Бугарски Културен Клуб

Култура и уметност => Вести од културниот живот => Тема започната од: ohrid1941 на Јули 05, 2011, 11:17:48

Наслов: Български състав на "Blues & Soul Festival" в Скопие
Поставена од: ohrid1941 на Јули 05, 2011, 11:17:48
После две години пауза, Blues & Soul Festival-от се враќа во склоп на Скопско Лето. Ќе трае две вечери, т.е. на 4-ти и 5-ти Јули. Ќе се одржи, како и обично, во летниот клуб Колосеум. Еве ја и програмата:

4-ти Јули
Shakura S’Aida Band feat. Donna Grantis (USA)
Texas Flood (Serbia)

5-ти Јули
Gregor Hilden Band (Germanija) w. special guest Harriet Lewis (USA)
5XL (Bulgaria)

http://lounge.blog.mk/2011/06/23/skopje-blues-soul-festival-2011/