Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - kbc

Страници: [1]
1
Споменик на споменик.
Сигурни ли се дака во Скопје наскоро ќе има место за уште споменици?

2
Словенија, драги колега, е дел на вистинската Европа, не само член на една приглупа асоциација.
Словенија беше дел од Европа и кога никој не беше чул за ХеллАсс.
Ај поседи уште година или две, кога словенците и вам и на цигано атињаните ќе ви ја спуштат завесата, па тогаш ќе видите кој е Европа а кој е блиски исток.
Ќе се изненадите!
 :-*

3
Тие немат капацитет да мислат!
Словенците се далеку по паметни, по способни и по европски!
И вистински пријатели на Македонија.
А тие мислат дека има леб!
И нивното мислење го сметам за меродавно, а не на цигано атињаните!

4
Фашисто пагански, немам ни најмала намера со тебе овде да се препукувам. Крстител, некој кој не бил христијанин?
Од ВМРО-БНД си отидов само поради тебе и лудата бец, змијата отровница.
Те молам остави ме на мира, и оди научи го Аспарух и компанија прво нека зборат бугарски како мене, или барем како тебе, па ќе размислиме дали треба да ги стреламе веднаш или по еден месец.
Ај суздравје, и те молам, веќе да не ми се обраќаш мене.
Администратори, внимавајте на овој човек, ако му се дозволи да остане овде, ќе ни го разори форумот, како што направи и во Бугарија.
Сакате банирајте го - не сакате - не мора.

5
Предлози / Бугарско државјанство
« на: Март 05, 2009, 03:34:28  »
Бидејки ова е група на теми - предлози, еве од мене еден предлог, да има катче каде што барателите за бугарско државјанство, како и оние кои размислуваат да си подадат молба за бугарско државјанство ќе можат меѓусебно да разменуваат информации, совети, искуства.
Познато е дека Бугарија, во последно време, дали поради свои внатрешни причини или поради извесни `притисоци` од државите на евроскиот краен запад, ги пролонгира процедурите и роковите за издавање на бугарски државјанства на постојните и идните молители.
Каде од тука?

6
Пак, денешен Вечер, за планот на Словенски Телеком да го купи Космофон од грците.
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=3C700DF1E2AF404BAFFEC55431D99ACE

Изгледа грците осечаат дека нема останато многу леб за нив во Македонија. Прво турците па сега и словенците.
Кутрите `елини` многу се беа израдувале на почетокот!


7
Еве, извадок од денешен Вечер.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=718924159A567D468E83C1D5DFAC6B31

Колку е вистина не знам, ама, покрај релативно краткиот текст, погледнете ги интересните коментари. Народот изгледа повеќе сака да се врати турско отколку да дојде `Европско`..

8
Abre od kade naucivte i za ovoj sajt?
Bog da cuva, izgleda deka i tuka nema da ima mir od Horata ot Osmensko i Jantarsko!
Taka ni bilo pisano, izgleda.
Nemam namera da se karam ovde, kako sto ne se karav ni tamu. Jas si otidov, oti popametniot - popusta.
Gledajte narode da ne ve ubedat deka Aspoaruh bil pogolem bugarin od nas, makedoncite!
Bugari sme nie, a toj bil proto-bugarin.

9
Нека ни е со здравје.
Пожелувам и овде да не се ископираат проблемите од форумот на ВРМО-БНД, каде што ме прогласија за македонист.
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!
Поздрав на сите нас,
Коста!

Здравей Коста. Имаш ли нещо общо с "Коста" от форума в dir.bg? Какво е станало м/у теб и Караман, толкова ли е страшно?

Не, Коста ми е истинското име, и барем тука не морам да се кријам.
Страшното е што тој Караман е фашизоиден прото-бугарски фанатик, кој на Македонија и на сите нас, македонските и тракиските бугари гледа од висина. Не навредува и понижува каде што ќе стигне, на неколку форума и под неколку ника.
Кога не му одговара она што го пишуваш си има готов рецепт да те дискредитира, а тоа е што ќе те прогласи за `македонист`. Поимот македонец или бугарин од Македонија за него не постои и е продукт на скопската (србокомунистичка) пропаганда.
Иако упорно се декларирав како бугарин, ми цитираше реченица по реченица, со детални анализи, само и само да докаже дека сум србизиран македонист и да издејствува за мене бан.
Не ме банираа, ама јас престанав да одам на тој одвратен форум.
Ете така, за сите да знаат.
Затоа Карамане, за Аспарух, седи си во Трново или Габрово или каде и што си. Ние сме вистински бугари од вистинското срце на Бугарија - Македонија!

10
Нека ни е со здравје.
Пожелувам и овде да не се ископираат проблемите од форумот на ВРМО-БНД, каде што ме прогласија за македонист.
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!
Поздрав на сите нас,
Коста!

Страници: [1]