Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Актуелни теми од медиумите => Тема започната од: disidente на Април 24, 2011, 11:07:49

Наслов: ВЕЛИКДЕН
Поставена од: disidente на Април 24, 2011, 11:07:49
                                               ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

                           (http://www.picvalley.net/u/2033/1178126488996961771303635776cDZ0xRljIP6sAdxW2XsI.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2033/1178126488996961771303635776cDZ0xRljIP6sAdxW2XsI.JPG)
Наслов: Одг: ВЕЛИКДЕН
Поставена од: bagain на Април 24, 2011, 12:43:03
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие!
(http://www.pravoslavieto.com/poklonnichestvo/istanbul/images/chora/1/Pascha/3.jpg)
Христос воскресе из мертвих,
смертию смерт поправ
и сущим во гробех живот даровав.


http://www.pravoslavieto.com/calendar/feasts/podvizhni/Velikden/index.htm
Наслов: Одг: ВЕЛИКДЕН
Поставена од: ohrid1941 на Април 24, 2011, 06:51:06
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЗА МНОГО ГОДИНИ !!!
Наслов: Одг: ВЕЛИКДЕН
Поставена од: Саше Иваноски на Април 24, 2011, 08:43:45
ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ !

 (http://www.picvalley.net/u/2740/4566751816984275551303670465BaTHf0IWT8LuQAWgcfFs.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2740/4566751816984275551303670465BaTHf0IWT8LuQAWgcfFs.JPG)