Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Актуелни теми од медиумите => Тема започната од: disidente на Декември 07, 2014, 06:20:10

Наслов: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 07, 2014, 06:20:10
"Сметам дека градбите од Скопје 2014 се неквалитетни и мислам дека тоа многу брзо ќе се види. За десет години сите ќе се чудиме како ќе изгледаат тие објекти, вели претседателката на Асоцијацијата на архитекти, Сања Раѓеновиќ-Јовановиќ, во неделното интервју за Радио Слободна Европа."

http://libertas.mk/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9C-%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9C-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE/
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 07, 2014, 06:28:40
Музей на македонската борба
Музеи в Република Македония
Museum of the Macedonian Struggle.jpg
Местоположение   Скопие
Тематика   национално-освободително движение
Допълнителна информация
Директор   Бранислав Светозаревич
Адрес   Иљо Војвода б.б.
Телефон   (02) 3256 668, (02) 3256667


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0_%28%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%29
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 07, 2014, 06:33:52
ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Јелена Жугиќ

директор


http://www.teatarkomedija.com.mk/index.php/2013-01-31-17-18-52/uprava
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 12, 2014, 03:48:46
Вилиќ: ФДУ отфрли каква било дебата за екстерно тестирање

Наставно-научниот совет на Факултетот за драмски уметности (ФДУ) денеска едногласно отфрли каква било дебата за екстерно тестирање, а камоли да му одговори на ректорот како тоа да се спроведе, порача д-р Небојша Вилиќ од факултетот на денешната трибинаа „Честите измени на законот – причина за лошиот квалитет на високото образование“.

Дебатата организирана од Студентски пленум почна во 14 часот во амфитеатарот 2 на Филозофскиот факултет во Скопје.

На трибината учествуваат универзитетските професори Билјана Ванковска, Небојша Вилиќ, Маја Бојаџиевска, Љубомир Цуцуловски и Дана Прелиќ.

Секој професор има 10-минутно излагање, а потоа публиката ќе поставува прашања.


http://plusinfo.mk/vest/7655/vilikj-fdu-otfrli-kakva-bilo-debata-za-eksterno-testiranje
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 12, 2014, 03:51:32
Новинарите Љубиша Арсиќ и Жарко Настоски изработија 30-минутен документарен филм, под името „Кон правдата“, кој ги обработува случаите на политичка дискриминација во македонската администрација, како и работата на надлежните тела во државниот систем кои треба да ги спречат и превенираат ваквите појави.

http://plusinfo.mk/vest/7650/video-zoshto-ministerot-spiro-ristovski-kurtuli-po-diskriminirackata-izjava
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 13, 2014, 12:46:36
(ВИДЕО) Кнежевиќ: Две недели факултетите не ни даваа просторија за трибина на Студентски пленум

http://a1on.mk/wordpress/archives/422831
Наслов: Одг: Србите во македонското општество
Поставена од: disidente на Декември 23, 2014, 01:17:27
УПРАВА ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

  Виктор Лилчиќ                                               Директор

тел. 02/3289 700


http://uzkn.gov.mk/struktura.html