Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Предлози => Тема започната од: лејди на Март 03, 2009, 09:35:13

Наслов: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: лејди на Март 03, 2009, 09:35:13
ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ , ПОЖЕЛУВАМ ХАРМОНИЧНА КОМУНИКАЦИЈА И И ИСКРЕНИ ЖЕЛБИ ЗА ДОБРОНАМЕРНИ КОНТАКТИ, СЕ СО ЦЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ВЕКОВНИОТ ИДЕАЛ НА НАРОДОТ НА ОВОЈ
БАЛКАН ЗА РАЗБИРАЊЕ,СОЖИВОТ А НАЈМНОГУ ЧОВЕКОЛУБИЕ
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Apokatastasis на Март 03, 2009, 04:09:56
Крајно време беше веќе осознаениот дел од македонците да си имаат своја интернет страна и форум.

Поздрави за форумот!!!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: MacedonBG на Март 03, 2009, 04:43:36
Поздрави и от мен, братя и сестри!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Загоричане на Март 03, 2009, 07:27:51
Поздрав от София.Най-после сайт за нашите братя в Македония
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: kbc на Март 03, 2009, 11:05:13
Нека ни е со здравје.
Пожелувам и овде да не се ископираат проблемите од форумот на ВРМО-БНД, каде што ме прогласија за македонист.
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!
Поздрав на сите нас,
Коста!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Competent на Март 03, 2009, 11:55:06
Честито за новия сайт и новия форум и на добър час !  :)

Поздрав до всички с Българска Рапсодия "Вардар", опус 16, от Панчо Владигеров:
http://store2.data.bg/turbudizel/music/p.%20vladigerov%20-%20vardar%20(bulgarian%20rhapsody).mp3

Ако горния линк не работи извън БГ, то тогава кликнете тук:
http://www.friends.bg/video/1408561be643c692f3e8b93bb84fbe46
http://www.youtube.com/watch?v=rRnZsm_isMY


(http://www.tsanoff-classic.com/TheGreatestBulgarians/PanchoVladigeroff/pic/vardar1.jpg)                (http://www.tsanoff-classic.com/TheGreatestBulgarians/PanchoVladigeroff/pic/varda2.jpg)
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: deyan на Март 04, 2009, 09:52:11
ПОЗДРАВ НА ВСИЧКИ, ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, ДА СТЕ ЗДРАВИ
СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ ДО KBC И НЕКА ПОЖЕЛАНИЕТО МУ "Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби" ДА СЕ СБЪДНЕ

ПОЗДРАВИ
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Видин на Март 04, 2009, 03:20:27
Нека ни е со здравје.
Пожелувам и овде да не се ископираат проблемите од форумот на ВРМО-БНД, каде што ме прогласија за македонист.
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!
Поздрав на сите нас,
Коста!

Здравей Коста. Имаш ли нещо общо с "Коста" от форума в dir.bg? Какво е станало м/у теб и Караман, толкова ли е страшно?
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Karaman на Март 04, 2009, 07:28:25
Привет и от мен! :)

Кбц, много благодаря за поканата! Ако не ме беше поканил толкова настоятелно, нямаше да се включа в тоя форум. ;)

Поздрави до всички!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: kbc на Март 04, 2009, 10:51:56
Нека ни е со здравје.
Пожелувам и овде да не се ископираат проблемите од форумот на ВРМО-БНД, каде што ме прогласија за македонист.
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!
Поздрав на сите нас,
Коста!

Здравей Коста. Имаш ли нещо общо с "Коста" от форума в dir.bg? Какво е станало м/у теб и Караман, толкова ли е страшно?

Не, Коста ми е истинското име, и барем тука не морам да се кријам.
Страшното е што тој Караман е фашизоиден прото-бугарски фанатик, кој на Македонија и на сите нас, македонските и тракиските бугари гледа од висина. Не навредува и понижува каде што ќе стигне, на неколку форума и под неколку ника.
Кога не му одговара она што го пишуваш си има готов рецепт да те дискредитира, а тоа е што ќе те прогласи за `македонист`. Поимот македонец или бугарин од Македонија за него не постои и е продукт на скопската (србокомунистичка) пропаганда.
Иако упорно се декларирав како бугарин, ми цитираше реченица по реченица, со детални анализи, само и само да докаже дека сум србизиран македонист и да издејствува за мене бан.
Не ме банираа, ама јас престанав да одам на тој одвратен форум.
Ете така, за сите да знаат.
Затоа Карамане, за Аспарух, седи си во Трново или Габрово или каде и што си. Ние сме вистински бугари од вистинското срце на Бугарија - Македонија!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Competent на Март 05, 2009, 01:44:48
Затоа Карамане, за Аспарух, седи си во Трново или Габрово или каде и што си.

