежда коли и резервни части. Той се изгражда с европари по програмата за развитие на Дунавския регион и с частно финансиране, съобщава “Стандарт”. В мегапроекта се включва и "Фолксваген". Концернът участва с компанията си "Порше", базирана също в столицата на федералната провинция Баден-Вюртемберг. За да подкрепи проекта, кабинетът назначи в четвъртък нов почетен консул на страната ни в Щутгарт - автоексперта Тил Трукенмюлер, един от "бащите" на Автомобилен Клъстър България. Рамо дава и правителството на Баден-Вюртемберг. "Мерцедес" ще започне производството си през 2017 г.

Топновината е трябвало да бъде обявена на конференция през май. Но заради оставката на кабинета "Борисов" форумът е отложен за 8-9 октомври. Производителите на автомобили от Германия харесаха Видин за изграждане на нови заводи. Избраха сегашната свободна безмитна зона и мястото след нея до основите на Дунав мост 2 между Видин и Калафат, каза губернаторът инж. Цветан Асенов. Той уточни, че в автопарка ще се произвеждат автомобили и части за тях. Проектът предвижда изграждане на интермодален център, предприятие за преработка на стари автомобили и завод за производство на автомобилни части. Свободната безмитна зона при Видин, която стана индустриална зона, има всички условия за подобно производство. Тя е на 300 дка площ, 100 от които застроена. В нея в момента е настанена производствената база на испанската фирма FCC, която изгражда Дунав мост 2./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/191167

3
Прощавай, Македония! Азис е зает
Цитат
Азис няма да може да изпълни желанието на македонския депутат Амди Байрам и да пее в скопския квартал "Шутка" на предизборен концерт за управляващата партия ВМРО ДПМНЕ.

Депутатът отдавна е искал да ангажира Азис, за да направи спектакъл, с който да бъдат почетени жителите на "Шутка", но и за коалиционните партньори и преди всичко за премиера Никола Груевски.
http://inews.bg/%D0%9B%D0%B0%D0%B9%D1%84%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%90%D0%B7%D0%B8%D1%81-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D1%82_l.a_c.393_i.272158.html

 :-X

4
Хумор / Одг: Хумор
« на: Ноември 17, 2012, 09:39:06  »
Несъмнено Македония е най-удивителната държава в галактиката. Нейният героичен народ и древна култура от незапомнени времена имат основен принос за прогреса на човечеството към все по-светли бъднини. Ето няколко любопитни факти за тази така уникална страна...
Преди неимоверно голям период от време в Македония имало междуособици и страната трябвало да се раздели на много по-малки части. Така се появили планетите... ( луно,луно земьо македонска и за тебе ли ке се тепаме)

Господ създал хората по свой образ и подобие. Преди това, по същия начин македонците създали Господ.

Когато през 1960 батискафът "Триест" достигнал марианската падина, на дъното й вече имало македонски леководолази, които поставяли там новогодишна елха.

Най-високият връх на земята- Еверест, не е македонски защото македонците още не са се сетили да си го поискат.

Земята се върти около остта си защото македонците я ползват за бягаща пътечка докато правят сутрешната си гимнастика.

Противно на общоприетите схващания Орфей не е негър. Той е македонец. И е създал македоснката азбука.

Динозаврите не са унищожени от метеорит. Убити са от македонците, за да задоволят хранителните нужди на многобройния си народ. Мъртво море е убито от войните на най-известният македонец- Александър Велики през 331 пр.н.е когато разбиват армията на Дарий III.

Македония няма нужда от армия- Македония владее положението.

Преди 10 000 години македонски учени правят опит с първия адронен колайдер. Грешка в изчисленията материализира Атлантида под водата.

Бермудският триъгълник е начертан от македонски студенти по геометрия.

Скопие е най-старият град в света. Доказателство за това са откритите на територията на града, от македонски археолози, камъни на възраст 1420млн. год. от времето на протерозоя.

Христофор Колумб, Леонардо Да Винчи, Уинстън Чърчил, Джими Хендрикс и Робърт Де Ниро са с македонски произход. Както и всички останали хора на планетата.

Първите хора не са австралопитеците. Първите хора са македонопитеци!

Японската държава е основана от македонски рибари доплавали с лодките си през охридското езеро до бреговете на страната. Оттогава по традиция на японските бойни кораби се вее македонско знаме.

5
2011-а е най-печелившата за софтуерния бранш у нас от началото на прехода, според CBN

http://pcworld.bg/20255_2011a_e_najpechelivshata_za_softuerniya_bransh_u_nas_ot_nachaloto_na_prehoda_spored_cbn

7
Софтуерната индустрия с 6% ръст
Въпреки високите за България заплати, секторът страда от дефицит на квалифицирани кадри

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/10/02/1918353_softuernata_industriia_s_6_rust/

Цитат
Ръстът на приходите в сектора се отразява положително и на броя заети работни места. През 2011 г. бройката заети в технологичните компании, отговорили на запитването, е нараснала с 10% спрямо 2009 г. Очакванията на половината от участниците в анкетата са за ново увеличение с 10% през 2012 г. Наблюдава се и нарастване на средната работна заплата, като през изминалата година тя достига 2388 лв., или с 9% повече от предходната. Според БАСКОМ служителите в софтуерната индустрия са едни от най-добре платените професии в страната. Независимо от добрите доходи и условия на работа в сектора от БАСКОМ твърдят, че се затвърждава тенденцията за недостиг на добре подготвени кадри. Според данните на браншовата организация средно във всяка от компаниите има по осем незаети работни места. Като цяло за запълване на отворена позиция са необходими средно около два месеца.

8
Турция за военно преначертаване на границите на Балканите? http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=3800&Itemid=158

9
България изпревари Google с интернета

http://www.nixanbal.com/blog/71-balgariya-izprevari-google-s-interneta

10
Който не гледа - в Идризово!

„Трето полувреме“ и таму кај што нема кино!
http://www.plusinfo.mk/vest/58903/Treto-poluvreme-i-tamu-kaj-shto-nema-kino

11
Имагинариумът на д-р Груевски
"Ако някой напише книга за Скопие 2014, тя ще се казва "Край река Вардар седнах и заплаках" Пандалф Вулкански, "Скопски приказки от 2014"

http://www.capital.bg/light/tema/2012/09/20/1910095_imaginariumut_na_d-r_gruevski/

13
Македонците си "взеха" и "История славянобългарска" http://world.actualno.com/Makedoncite-si-vzeha-i-Istorija-slavjanobylgarska-news_398853.html

Страници: [1] 2 3 ... 72