Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Ordonez

Страници: [1]
1
Трябва да ви кажа , че района може да се каже че го познавам наизуст, Ходил съм и обикалял селата около Терми поне десет пъти, хората са много гостоприемни към нас и разприказват ли се няма отърване, но религията им има силно влияние върху манталитета . наблюдавам и силно присъствие на кърджалийски автомобили които не случайно са в района. Иначе природата е уникална , както и климата и бита им . Тук таме вече се наблюдават турски надписи , които до скоро не съществуваха. Така че братята мюсюлмани работятя по въпроса относно помаците оттатък границата.

2
Аз и моята рода сме от Кукуш ( Килкис) село Като Тодораки, ( Долно Тодораки ) Казвам се Георги Петрушев. Ходил съм 3-4 пъти в селото и знам старата ни къща която е пооправена вече . Приятели сме с всички в селото които са преселници от Мала Азия и са настанени на нашите земи, но те не са виновни хората.

3
Наложи ми се да остана един месец командировка в прекрасната долина на град Аридея -  Северна Гърция. по конкретно в Лутраки ( Пожарско ) известен курорт с минералните си извори , които се намират на 700 м западно от курорта. каква беше изненадата ми когато още първия ден когато се настанявах в хотела при подаването на личната си карта , рецепционистката установи , че съм българин и ме заговори на майчиния и език ( български ) . След кратък разговор тя ми каза , че тук около десетина села говорят български и на времето гърците ги наричали "бугари", (вулгари) . Не след дълго установих също , че масово населението разговаря по между си на български език. Имам огромна колекция от снимки , които ще публикувам тук във форума както и смятам да напиша кратък очерк за самия район.

Страници: [1]