Гледам, още от сега работите одат на кавга, та сакам само са го изкористам случайот и да покажам дека Велико Търново и Габрово са преубави градови, а не место за притвор на Караман !  :D

Търново е главен град на Втората бугарска империя - еве читайте тука:
http://www.veliko-tarnovo.net/
http://www.velikoturnovo.info/

Секой, кой го посетува градот, мора да я види Аудио-визуалнат програма "Царевград Търнов – Звук и светлина":
http://www.velikoturnovo.info/id-22/шоу-звук-и-светлина.html


(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/TurnovoChurch.jpg)


(http://content.foto.mail.ru/mail/ruhest_du_auch/8/i-194.jpg)


(http://www.plan.bg/dynamic/i/geoinfo/php/23/23/3_1.jpg)


(http://e-vestnik.bg/imgs/art_show/cyrkva1.jpg)


(http://www.pravoslavieto.com/poklonnichestvo/starite_bg_stolici/Tarnovo/1.jpg)


(http://www.picvalley.net/u/1531/69623572961097197.JPG)


(http://www.bg.art-foundry.com/im/home.jpg)


За информация на КБЦ - Аспарух е живял в Плиска, ни во Търново, ни во Габрово !  ;D
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: ohrid1941 на Март 05, 2009, 02:08:41
Благодариме за снимките! Велико Tърново е величествен град. Имав можност да го гледам "Звук и светлина" два пати во иста вечер.
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: kbc на Март 05, 2009, 02:42:38
Abre od kade naucivte i za ovoj sajt?
Bog da cuva, izgleda deka i tuka nema da ima mir od Horata ot Osmensko i Jantarsko!
Taka ni bilo pisano, izgleda.
Nemam namera da se karam ovde, kako sto ne se karav ni tamu. Jas si otidov, oti popametniot - popusta.
Gledajte narode da ne ve ubedat deka Aspoaruh bil pogolem bugarin od nas, makedoncite!
Bugari sme nie, a toj bil proto-bugarin.
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Karaman на Март 05, 2009, 06:41:35
Нека овој форум биде конструктивен и бугарски, без кавги и делби.
И се надевам дека Караман и бец нема да дојдат тука да сејат отров, омраза и Аспарухов фанатизам!

Не, Коста ми е истинското име, и барем тука не морам да се кријам.
Страшното е што тој Караман е фашизоиден прото-бугарски фанатик, кој на Македонија и на сите нас, македонските и тракиските бугари гледа од висина. Не навредува и понижува каде што ќе стигне, на неколку форума и под неколку ника.
Кога не му одговара она што го пишуваш си има готов рецепт да те дискредитира, а тоа е што ќе те прогласи за `македонист`. Поимот македонец или бугарин од Македонија за него не постои и е продукт на скопската (србокомунистичка) пропаганда.
Иако упорно се декларирав како бугарин, ми цитираше реченица по реченица, со детални анализи, само и само да докаже дека сум србизиран македонист и да издејствува за мене бан.
Не ме банираа, ама јас престанав да одам на тој одвратен форум.
Ете така, за сите да знаат.
Затоа Карамане, за Аспарух, седи си во Трново или Габрово или каде и што си. Ние сме вистински бугари од вистинското срце на Бугарија - Македонија!

Уважаеми, Коста, само едно нещо не мога да разбера - хем казваш този форум да бъде конструктивен и български, без делби и кавги, хем говориш с омраза за Аспарух.
Всъщност, би ли ми обяснил какво ти е отношението към Аспарух и неговите българи?
Колкото до мен - остави другите сами да преценят що за птица е Караман.

Gledajte narode da ne ve ubedat deka Aspoaruh bil pogolem bugarin od nas, makedoncite!
Bugari sme nie, a toj bil proto-bugarin.
Ще те разочаровам, но трябва да ти кажа, че Аспарух наистина е бил българин. Така той сам себе си е наричал, и Тервел, и Крум, и Омуртаг. И Борис Кръстителят, и Симеон Велики дори! Те всички по етнос за били тези, които ти наричаш прото-българи. Но, те самите са се наричали БЪЛГАРИ. Дори си мисля, че е направо кощунствено ние да ги наричаме прабългари. В крайна сметка тези велики мъже са дали много за да пребъде България. Някои от тях са помогнали и да пребъде Европа християнска. Ако не беше Тервел най-вероятно ние щяхме да говорим арабски и да сричаме Коана.
Та, кбц, пак да те питам - какво против имаш Аспаруховите българи?

