Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Хумор => Тема започната од: ohrid1941 на Декември 09, 2010, 02:34:03

Наслов: Гоце Делчев
Поставена од: ohrid1941 на Декември 09, 2010, 02:34:03
По долги истражувања и обиди, научниците од МАНУ открија начин како да ревитализираат луѓе. Одлучиле прв да заживее Гоце Делчев, бидејќи другите револуционери и преродбеници не им биле предадени од браќата комунисти. Откако го заживели се собрале околу него и му рекле:

- Еве ти бај Гоце наши македонски весници, еве ти наша македонска телевизија. Гледај каква убава независна и самостојна држава направивме. Чети и гледаj два дена и ќе дојдеме да си зборуваме пак.

По два дена влегува целата делегација во собата и гледаат, Гоце го нема а на масата белешка од него:
“Аз съм в София. Вдигайте останалите. Почваме всичко отначало.”