Компетент, страшно красиви снимки на Търново. Поздравления!
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: kbc на Март 05, 2009, 07:21:19
Фашисто пагански, немам ни најмала намера со тебе овде да се препукувам. Крстител, некој кој не бил христијанин?
Од ВМРО-БНД си отидов само поради тебе и лудата бец, змијата отровница.
Те молам остави ме на мира, и оди научи го Аспарух и компанија прво нека зборат бугарски како мене, или барем како тебе, па ќе размислиме дали треба да ги стреламе веднаш или по еден месец.
Ај суздравје, и те молам, веќе да не ми се обраќаш мене.
Администратори, внимавајте на овој човек, ако му се дозволи да остане овде, ќе ни го разори форумот, како што направи и во Бугарија.
Сакате банирајте го - не сакате - не мора.
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Karaman на Март 05, 2009, 07:44:50
Kbc, нито те обиждам, нито казвам лоша дума за теб. Ти точно точно обратното - обиждаш ме, говориш грешни неща за мен, дори настояваш да ме банират. Защо? Какъв ти е проблемът?

И пак настоявам да ми кажеш - какво против имаш Аспаруховите българи?
Какво не ти харесват Кубрат, Аспарух, Тервел, Крум, Борис I, Симеон Велики?
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: лејди на Март 05, 2009, 10:55:09

      МОЛА ВИ СЕ мојата тема беше да си пожеламе добродошлица които и да сме и мола тук да закопате ратните секири....тук сме на нов терен... и мола тук да сме сичките като нови и почнуваме од почеток....искам този форум да биде много пријателски.....между нас блгарите од Македонија и сичките блгари и симпатизери на блгарите...и желаем респект сичките кам сичките.....нели това е Блгарски КУЛТУРЕН центар в Скопје....
Извинавајте ако некој се осети обиден но искам да се чуствам блгарка в този форум а никој да не ми расипва чуството.....нели този форум требва да ослобажда гражданите на Македонија да се опуснат и саберат храброст да се приклучат на домашен форум без страх и обида од други...аз така го гледам форума.
Налутихте ме и мола не ми замерајте...оште едншка се извинавам
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: лејди на Март 05, 2009, 11:48:19
АУУУУУУУ, сега прочитах првата страна, значи ништичко нормално, за сажаление....прекивам и јас... а толкова се бех израдвала...чеште се намесат и нови хора да можем да работим на блгарштината тук в Македонија на македонско-бугарски форум каде не се е сабудила, оно испада иста помија продолжава....збогом ....до дека не се стиши бурата......аз очаквах  този форум савсем нешто друго ама оно испадна копија на БНД
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: TheFlyingDutch на Март 05, 2009, 01:50:47
Привет и от мен!
Поздрави за сайта и за идеята...
Гледам, че вече се е разгорещило, но нека не се "връзваме" от дребни кавги и да не им обръщаме внимание. Честно казано, очаквам в скоро време тук да закипи и заври от сблъсък на мнения и идеи. Това е здравословно но трябва да не се преминава допустимата граница.
Успех и здраве желая на всички българи в БГ и изън нея!


Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: Competent на Март 05, 2009, 02:31:24
Специален поздрав за стария приятел КБЦ:

http://www.youtube.com/watch?v=SGLnaK0JUng  :)
Наслов: Одг: ЖЕЛБИ ЗА ДОБРЕ ДОЈДЕ НА СИТЕ НОВИ ЧЛЕНОВИ
Поставена од: ohrid1941 на Март 05, 2009, 04:23:08
Ви благодарам на сите за убавите зборови во врска со форумот. Ентузијазмот и енергијата на сите кои учествуваат во форумот е повеќе од забележлива.

Меѓутоа дискусијата на некои членови излезе надвор од темата предложена од лејди. Форумот содржи доволно теми и ги повикувам нив да продолжат со конкретна дискусија употребувајќи релевантни аргументи.

Строго се забранети личните напади, говорот на омраза, етничка, расна, национална, културна, лична или друг тип нетрпеливост. Иронијата, провокациите и личните разговори оставете ги за вашите приватни пораки. Ова посебно се однесува на kbc.

Правилата ќе бидат поставени наскоро и би сакал сите да обрнете внимание на тоа.